Warner Bros./Variety
ΣΙΝΕΜΑ

Δεν είναι ο Kylo Ren, είναι ο Timothée Chalamet στις πρώτες φωτογραφίες του Dune

Με ένα τέραστιο μέρος του ανταγωνισμού του εκτός παιχνιδιού για φέτος, το 'Dune' μπορεί και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ της χρονιάς.

Πριν ο κορονοϊός κλείσει τις κινηματογραφικές αίθουσες και όλους μας στο σπίτι, το ‘Dune’ ήταν ανάμεσα στις 13 ταινίες που είχαμε προβλέψει ότι θα ισοπέδωναν το 2020. Από τότε νιώθει κανείς ότι έχουν περάσει μία αιωνιότητα και μία μέρα, αλλά το ‘Dune’ παραμένει μία από τις λιγοστές ταινίες με ελπίδες μεγάλου μπλοκμπάστερ που έχουν μείνει ακλόνητες στις ορίτζιναλ ημερομηνίες πρεμιέρας τους. Το φιλμ του Denis Villeneuve θέλει να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και έχουμε την πρώτη φωτογραφία του Kylo Ren, ερρρ συγνώμη, του Timothée Chalamet στον ρόλο του Paul Atreides.

Εάν η φωτογράφιση του ‘Dune’ μάς θυμίζει Star Wars, είναι πιθανώς επειδή τα γυρίσματα γίνονται στην Έρημο Wadi Rum της Ιορδανίας όπου έχουν γυριστεί ταινίες όπως το ‘The Rise of Skywalker’, το ‘Rogue One’, το ‘The Martian’ και το ‘Lawrence of Arabia’. Για το μαλλί του Chalamet συγκεκριμένα τώρα, ας υποθέσουμε ότι όλα τα emo boys του κινηματογράφου τελευταία το υπομένουν σκυθρωπά να ανεμίζει.

Η μεταφορά του ‘Dune’

Εκτός από τον υποψήφιο για Όσκαρ Chalamet που φέτος απέκτησε άλλη μία επιτυχημένη ταινία στο ρόστερ του με το έξοχο ‘Little Women’, στις φωτογραφίες του ‘Dune’ που δημοσίευσε το Variety και μπορείς να ξεφυλλίσεις παρακάτω θα βρεις τον Josh Brolin, τη Rebecca Ferguson, τον Oscar Isaac, τον Javier Bardem, τον Jason Momoa, Dave Bautista και εγκληματικά λίγη από τη Zendaya, αλλά εντάξει, αρχή είναι ακόμα.

Ο οραματικός Villeneuve του ‘Arrival’ και του ‘Blade Runner 2049’ είναι ο κατάλληλος σκηνοθέτης για το κινηματογραφικό ‘Dune’, τη μεταφορά της εποποιίας επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο Frank Herbert το 1965. Πέρα από την ταινία του David Lynch το 1984, το βιβλίο έχει μπει πολλές φορές σε στάδιο προπαραγωγής αλλά κανένα πρότζεκτ ως τώρα δεν είχε στεριώσει. Σε αυτό το πρότζεκτ θα δούμε δύο ταινίες, αφού όπως εξήγησε στο Variety o Villeneuve: «Δεν θα συμφωνούσα να κάνω τη μεταφορά του βιβλίου και μία και μοναδική ταινία». Περισσότερο και από τη δική του ματιά και το καστ όμως, ανυπομονούμε να δούμε την εικονογραφία που θα επιλέξει ο διπλά οσκαρικός πια Διευθυντής Φωτογραφίας Roger Deakins (Blade Runner 2049, 1917).

Το ‘Dune’ περιστρέφεται γύρω από τις απόπειρες ελέγχου του πλανήτη Arrakis, ενός αφιλόξενου μέρους που έχει τεράστια αξία ως μοναδική πηγή μιας πολύτιμης ουσίας, και εξερευνά την αλληλεπίδραση της πολιτικής, της θρησκείας, της οικολογίας, της τεχνολογίας και τον ρόλο του ανθρώπου μέσα σε αυτές.

Εκτός από το ‘Dune’, ο Chalamet έχει ήδη συμφωνήσει στο sequel του ‘Call Me By Your Name’ μαζί με όλη την υπόλοιπη δημιουργική ομάδα.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.