Unsplash
ΠΟΤΟ

Αυτό το σούπερ δροσιστικό αναψυκτικό μπορείς να το φτιάξεις σπίτι σου

Σφίξανε οι ζέστες και χρειάζεσαι κάτι που να σε ξεδιψάσει και να σε δροσίσει ταυτόχρονα. Μην ανησυχείς, σ' έχουμε καλυμμένο.

Η κοκακόλα μπορεί να έχει γεύση σαν υγρό ποιήμα αν τη συνδυάσεις με το αγαπημένο σου μπέργκερ, αλλά γι’αυτό το μεσημέρι που έχει έξω 39 βαθμούς, θέλεις μια εναλλακτική, πιο ‘φρουτένια’ λύση. Υπάρχει και είναι τρομακτικά εύκολο να το φτιάξεις στην κουζίνα σου.

Είσαι στο σπίτι, έχεις τελειώσει τη δουλειά και βουλιάζεις στην ατέλειωτη παρακμή της καλοκαιρινής ζέστης, που ενίοτε φλερτάρει με την απόγνωση ή/και την θερμοπληξία. Μην το πάρεις απειλητικά αυτό που θα σου πω, αλλά ΣΗΚΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Στην κουζίνα, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αφήσει στην άκρη ανθρακούχο νερό. Πρόκειται για το αναψυκτικό/πασπαρτού, που μπορείς να μοιραστείς με τους γονείς σου μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή και να το χρησιμοποιήσεις σαν βάση για να φτιάξεις πρωτότυπα και δροσερά αναψυκτικά, με γεύσεις που θα σε δροσίσουν και θα βάλουν φρένο σε αυτό το ‘λίγωμα’ της ζάχαρης που μας προκαλούν συνήθως τα αναψυκτικά του εμπορίου. Οπότε, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, το ανθρακούχο νερό μπορεί και αξίζει να γίνει ο νέος σου φίλος. Αν στύψεις δυο λεμόνια και λιώσεις στο μείγμα μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, έχεις ήδη τη δική σου σπιτική λεμονάδα με ανθρακικό. Οι πιο τολμηροί, εκείνο που ίσως βαριούνται λίγο παραπάνω, μπορούν να αναμείξουν στο μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό τους, ολόκληρα λεμόνια. Αυτή είναι ξεκάθαρα η κίνηση ματ, για ένα ελαφρύ και δροσερό αναψυκτικό.

Unsplash / Laura Chouette

Πώς μας πετσόκοψες έτσι;

Unsplash / Xialong Wong

Xυμός πορτοκάλι ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ! Ήρεμα μιλάω, καθώς σχολιάζω την κίνηση-ματ που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα παιδικά σου χρόνια, τότε που σε κυνήγαγε η μητέρα σου με ένα χυμό πορτοκάλι, που έπρεπε να τον πιεις γρήγορα γιατί “θα χάσει την βιταμίνη του”. Δοκίμασε να στύψεις πορτοκάλι και να το αναμείξεις με ανθρακούχο νερό. Ύστερα δοκίμασε να κάνεις το ίδιο κόλπο με φρέσκα φρούτα όπως βατόμουρα και φράουλες ή με βότανα όπως μέντα και τζίντζερ. Thank me later.

Η τολμηρή επιλογή: Egg Cream

Εδώ πάμε στα δύσκολα και στα πιο ανατρεπτικά βήματα ενός home barista που δεν φοβάται να βαδίσει στα σκοτεινά μονοπάτια του Lower East Side της Νέας Υόρκης και να τα μεταφέρει στο μπαλκόνι του. Το ‘Egg Cream’ δεν έχει αυγά και αν προσπεράσεις την παραπλανητική ονομασία του, θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα αναψυκτικό που λατρεύουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και όχι μόνο. Είθισται η συνταγή του να θεωρείται μυστική, όμως τα βασικά στοιχεία ενός egg cream ροφήματος είναι:

  • 150 mg κρύο γάλα (κάτι λιγότερο από μισή κούπα)
  • 4 κουταλιές σιρόπι της αρεσκείας σου (προτιμάται συνήθως βανίλια ή σοκολάτα)
  • μια γεμάτη κούπα ανθρακούχο νερό

Προετοιμασία:

Σε ψηλό ποτήρι, ανακατεύεις το κρύο γάλα με το σιρόπι της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια ρίχνεις αργά-αργά το ανθρακούχο νερό και ανακατεύεις. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναδύει αφρό και φυσαλίδες και ειλικρινά, είναι πεντανόστιμο και θα προκριθεί στην παρέα σου ως μια υπερ-ψαγμένη επιλογή σπιτικού ροφήματος. Εναλλακτικά, μπορείς να τους τρατάρεις χύμα τσίπουρο. Αρέσει σε όλους, είτε έχουν βρεθεί στη Νέα Υόρκη, είτε στην Ικαρία.