MARVEL

Το φιάσκο του Madame Web εκτροχιάζει εντελώς τα πλάνα της Sony

Η αποτυχία του Madame Web αποδιοργανώνει τα πλάνα της Sony (και της Marvel) για την επόμενη, τουλάχιστον, δεκαετία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, η Sony βρίσκεται σε δεινή θέση μετά το φιάσκο της κυκλοφορίας του Madame Web. Η εταιρεία πόνταρε πολλά στη γεμάτη αστέρες υπερηρωική ταινία για υπερήρωες με πρωταγωνίστρια την Dakota Johnson, παρουσιάζοντας όχι μόνο τον χαρακτήρα της Cassandra Web, αλλά και τρεις μελλοντικές Spider-Women, την Julia Carpenter (Sydney Sweeney), την Anya Corazon (Isabela Merced) και τη Mattie Franklin (Celeste O’Connor) για πιθανά sequels και spin-offs. Αντί για franchise όμως, έχουν παραλάβει μία από τις μεγαλύτερες υπερηρωικές αποτυχίες που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Το Madame Web έκανε άνοιγμα 52 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, αφότου κυκλοφόρησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με απαράδεκτες κριτικές. Τώρα οι γνώστες της βιομηχανίας υποστηρίζουν πως αυτό πιθανότατα σκότωσε τα όποια σχέδια για franchise που μπορεί να είχε η Sony.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε το Madame Web. Το τρέιλερ κατακεραυνώθηκε στο διαδίκτυο κατά την κυκλοφορία του, με ατάκες που έγιναν αμέσως meme και έθεσαν αμέσως υπό αμφισβήτηση το σενάριο. Μια ματιά γύρω από τη βιομηχανία δείχνει επίσης ένα ολοένα και πιο κουρασμένο κοινό για υπερηρωικό περιεχόμενο πάσης φύσεως. Η DC απέτυχε με το The Flash και το sequel του Aquaman, ενώ το Marvel Cinematic Universe χάνει συνεχώς τα πατήματά του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη αποτυχία του με το The Marvels.

Το Madame Web κυκλοφορεί επίσης στη σκιά ενός άλλου καταστροφικού spin-off του Spidey που αφορούσε έναν λιγότερο γνωστό χαρακτήρα, τον Morbius, που βέβαια κατέληξε με ένα κάπω πιο υγιές εισόδημα κάτω από 170 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ένας insider αλυσίδας κινηματογράφων αποκάλυψε στο THR, «το βράδυ της Τετάρτης, μπορούσες πραγματικά να δεις τις πωλήσεις των προαγορών να μειώνονται σε πραγματικό χρόνο, καθώς οι αγοραστές επέστρεφαν τα εισιτήριά τους. Όταν προτιμάς να έχεις τα νούμερα του Shazam! 2, αυτό κάτι λέει».

Τώρα, η εταιρεία θα πρέπει να κοιτάξει προς το μέλλον με την ελπίδα ότι το Kraven the Hunter με τον Aaron Taylor-Johnson και το Venom 3 με τον Tom Hardy θα μπορέσουν να ισιώσουν οικονομικά το καράβι τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

Ο ίδιος βετεράνος insider σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα περίπτωση θετικής έκβασης εδώ για τη Sony, αν οι άλλες κυκλοφορίες της φέτος πάνε καλά. Το Kraven για παράδειγμα φαίνεται πως θα ακολουθήσει επίσης μία δική του, ξεχωριστή ρότα, ως αιματηρή R-rated τραγωδία γύρω από τον δημοφιλή κακό του Spider-Man. Το Venom 3 στο μεταξύ, θα βασιστεί σε δύο προηγούμενες εισπρακτικές επιτυχίες που ακολούθησαν τον Eddie Brock, άρα δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μία τρίτη κατά σειρά επιτυχία.

Για περισσότερα γύρω από το Madame Web αλλά και το στάτους της Marvel γενικώς, άκου το παρακάτω spoiler-free επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες: