TRAILER

Βαθιές ανάσες, το τρέιλερ του ‘Dune’ είναι εδώ

Έχουμε επιτέλους μια πρώτη ματιά στη μεταφορά μιας θρυλικής sci-fi εποποιίας που αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Πριν ο κορονοϊός κλείσει τις κινηματογραφικές αίθουσες και όλους μας στο σπίτι, το ‘Dune’ ήταν ανάμεσα στις 13 ταινίες που είχαμε προβλέψει ότι θα ισοπέδωναν το 2020. Από τότε νιώθει κανείς ότι έχουν περάσει μία αιωνιότητα και μία μέρα, αλλά το ‘Dune’ παραμένει μία από τις λιγοστές ταινίες με ελπίδες μεγάλου μπλοκμπάστερ που έχουν μείνει ακλόνητες στις ορίτζιναλ ημερομηνίες πρεμιέρας τους, συγκεκριμένα για τις 18 Δεκεμβρίου. Το φιλμ του Denis Villeneuve ανήκει στο στούντιο της Warner Bros. που μόλις κυκλοφόρησε το ‘Tenet’, άρα ακόμα και αν οι αμερικανικές αίθουσες δεν θα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα ως τότε λόγω της πανδημίας, θα ακολουθηθεί το μοντέλο του Nolan. Επιλεγμένες αίθουσες δηλαδή για τις χώρες που θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορονοϊό και ευρύτερη κυκλοφορία για τις χώρες που θα μπορούν να την υποστηρίξουν.

Δες την πρώτη ολοκληρωμένη ματιά με το trailer του ‘Dune’ αμέσως τώρα και συνέχισε παρακάτω για λεπτομέρειες για την ταινία:

Η μεταφορά του ‘Dune’

dune jason momoa

Ο οραματικός Villeneuve του ‘Arrival’ και του ‘Blade Runner 2049’ είναι ο κατάλληλος σκηνοθέτης για το κινηματογραφικό ‘Dune’, τη μεταφορά της εποποιίας επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο Frank Herbert το 1965. Πέρα από την ταινία του David Lynch το 1984 που δεν είχε ικανοποιήσει τους φαν, το βιβλίο έχει μπει πολλές φορές σε στάδιο προπαραγωγής αλλά κανένα πρότζεκτ ως τώρα δεν είχε στεριώσει. Σε αυτό το πρότζεκτ θα δούμε δύο ταινίες, αφού όπως έχει εξηγήσει στο Variety o Villeneuve: «Δεν θα συμφωνούσα να κάνω τη μεταφορά του βιβλίου με μία και μοναδική ταινία». (Μπορείς να διαβάσεις συνέντευξή μας με τον σκηνοθέτη εδώ).

Περισσότερο και από τη δική του ματιά όμως, ανυπομονούμε για δύο, κυρίως, πράγματα. Καταρχάς το all-star καστ που, εκτός από τον Timothée Chalamet σε ρόλο Kylo Ren, περιλαμβάνει τους Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Javier Bardem, Jason Momoa, Dave Bautista και την πολυαγαπημένη μας Zendaya που είναι υποψήφια φέτος για Emmy. Θέλουμε όμως να δούμε επίσης και την εικονογραφία που θα επιλέξει ο διπλά οσκαρικός πια Διευθυντής Φωτογραφίας, Roger Deakins (‘Blade Runner 2049’, ‘1917’).

Η υπόθεση

dune timothee chalamet josh brolin

Το ‘Dune’ περιστρέφεται γύρω από τις απόπειρες ελέγχου του πλανήτη Arrakis, ενός αφιλόξενου μέρους που έχει τεράστια αξία ως μοναδική πηγή μιας πολύτιμης ουσίας – το ‘spice’. Ο Paul Atreides (Chalamet) είναι ένας από τους ήρωες που θα κληθούν να υπερνικήσουν τον φόβο τους για να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους και τα συμφέροντά τους, ταξιδεύοντας στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος. Το βιβλίο – και με τη σειρά της η ταινία – εξερευνούν την αλληλεπίδραση της πολιτικής, της θρησκείας, της οικολογίας, της τεχνολογίας και τον ρόλο του ανθρώπου μέσα σε αυτές.

Μπες στο νέο γκρουπ του Oneman στο Facebook και πολέμησε τις Δύσκολες Ώρες με όπλο σου την ποπ κουλτούρα: