ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Σάββατο 1/10

Ξεχωρίζει η τελετή και το πάρτυ λήξης σήμερα, αλλά έχουμε και ταινίες να διαλέξουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Σήμερα το Φεστιβάλ τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο: Έχοντας άλλη μια μέρα αύριο. Καλό; Καλό. Αλλά ας δούμε πρώτα τι έχουμε σήμερα που είναι η τελετή λήξης.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Σαββάτου 1 Οκτωβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

ELLE

Ο Paul Verhoeven επιστρέφει σε μεγάλη φόρμα μμε το ‘Elle’, την Isabelle Huppert στην μεγάλη της ερμηνεία των τελευταίων χρόνων (και αναλογίσου τι σημαίνει κάτι τέτοιο) και μια οσκαρική διαδρομή να αρχίζει να αχνοφαίνεται στο σκοτάδι για την ταινία. Ταινία λήξης του Φεστιβάλ. (Ιντεάλ, 20.30)

THE GREASY STRANGLER

Η άλλη ταινία λήξης του Φεστιβάλ. Δεν είσαι έτοιμος για το ‘Greasy Strangler’. (Όπερα 1, 23.00)

SUBURRA

Για το αφιέρωμα στο σύγχρονο Ιταλικό σινεμά έχουμε μιλήσει; Μπορεί και όχι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ ωστόσο. Ετούτο ακούγεται φανταστικό, είναι για ένα μαφιόζο, που τον λένε Σαμουράι, σε μια Ρώμη που μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη, σε σκηνοθεσία του ανθρώπου που γύρισε το τηλεοπτικό χιτ ‘Gomorrah’ με σάουντρακ τραγούδια των Μ83. (Δαναός 1, 22.30)

LΕ FEU FOLLET

Ας πιάσουμε και λίγο Louis Malle ακόμα έτσι πριν το φινάλε. Η ‘Φλόγα Που Τρεμοσβήνει’ είναι από τις καλύτερες ταινίες του και πραγματικά αν δεν την έχεις δει είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις ένα όμορφο απόγευμα Σαββάτου. (Όπερα 1, 18.00)

ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ

Στα πάρτυ λήξης του Φεστιβάλ συχνά συμβαίνουν πράγματα άκρως κινηματογραφικά οπότε ναι, φέτος που είναι επιτέλους Σάββατο κιόλας αντί για λυπηθείτε-μας-δουλεύω-στις-9-το-πρωί-αύριο Κυριακή, καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί. (Ρομάντσο, 23.00)