ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Τρίτη 27/9

Η πιο busy μέρα ίσως και όλου του Φεστιβάλ; Τι να (πρωτο)δεις σήμερα.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Έχει πολλή δουλίτσα σήμερα. Κι εκτός από τις παρακάτω επιλογές υπάρχουν και πολλές καλές επαναλήψεις ταινιών που ξεχώρισα από το Διαγωνιστικό (‘Remainder’, ‘Indignation’, στον Δαναό 2) αλλά είπαμε να μη βάζουμε κι επαναλήψεις στις προτάσεις μας.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

LOVE AND FRIENDSHIP

O Whit Stillman είναι σα να διασκεύαζε Jane Austen σε όλη την καριέρα του απλά δεν το είχε κάνει επίσημο. Η ένωση γίνεται επιτέλους πραγματικότητα καθώς ο Stillman (‘Metropolitan’, ‘Damsels in Distress’, ‘Last Days of Disco’), παλιός φίλος του Φεστιβάλ, παρουσιάζει αυτή την ήδη αγαπημένη από κοινό και κριτική, διασκευή. Με Chloë Sevigny και Kate Beckinsale. (Δαναός 1, 19.15)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη προφίλ μας για όλη την καριέρα του Whit Stillman

UNDER THE SHADOW

Αν ο Farhadi γύριζε ταινία τρόμου ως πολιτική αλληγορία στο Ιράν των ’80s, θα ήταν κάπως έτσι. Με συμμετοχές σε Σάντανς και SXSW, το ‘Under the Shadow’ ακολουθεί μια μητέρα κι ένα κοριτσάκι, μόνες σε ένα άδειο διαμέρισμα στη διάρκεια βομβαρδισμών, την ώρα που μια απόκοσμη οντότητα θέλει να τις παρασύρει στις σκιές. Ένας ακόμα εκπρόσωπος του σπουδαίου σύγχρονου Ιρανικού σινεμά. (Ιντεάλ, 22.15)

THE HANDMAIDEN

Στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του ‘Oldboy’, από τις πιο πολυσυζητημένες στις φετινές Κάννες, η ορφανή κόρη μιας διαβόητης κλέφτρας προσλαμβάνεται από έναν αυτοαποκαλούμενο Κόμη που ευελπιστεί ότι βάζοντάς την στην υπηρεσία μιας πλούσιας Γιαπωνέζας κληρονόμου ως προσωπική της υπηρέτρια, θα του ανοίξει τον δρόμο για να την αποπλανήσει, να την κλείσει σε τρελοκομείο και να πάρει τα χρήματά της. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένει όμως, αφού οι δύο γυναίκες αποκτούν συναισθήματα που δεν είχε υπολογίσει. Όλο και περισσότεροι μιλούν για αριστούργημα. (Δαναός 1, 21.30)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί περιμένουμε με αγωνία τη νέα ταινία του Park Chan-wook

L’ AVENIR

H φανταστική Mia Hansen-Love (του ‘Eden’) κερδίζει το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Βερολίνο οδηγώντας την Isabelle Huppert σε μια ακόμα ηγετική one-woman show ερμηνεία, στο ρόλο μιας γυναίκας παντρεμένης με τον ίδιο άντρα για 25 χρόνια, που ξαφνικά βλέπει κάθε κομμάτι της ζωής της να καταρρέει. Στηρίζουμε απόλυτα καθότι ως γνωστόν είμαστε υπέρ της Υπέρ. (<— θα παίξει πολύ φέτος αυτό) (Ιντεάλ, 20.00)

DAVID LYNCH: THE ART LIFE

Προσωπικές ιστορίες και άγνωστα πράγματα από το παρελθόν που ενέπνευσαν τον μεγάλο σκηνοθέτη στο έργο του. Ένα ντοκιμαντέρ πάνω στον καλλιτέχνη David Lynch που θα μπορούσε να έχει γυρίσει κι ο ίδιος. Must για κάθε φαν του. (Όπερα 1, 23.00)