Instagram Survivor Greece
SURVIVOR

Survivor: Το λάθος που οδήγησε στον τριπλό τραυματισμό

Γιατί το ρουμανικό και το τουρκικό Survivor δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, σε ένα αγώνισμα που τραυματίστηκαν τρεις Έλληνες παίκτες.

Περίεργα πράγματα στο επεισόδιο της Δευτέρας (15/3) στο Survivor. Εκεί που περιμέναμε να δούμε ένα ακόμη κλασσικό αγώνισμα ασυλίας, με τους Μπλε και τους Κόκκινους να τρέχουν στον στίβο μάχης, είδαμε τρεις τραυματισμούς στα τρία πρώτα ματσαρίσματα, ένα ασθενοφόρο να παίρνει μια παίκτρια και είχαμε τελικά την πρώτη αναβολή αγωνίσματος στο ριάλιτι επιβίωσης, λόγω έλλειψης παικτών.

Το συγκεκριμένο αγώνισμα την επόμενη ημέρα άλλαξε, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι τραυματισμοί κι έτσι οι Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν σε έναν γνώριμο στίβο μάχης. Τι συνέβη, όμως, και είχαμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τόσους πολλούς τραυματισμούς σε έναν στίβο μάχης;

Τι συνέβη στο ελληνικό Survivor

Αρχικά, για όσους δεν είδαν το επεισόδιο της Δευτέρας (15/3), να πούμε πως τραυματίστηκαν τρεις παίκτες της μπλε ομάδας, η Χριστίνα Κεφαλά, η Ελευθερία Ελευθερίου και ο Νίκος Μπάρτζης. Πιο σοβαρός από τους τραυματισμούς ήταν αυτός της Χριστίνας, η οποία έμεινε λίγο πίσω στην κούρσα της, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει ένα εμπόδιο στο κεφάλι.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς της Ελευθερίας και του Νίκου, έγιναν ταυτόχρονα, μιας και το ειδικό καροτσάκι που μετέφεραν, «μπλόκαρε» τα πόδια τους. Απ’ ότι φάνηκε, ωστόσο, δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό.

Βέβαια, κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κοινός παρονομαστής και στους τρεις αυτούς τραυματισμούς ήταν ο Νίκος Μπάρτζης, καθώς συμμετείχε και στα δύο runs, που πήγαν λάθος. Η κόκκινη ομάδα βρισκόταν ήδη 2-0 μπροστά εκείνη τη στιγμή, ωστόσο ο Γιώργος Λιανός βλέποντας πως οι Μπλε μετρούσαν τρεις απώλειες, αποφάσισε μαζί με την παραγωγή, να αναβάλουν το αγώνισμα για την επόμενη ημέρα.

Γιατί στο ρουμανικό και στο τουρκικό Survivor δεν είχαν τέτοιο θέμα

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο, τόσο το ρουμανικό, όσο και το τουρκικό Survivor, διεξάγονται παράλληλα με το ελληνικό στον Άγιο Δομίνικο. Έτσι, οι παίκτες και των τριών αυτών παραγωγών αγωνίζονται στους ίδιους στίβους μάχης.

Λίγες ημέρες πριν τους δικούς μας παίκτες, λοιπόν, είχαν μπει κι εκείνοι σε αυτή την «καταραμένη» πίστα. Και την ολοκλήρωσαν κανονικά, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από κάποιο εμπόδιο. Εξαίρεση αποτελεί μια παίκτρια του τουρκικού Survivor, η οποία κατάφερε να τραυματιστεί μόνη της, μετά από ένα άλμα. Συμβαίνουν κι αυτά.

Τα εμπόδια, όμως, δεν δυσκόλεψαν τους άλλους παίκτες, όπως συνέβη με τους δικούς μας. Και σε αυτό ίσως παίζει ρόλο το γεγονός πως «έπαιξαν» διαφορετικά τον συγκεκριμένο στίβο μάχης.

Αντί να επιλέγεται κάθε φορά ένας άνδρας και μια γυναίκα, για να σπρώχνουν την ειδική κατασκευή πάνω στις ράγες, τόσο στο ρουμανικό, όσο και στο τουρκικό Survivor, το έκαναν δύο άτομα του ίδιου φύλου. Αυτό ασφαλώς τους βοήθησε στο να μοιράζεται σωστά η δύναμη, με την οποία το έσπρωχναν, χωρίς να φεύγει κάποιος πιο μπροστά.

Στην περίπτωση του ελληνικού Survivor δεν συνέβη έτσι. Στα τρία μόλις αγωνίσματα, που προλάβαμε να δούμε, είχαμε άντρα-γυναίκα να σπρώχνουν την ειδική κατασκευή. Ο Νίκος με την Χριστίνα δεν συνεργάστηκαν σωστά, εκείνος έφυγε μπροστά, με αποτέλεσμα εκείνη να μείνει πίσω και στην προσπάθειά της να τον φτάσει, να χτυπήσει στο εμπόδιο.

Επίσης, στο run, που τραυματίστηκε τόσο εκείνος, όσο και η Ελευθερία, πάλι έγινε λάθος από τη μεγάλη ώθηση, που είχε δώσει ο Νίκος στο «καροτσάκι» τους. Και λίγο έλειψε να έχουμε αντίστοιχο ατύχημα και στους Κόκκινους.

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά, που είδαμε ένα αγώνισμα συνεργασίας. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις και όλα πήγαν καλά. Όσο καλά γινόταν να πάνε, τέλος πάντων.

Βέβαια, στο αγώνισμα της Δευτέρας (15/3) στο ελληνικό Survivor δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τη λογική των άλλων δύο παραγωγών και να πάνε σε επιλογή άντρα-άντρα και γυναίκας-γυναίκας, μιας και η Καρολίνα είχε βγει νοκ άουτ, με αποτέλεσμα να μένουν μόλις τρεις γυναίκες διαθέσιμες στην Κόκκινη ομάδα. Οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Αλλά από την άλλη, η παραγωγή δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πως σε ένα τέτοιο ματσάρισμα, υπήρχε η πιθανότητα να πάει κάτι λάθος;

Ίσως να μην έπρεπε, λοιπόν, εξαρχής να επιλεγεί αυτό το αγώνισμα, από τη στιγμή που οι διαθέσιμοι παίκτες δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη σωστή διεξάγωγή του. Αντ’ αυτού, έγινε κανονικά και στα τρία πρώτα runs, είδαμε τους Έλληνες παίκτες να αποχωρούν ένας ένας. Ευτυχώς όχι με κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Ίσως θα ήταν καλό να προσέχουν περισσότερο την επόμενη φορά.