Stringer / SOOC
ΚΑΠΟΥ ΟΠΑ

Οι πιο Κασσελάκης στιγμές του Στέφανου Κασσελάκη

Δεν θα βρεις τα specials του Stefanos στο Netflix, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από αυτά του Dave Chappelle και του Ricky Gervais.

Η ώρα του Προέδρου. Όχι του ραδιοφωνικού, του πραγματικού, του ανθρώπου που ηγείται, που ξέρει τι του γίνεται, που έχει πρόγραμμα, που γνωρίζει τι είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία, που κάνει σωστή αντιπολίτευση και που δεν φοβάται πρώτα να εκτεθεί και ύστερα να συζητήσει τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματός του.

Η εισαγωγή περιγράφει συνοπτικά τον Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που για ακόμη μια φορά κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις -ούτε τα ΣΚ δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Αν ήμασταν αθλητική εφημερίδα, θα γράφαμε πως «δεν βγάζει παρέλαση». Δεν είμαστε. Απλοί και ταπεινοί θεατές της μεταμοντέρνας παράστασης που πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε και τίποτα παραπάνω.

Με αφορμή το ερωτηματολόγιο μέσω του iSYRIZA που μας απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες μέρες, συγκεντρώσαμε τις πιο Κασσελάκης στιγμές του Στέφανου Κασσελάκη. Μέχρι τις επόμενες φυσικά. Δε θα βρεις τα specials του Stefanos στο Netflix, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από αυτά των Dave Chappelle και Ricky Gervais. Έτσι πιστεύουν τουλάχιστον οι «ειδικοί», αυτοί με τα μικρόφωνα που γεμίζουν τα θέατρα.

Μακρόνησος

«Αντιδράσεις για το σποτ του Κασσελάκη στη Μακρόνησο», έγραψαν τα περισσότερα Μέσα μετά την επίσκεψη του υποψήφιου τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί όπου μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι -κυρίως κομμουνιστές- ώστε να «συμμορφωθούν». Ο Stefanos, θέλοντας να ανεβάσει τους δείκτες αριστεροσύνης στον οργανισμό του, αποφάσισε να κάνει ένα σποτ και να μιλήσει για ενότητα, τη στιγμή που το εσωτερικό του κόμματος έμοιαζε με ένα παζλ (χίλια κομμάτια) που μόλις έπεσε στο πάτωμα. Τελικά, την παράσταση έκλεψε ο Ναύαρχος -βαρκάρης- Αποστολάκης.

Παρκούρ

Ναι, το πρώτο που σκεφτόσουν μόλις διάβαζες τη λέξη «παρκούρ», ήταν ο Michael Scott του Office. Πλέον, σκέφτεσαι και τον Στέφανο Κασσελάκη που, χωρίς να υπάρχει λόγος, πέρασε κάτω από ένα κάγκελο αντί να μπει στην αίθουσα του σχολείου (ήταν η μέρα με το περιβόητο delete της Δόμνας Μιχαηλίδου από φωτογραφία, για το οποίο όμως δεν είχε καμία ευθύνη ο Κασσελάκης) από την μπάρα εισόδου. Μάλλον ήταν αρκετά fit για να πει όχι στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Μπούκα

Με συγχωρείτε, κάποιοι τίτλοι σου μένουν και ο τίτλος «Μπούκα» που γράφτηκε πρόσφατα με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση της Κεντροαριστεράς (Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση), είναι ένας από αυτούς.

Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο «Άλφα» θεωρήθηκε έκπληξη και αυτό γιατί η συνάντηση των Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη είχε περάσει από το φίλτρο της υποβάθμισης, τουλάχιστον από την πλευρά της Κουμουνδούρου. Καταδρομικά, ντυμένος στα μαύρα, άκουσε πολλούς να τον αποδοκιμάζουν. Δεν τον επηρέασε ιδιαίτερα.

Σπέτσες

Κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το mini trip του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, «διακοπές», όμως δεν τους πέρασε. Στο νησί του Αργοσαρωνικού έγιναν κομματικές εργασίες, ανταλλαγή απόψεων, οι βουλευτές γνώρισαν καλύτερα ο ένας τον άλλο και έστειλαν δημόσιο μήνυμα κατά της εσωστρέφειας.

Σύσφιξη σχέσεων λέγεται, δεν φταίει ο Στέφανος Κασσελάκης αν εσείς εδώ στο Ελλάδα δεν ξέρετε από αυτά.

Πίτσες

Θυμάστε τι έχει συμβεί στην αρχή, τότε που χτιζόταν μεθοδικά το «Φαινόμενο Κασσελάκη»; Οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών (χρόνια πολιτικού ρεπορτάζ στις πλάτες τους), είχαν εστιάσει στο πρόγραμμα του Stefanos, στο τι θα προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα και όχι στη σχέση του, στο πώς πίνει το καφέ του, πόσες ώρες αφιερώνει στο γυμναστήριο και τι φιλοδώρημα έδωσε στον διανομέα που έφερε τις πίτσες. Και μετά ξυπνήσαμε.

Διαγραφές

Ομπρέλες, Στέφανος Τζουμάκας, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, τουιτερικός αναβρασμός, εσωτερική αντιπολίτευση και δημοψήφισμα, παραιτήσεις και εξ αποστάσεως διαγραφές. Ο Νοέμβριος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πραγματικά «γεμάτος», μοίρασε συγκινήσεις και έκανε γνωστό το πόσο άρρωστη ήταν και είναι η (μισή πλέον) αξιωματική αντιπολίτευση.

Ερωτηματολόγιο

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Κασσελάκη είναι το ερωτηματολόγιο, το οποίο μας απασχόλησε(;) έντονα το βαρετό αυτό Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω. Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος, τον κάλεσε να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα» ενώ η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σιγά, τι έκανε ο άνθρωπος; Ένα ερωτηματολόγιο για το ενδεχόμενο να αλλάξει ονομασία, λογότυπο και δομές μέσω του iSYRIZA ζήτησε να απαντηθεί, γιατί τόσος ντόρος;