Vianney Le Caer/Invision/AP
ΣΙΝΕΜΑ

Ιντερνετικό ρεπορτάζ λέει πως ο Tom Hardy είναι ο επόμενος James Bond

Τα στοιχηματζίδικα έριξαν τις αποδόσεις στο υπόγειο. Όσοι προλάβατε να το ρίξετε, προλάβατε.

Όχι πως δεν το είχα φανταστεί ποτέ κανείς, αλλά παίζει ο Tom Hardy να είναι ο επόμενος James Bond.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα αρχικό ρεπορτάζ ακολουθήθηκε από ισχυρά ιντερνετικά ντιμπέιτς, αντιδράσεις των εταιρειών στοιχηματικής, αλλά κυριότερα, απουσία της οποιασδήποτε επιβεβαίωσης ή επίσημης πηγής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο Tom Hardy δεν θα είναι ο επόμενος James Bond, αλλά δεν ΔΕΝ το σημαίνει κιόλας. Ελπίζω να είμαι σαφής.

Αυτό που έγινε είναι πως ένα σάιτ ονόματι The Vulcan Reporter, πώς λέμε Hollywood Reporter αλλά όχι ακριβώς, ανέφερε πως σύμφωνα με πηγές, ο Hardy έχει κλειδώσει στο ρόλο του Bond εδώ και μήνες, ύστερα από οντισιόν τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση θα γινόταν τον Νοέμβριο παρέα με την κυκλοφορία του νέου (και τελευταίου) φιλμ του Daniel Craig στο ρόλο, αλλά η πανδημία τα πήγε όλα πίσω και άλλαξε τα σχέδια.

Με το που κυκλοφόρησε το ανεπιβεβαίωτο ρεπορτάζ, οι αποδόσεις για ανάληψη του ρόλου από τον Hardy έπεσαν από γκρεμό, πέφτοντας από 8/1 σε 4/5 μέσα σε ένα 24ωρο. Κοινώς, όσοι ήταν να βγάλουν λεφτά από αυτή την ιστορία, τα έβγαλαν. Τα ξαναλέμε σε μερικά χρόνια πάλι.

Τώρα, όπως είπαμε και παραπάνω προφανώς αυτό είναι ρεπορτάζ βασισμένο στο τίποτα, αλλά από την άλλη η ιδέα πως ο επόμενος Bond έχει ήδη επιλεγεί μοιάζει πολύ ρεαλιστική. Είναι εξαιρετικά πιθανό πως κατά την αποχώρηση του δημοφιλέστατου στον ρόλο Craig, το στούντιο θα ήθελε να μπορεί παράλληλα να ανακοινώσει κάτι απτό για την επόμενη μέρα του Bond. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε φυσικά και οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι ήδη ειλημμένες εδώ και μήνες. Η ταινία επρόκειτο αρχικά να βγει τον Απρίλιο, αλλά αν μετά την πρώτη αναβολή το στούντιο έκρινε πως ήθελε μια ανακοίνωση-τυράκι για τον Νοέμβριο, τότε το timeline ταιριάζει.

Όσο για τον Hardy… τι κάνει τώρα ο Tom Hardy; Ξέρουμε πως έχει γυρίσει το σίκουελ του ‘Venom’ και πολύ καλά έχει κάνει γιατί ήταν απολαυστικός στην πρώτη ταινία Αλλά από πρότζεκτ που βρίσκονται στον αέρα; Έχει ανακοινωθεί μια ταινία ‘War Party’ σε σκηνοθεσία Andrew Dominik το 2017 αλλά έκτοτε δεν έχουμε ακούσει πολλά. Έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν το ‘Taboo’ αλλά περιμένουμε. Το φημολογούμενο σίκουελ του ‘Mad Max: Fury Road’ θα είναι τελικά πρίκουελ για τη Furiosa. Η 6η σεζόν του ‘Peaky Blinders’ θα συμβεί αλλά το αν θα επιστρέψει ξανά ο Χάρντι είναι ερωτηματικό- και μάλλον δε θα του φάει και πολύ χρόνο ακόμα κι αν γίνει κάτι σαν την 5η.

Συμπέρασμα; ΧΜ. ΥΠΟΠΤΑ ΚΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Από την άλλη μπορεί πολύ απλά ο Tom Hardy να δυσκολεύεται πλέον να βρει πρότζεκτ που να εκπληρώνουν τη βαθιά του ανάγκη για ρόλους αποτελούμενος πλέον σχεδόν αποκλειστικά από μούτες και μουγκρίσματα, όπως φαίνεται από το σερί ‘Taboo’, ‘Venom’ και ‘Capone’. Μην παρεξηγηθώ, τον βρίσκω σκέτη απόλαυση σε αυτούς τους ρόλους, άσχετα από τις ταινίες κατά τα άλλα. Θα μπορούσε σε αυτό το δημιουργικό στάδιο που βρίσκεται, να μπορέσει ο Hardy να το γυρίσει σε κάτι τόσο πολύ πιο “καθαρό” όσο ο 007;

Έχουμε δει και πιο περίεργα πράγματα. Πραγματικά, πόσο περίεργοι είμαστε να δούμε τι είδους ορμή και βρωμιά θα έφερνε ο Hardy σε αυτό το ρόλο; Προσωπικά δε νομίζω πως αυτό το ρεπορτάζ σημαίνει τελικά κάτι, αλλά αυτό που πέτυχε ήταν να θυμίσει σε πολλούς πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε τον Tom Hardy ως 007.