ΕΡΤ
BUZZ

Το Μουσικό Kουτί έκλεισε και το ελληνικό ίντερνετ το αποχαιρέτησε όπως του άξιζε

Λίγες εκπομπές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τόσο στενή σχέση με το τηλεοπτικό κοινό. Το Μουσικό Κουτί έκλεισε και θα λείψει.

Οι εκπομπές που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση είναι πολλές, ωστόσο λίγες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τόσο στενή σχέση με το κοινό τους όπως αυτή του Μουσικού Κουτιού με τους μουσικόφιλους και όχι μόνο. Οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου, είναι ενδεικτικές.

Από το 2020 μέχρι το 2024, μετά από 117 επεισόδια, 400 καλεσμένους και 3.000 τραγούδια,  ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μπορούμε να πούμε χωρίς καμία υπερβολή πως έβαλαν τη μουσική στα σπίτια εκατομμύρια Ελλήνων, άλλοτε μέσω της τηλεόρασης και άλλοτε μέσω του YouTube. Άλλωστε, όσα χρειάζεται κανείς να δει και να ακούσει, βρίσκονται εκεί. Και θα βρίσκονται εκεί.

Το επεισόδιο της Κυριακής ήταν συγκινητικό (το περιμέναμε), με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου να είναι οι δύο τελευταίοι καλεσμένοι της εκπομπής που έριξε αυλαία με καταπληκτικές ερμηνείες, αλλά και το απαραίτητο throwback στις καλύτερες στιγμές του τηλεοπτικού αυτού ταξιδιού. Το Ταξίδι του Νίκου Πορτοκάλογλου ήταν μάλιστα και το τραγούδι που έκλεισε και επίσημα το Μουσικό Κουτί.

Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του ελληνικού ίντερνετ

 

Οι δύο παρουσιαστές γύρισαν το χρόνο πίσω, μίλησαν για τους καλεσμένους που πέρασαν από την εκπομπή, τις ιστορίες που ακούστηκαν και τα όμορφα μουσικά παντρέματα.

«Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

«Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε “μη σταματήσετε”. Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που μας αγαπήσατε και μας κάνατε παρέα όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα μέρη του κόσμου», είπε με τη σειρά της η Ρένα Μόρφη με τον Νίκο Πορτοκάλουγλου να προσθέτει: «Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη, την έμπνευση και την αγάπη που πήραμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Τι κρατάμε από το Μουσικό Κουτί; Πολλά πράγματα και πολλές εξαιρετικές ερμηνείες. Για παράδειγμα, αυτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έγραψε τη δική της ιστορία. Όπως και η ίδια η εκπομπή.