MEGA TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μία Νύχτα του Αυγούστου: Όλα όσα γνωρίζουμε για το σίκουελ του Νησιού

Τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της εμβληματικής σειράς έχουν αρχίσει και εμείς μαζέψαμε ό,τι πληροφορία υπάρχει για εκείνη τη Μία Νύχτα του Αυγούστου.

Το Νησί ήταν η τελευταία καλή ελληνική σειρά που πρόλαβε να ολοκληρωθεί πριν αρχίσει η κρίση. Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική μυθοπλασία έχει αναβιώσει, έτσι όταν πέρυσι η Victoria Hislop κυκλοφόρησε τη συνέχεια της ιστορίας του Νησιού, το να προσαρμοστεί σε σειρά ήταν μάλλον μονόδρομος. Έγινε μάλιστα μάχη για το ποιο κανάλι θα την προβάλει, την οποία κέρδισε η ΕΡΤ.

Το Μια Νύχτα του Αυγούστου θα πάρει τα γεγονότα από εκεί που τα άφησε το Νησί μετά τον φόνο της Άννας και θα τα ιστορήσει σε 14 επεισόδια.

Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος υπογράφει το σενάριο, ενώ τη σκηνοθεσία η Ζωή Σγουρού. Η σκηνοθέτρια ήταν διευθύντρια παραγωγής στο Καρτ Ποσταλ της ΕΡΤ, το οποίο βασίστηκε επίσης σε βιβλίο της Victoria Hislop και ήταν από τις καλύτερες σειρές της περασμένης σεζόν.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένη εκείνη τη Μια Νύχτα του Αυγούστου.

Η σύνοψη του Μια Νύχτα του Αυγούστου

Σύμφωνα με τη σύνοψη του βιβλίου η Μια Νύχτα του Αυγούστου αναφέρεται στις 25 Αυγούστου 1957. Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα μεγάλο γλέντι, το οποίο διακόπτεται από δύο πυροβολισμούς. Η Άννα πέφτει νεκρή. Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανώλης.

Σε παλιότερη συνέντευξη που μας έδωσε η Victoria Hislop, μας είπε ότι όταν έγραφε Το Νησί, σχεδόν 20 χρόνια πριν, δεν ένιωθε ότι θα υπήρχε συνέχεια. «Τώρα, όμως, βλέπω ότι υπάρχουν πολλά νήματα στην ιστορία που δεν έφτασαν στο τέλος τους. Κατά κάποιον τρόπο, είναι όπως η πραγματική ζωή, όπου άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τις ζωές μας χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη συνέχεια.

Κάτι που ποτέ δε σταμάτησε να με απασχολεί, από την εποχή που κάναμε τη μεταφορά του βιβλίου για την τηλεόραση, ήταν ότι η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου πάντα ήθελε να μάθει περισσότερα για το τι συνέβη με τον Μανώλη. Πού πήγε; Ήταν ο πατέρας της Σοφίας; Τότε επέμενα να μη δίνω απαντήσεις – σε μεγάλο βαθμό επειδή ούτε εγώ γνώριζα ακόμη τι συνέβη και ο Μανώλης εξαφανίστηκε. Ήταν ένα μυστήριο για μένα. Έτσι, θέλησα να επισκεφτώ αυτόν τον κόσμο για άλλη μία φορά και να συναντήσω ξανά τους χαρακτήρες».

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν μία νύχτα του Αυγούστου

Η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης θα επιστρέψουν στους ρόλους της Μαρίας και του Κυρίτση, και ο Γιάννης Στάνκογλου στον ρόλο του Ανδρέα Βανδουλάκη. Επιστρέφει ακόμα η Ευγενία Δημητροπούλου, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τον τρόπο, αφού η Άννα έχει πεθάνει στη σειρά. Στον πρώτο κύκλο η ηθοποιός είχε όμως διπλό ρόλο, αφού υποδυόταν την εγγονή της Άννας στη σύγχρονη εποχή.

Καινούριες προσθήκες στο καστ θα είναι η Μαρία Καβογιάννη, η Ντένια Ψυλλιά και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει συνεργαστεί ξανά με τη Ζωή Σγουρού στο Καρτ Ποστάλ. Η Έλενα Τοπαλίδου υποδύεται τη διευθύντρια της Τρούμπας, ο Αινείας Τσαμάτης τον γιο της, ενώ ο Νίκος Χαλκιαδάκης έναν νεαρό δεσμοφύλακα.

Ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου δε θα επιστρέψουν στο Νησί. Ο χαρακτήρας της Κατερίνας Λέχου άλλωστε είχε πεθάνει στον πρώτο κύκλο της σειράς. Δε γνωρίζουμε ακόμα ποιος θα υποδυθεί τον κομβικό ρόλο του Μανώλη, τον οποίο στο Νησί έπαιζε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, και εκτός από την Κρήτη, μεγάλο μέρος τους θα διαδραματίζεται στην Τρούμπα στον Πειραιά, όπου θα καταφύγουν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές για να γλιτώσουν από το παρελθόν.

Οι πρώτες φωτογραφίες της σειράς δημοσιεύτηκαν στο Instagram του Γιάννη Στάνκογλου, της Γιούλικα Σκαφιδά, της σκηνοθέτριας Ζωής Σγουρού, και του σκηνογράφου και συζύγου της, Λεωνίδα Σκουλικάρη.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι και η σειρά θα προβληθεί μέσα στην επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τους λόγους που η Victoria Hislop αποφάσισε να γράψει το σίκουελ για το Νησί, 16 χρόνια μετά.