ΠΟΤΟ

Aegean Cocktails & Spirits: Τα ελληνικά αποστάγματα στην πρώτη γραμμή

Ένας διαγωνισμός σε προσκαλεί να γνωρίσεις τα ελληνικά αποστάγματα της bar σκηνής.

Ένας διαγωνισμός για τα ελληνικά αποστάγματα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στον Φάρο στο ΚΠΙΣΝ με κριτές ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας του χώρου του ποτού.

Το Aegean Cocktails & Spirits έκανε, πριν από πέντε χρόνια ένα μεγάλο βήμα, όταν ξεκίνησε με μία σειρά δράσεων, να ‘μιλάει’ για τα ελληνικά αποστάγματα στο μπαρ. Τα αποτελέσματα όχι μόνο δικαίωσαν, αλλά εξέπληξαν ευχάριστα, τα μπαρ και οι bartenders ανταποκρίθηκαν και τα αγκάλιασαν. Ακολούθησαν παραγωγοί που άρχισαν τα φτιάχνουν αποστάγματα που απευθύνονται στην bar σκηνή.

Τώρα το Aegean Cocktails &Spirits κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Διοργανώνει έναν υψηλών προδιαγραφών διαγωνισμό κοκτέιλ για Ελληνικά Αποστάγματα. Τον πρώτο generic διαγωνισμό ελληνικών αποσταγμάτων που θα ξεκινήσει το 2021 στην Ελλάδα (λόγω των συνθηκών και περιορισμών της πανδημίας), με κριτές κορυφαία ελληνικά ονόματα του χώρου, μαζί με τα top ονόματα της παγκόσμιας bar σκηνής και θα συνεχιστεί σε ετήσια βάση με συμμετέχοντες και από το εξωτερικό, απευθυνόμενος πάντα σε ένα διεθνές κοινό. Ο στόχος είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα να αποκτήσουν ένα διαγωνισμό με διεθνή χαρακτήρα που θα είναι από τους πιο εμπνευστικούς στον χώρο του παγκόσμιου χάρτη των αποσταγμάτων.

aegean cocktails

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να μεταφέρει την εμπειρία της τοπικότητας – μια εμπειρία που πλέον αναζητούν οι ταξιδιώτες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως σημειώνει η ομάδα της διοργάνωσης: «Σταδιακά, από το 2016 χτίζουμε την έννοια της τοπικότητας στο χώρο του μπαρ. Για μπορούν να ‘προωθούν’ την εμπειρία ‘Ελλάδα’ στον τουρίστα και μέσα από κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα. Προωθώντας έτσι άμεσα και έμμεσα τα προϊόντα και τους ντόπιους παραγωγούς. Υποστηρίζοντας αμέριστα την έννοια της τοπικότητας, ένα από τα μεγαλύτερα trend παγκοσμίως. Αυτοί οι τουρίστες παίρνουν την εμπειρία μαζί τους και την μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε αυτό αποσκοπεί και ο διαγωνισμός».