ΒΙΒΛΙΟ

Τα 27 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς ούτε έναν Trump αυτή τη φορά. Αλλά με Muhammad Ali, Brexit και Euro 2016.

Στο ΟΝΕΜΑΝ και στο PopCode αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Επειδή είχαμε κατασκευές αυτό τον καιρό η στήλη πήγε διακοπές για ένα μήνα για να δει τι ωραία που είναι έξω την άνοιξη. Οπότε αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του τελευταίου διμήνου, πολύ θυμό, πολλά χρώματα, αρκετό Βαρουφάκη και αρκετό Φελαϊνι, για κάποιο λόγο.

ATLANTA

Καταρχάς ξεκινάμε με κάτι δροσιστικό γιατί έχουμε πεθάνει εδωπέρα. Όσο πιο ζέστη κάνει έξω τόσο πιο ωραίο φαίνεται αυτό το εξώφυλλο. Επίσης εγώ σε ένα τέτοιο βαζάκι πίνω τον φραπέ μου εδώ και μερικούς μήνες. Το πρωτοχρησιμοποίησα από απόγνωση σε μια φάση που ήταν άπλυτα όλα τα ποτήρια και μου άρεσε #happy_accidents

LE NOUVEL OBSERVATEUR

Η αληθινή μαγκιά θα ήταν να κυκλοφορούσε το περιοδικό σε τέτοιο σχήμα κιόλας, όχι μόνο εξώφυλλο.

ELEPHANT

Είμαι υπέρ κάθε χρήσης αναγνωρίσιμων ποπ στοιχείων ως οπτικοποίησης του οποιοδήποτε σημαντικού ζητήματος. Σε άλλα νέα το Netflix έβαλε όλα τα επεισόδια όλων των σειρών ‘Star Trek’ οπότε πραγματικά θα το κάψω φέτος στην άδειά μου, έχει να γίνει ανεπανάληπτο γλέντι.

GLOBE MAGAZINE

Ο Charles P. Pierce γράφει για τη χειρότερη γενιά στα χρονικά της Δύσης και πολύ ταιριαστά το περιοδικό βάζει εξώφυλλο μια σύνθεση από copy/paste τρολάκια.

THAT’S BEIJING

Ένα ακόμα ωραίο εξώφυλλο του πολύ ωραίου Κινέζικου περιοδικού. Το προηγούμενο τεύχος μιλούσε για τους εκατομμύρια single Κινέζους, αυτό εδώ πιάνει τους webcam stars της χώρας. Έτσι γίνεται το σωστό lifestyle.

THE SUNDAY TIMES MAGAZINE

Λοιπόν εγώ γι’αυτό που λέτε συνδυάζω mindful eating με αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών κλπ ΜΕ σουβλάκια και κινέζικο. Υγεία παιδιά, υγεία.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG MAGAZIN

Αυτό το εξώφυλλο είναι η απάντηση στο αποπάνω.

ESQUIRE

Για το θάνατο του Ali το Esquire ανέσυρε μια αχρησιμοποίητη φωτογραφία από την εμβληματική φωτογράφιση του αθλητή στα τέλη των ’60s. Ανατριχιαστικό.

ESPN

Τρομερός αθλητής είναι κι ο Vince Wilfork, και το περιοδικό του ESPN σε μια σειρά εξωφύλλων που μιλούν για τα σώματα των αθλητών, ξεχωρίζει κι αυτόν. Φανταστικό.

VOLKSKRANT MAGAZINE

Για ένα θέμα για τον Gay Talese του Esquire, αυτοί εδώ ριμίξαραν όμορφα τον πιο ταιριαστό πιθανό πίνακα. Έλειπε ένα quote Bukowski από τον τοίχο βέβαια.

PITCHFORK REVIEW

Γελάω.

SPORT

Συνεχίζω να γελάω.

THE BIG ISSUE

“Don’t call me handsome”, έχω πέσει ανάσκελα. Κατά τα άλλα με αυτό το, αχμ, ενδιαφέρον εξώφυλλο του Big Issue περνάμε σε ένα mini-Brexit section της σημερινής στήλης.

THE NEW YORKER

Όπου αυτό εδώ είναι ένα instant classic, δηλαδή είναι τόσο #πολλαπλής που θέλω να φωνάξω.

SPORT

Και η απαραίτητη ποδοσφαιρική διάσταση της εξόδου.

EPOCA

Κι ένα εξώφυλλο που κόπηκε από το Βραζιλιάνικο έντυπο που παίζει με την εικονογραφία των Sex Pistols.

ZEIT MAGAZIN

Και τώρα ένα μικρό διάλειμμα με αυτό το απίστευτο εξώφυλλο του Zeit που ξερωγώ δεν έχω καν ιδέα σε τι αναφέρεται (ένα χτύπημα “Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σπριχτ” βλέπω στην κορυφή του εξωφύλλου αλλά υποπτεύομαι δεν έχει σχέση) αλλά παραμένει ανατριχιαστικό. Πεθαίνω για σωματική λεπτομέρεια στην εικόνα.

MUD

Αυτό εδώ είναι ένα τεύχος-αφιέρωμα στο Αϊντχόβεν επειδή μάλλον έχει πολλά χταπόδια εκεί…;

METROPOLI

Σταθερά το Metropoli συνεχίζει να ξεπετά εξωφυλλάρες για κινηματογραφικά αφιερώματα που είναι καλύτερα από τα πόστερ των ίδιων των ταινιών. Και σε αυτή την περίπτωση καλύτερο κι από την ίδια την ταινία.

MODUS

Δεν έχω ιδέα αλλά yay χρώματα.

VICE

Kind reminder.

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Και πολύ καλά έκανε!

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Δε θα πω ποτέ όχι σε ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο νυχτερινής πόλης.

TIME

Καθώς φτάνουμε στο τέλος της στήλης περνάμε στο mini-section Ορλάντο. Το ΤΙΜΕ κυκλοφόρησε με τη λίστα ονομάτωνν των θυμάτων στο εξώφυλλο, ρωτώντας “γιατί πέθαναν”.

THE NEW YORKER

Ο New Yorker σε ένα ακόμα πολύ δυνατό του, topical εξώφυλλο.

THE ADVOCATE

Και το Advocate δεν ξεχνά με ένα έξώφυλλο αγρύπνιας

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

The New Yorker

Εντάξει, στήλη διμήνου ήταν, τρεις New Yorkers δεν είναι και τόση υπερβολή. Στην τελική τι φταίμε άμα οι άνθρωποι κεντάνε; Αυτό το gif-εξώφυλλο υπογραμμίζει την απόλαυση της καλοκαιρινής ανάγνωσης βιβλίων. Στην πρώτη του στήλη για το PopCode Ο Γιάννης πολύ σωστά μάντεψε πως θα το συμπεριλαμβάναμε στα καλύτερα.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.