(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Γιώργος Αυτιάς: Οι τηλεοπτικές στιγμές που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Με αφορμή την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, αλλά και την αποχώρησή του από την τηλεόραση, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές του.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, μεγαλύτερη και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ το 2016, είναι σίγουρα η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά στις ευρωεκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πραγματικά, δεν το περιμέναμε. Άλλωστε, η αγαπημένη μας λευκή τούφα, η μοναδική πηγή φωτός μέσα στο κατάμαυρο τοπίο της ελληνικής τηλεόρασης, δεν είχε δώσει ποτέ της κανένα δικαίωμα. Ο δημοσιογράφος φημίζεται για τη διακριτικότητά του, την ισορροπία που κρατάει στις ενημερωτικές εκπομπές του, αλλά και την αντικειμενικότητά του.

Κι όμως, είναι αλήθεια. Με κάθε επισημότητα, ο Γιώργος Αυτιάς ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον ανήκει στην ομάδα που θα παλέψει για την υπέρβαση στην Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα τα καταφέρει. Ο Γιώργος Αυτιάς, για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε.

Το κοινό του θα τον στηρίξει και είμαστε βέβαιοι πως θα του δώσει τη δύναμη που απαιτείται μόλις περάσει την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου. Το έργο του δεν είναι εύκολο, ποιος είπε όμως ότι στον Γιώργο Αυτιά αρέσουν τα εύκολα;

Με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και την αναγκαστική αποχώρησή του από την ελληνική τηλεόραση, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές του, τις στιγμές που συγκλόνισαν τον πλανήτη. Θα λείψει.

Τα καλύτερα 7 λεπτά της ζωής σου

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα βίντεο από τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν στο YouTube, τότε θα ήταν αυτό. Σε 7 περίπου λεπτά βλέπουμε τον Γιώργο Αυτιά -μαζί με άλλους- να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το «τι συμβαίνει Νίκο» στα πρώτα δευτερόλεπτα μας έχει σημαδέψει ενώ η συμπαθητική κυρία στο περίπτερο και η αντίδραση του Δήμου Βερύκιου αξίζουν το χρόνο σου. Το βίντεο στέκεται και μόνο του.

Γιώργος Αυτιάς – Δήμος Βερύκιος, το bromance που ζηλεύεις

Δεν υπάρχει καλύτερο bromance στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γιώργος Αυτιάς έπαιξε με το μυαλό του Δήμου Βερύκιου, του έκανε «σσσσ» και τότε ειπώθηκαν τα πρώτα «άσε με, άσε με», πριν τη μεγάλη έξοδο του πάντα ψύχραιμου Δήμου Βερύκιου. Διαμαντάκι.

Η μέρα της μαρμότας με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Δεν είναι εύκολο να μιλάς με το ίδιο άτομο για τρεις συνεχόμενες μέρες. Ο Γιώργος Αυτιάς, βέβαια, τα κατάφερε κι αυτό γιατί είναι κάτι παραπάνω από έμπειρος. Ο τότε νομάρχης Θεσσαλονίκης, που λέτε, βρέθηκε στο παράθυρο του δημοσιογράφου για μια συνέντευξη που αποδείχθηκε αποκαλυπτική, όμως αυτό που μας έμεινε, είναι άλλο: Η συνέντευξη ήταν μαγνητοσκοπημένη και ο Γιώργος Αυτιάς μιλούσε στο βίντεο. Για τρεις μέρες. Αλήθεια, ποιος Bill Murray;

Η αλλαγή της ώρας

Μιλάμε για μπέρδεμα. Όποιος ισχυρίζεται πως δεν έχει μπερδευτεί ποτέ με την αλλαγή της ώρας, τότε η αγαπημένη του ταινία είναι ο Πινόκιο. Τουλάχιστον ο πολύπειρος δημοσιογράφος δεν κρύφτηκε.

Θα σας νικάμε παντού

Αυτιάς εναντίον Τουρκίας. Μόνος του και όλοι τους. Εντάξει, σχεδόν μόνος του. Μετά τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας στο μπάσκετ, αποφάσισε να πει μερικές αλήθειες που πονάνε τους «γείτονες». Μεταξύ μας, δεν είναι έτσι οι γείτονες, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. «Έτσουξε» όπως θα τσούξει αρκετούς και η εκλογή του Γιώργου Αυτιά.