ΚΑΦΕΣ

Ένας μπαμπάς, δύο καφέδες και ένα λίγο πιο βιώσιμο σπιτικό

Λίγα λόγια για μία αγαπημένη συνήθεια που μπορεί να γίνει και βιώσιμη πέρα από απλά απολαυστική.

Κάπου βαθιά μέσα στο DNA μου γράφει “πρωινός τύπος”. Και στις σχετικές συζητήσεις με άλλους χαζομπαμπάδες οι οποίοι μετά τη γέννηση των παιδιών τους υποφέρουν με το πρωινό ξύπνημα, κουνάω πάντα αδιάφορα το κεφάλι μου γιατί όσο με θυμάμαι σηκωνόμουν πάντα πριν από όλους στο σπίτι. Κι αν κάποτε αυτό μου προσέφερε μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, τώρα μου δίνει μια φοβερή ευκαιρία να περιποιηθώ τους αγαπημένους μου ανθρώπους σε αυτή τη ζωή, όπως τους αξίζει.

Βλέπεις, η οικογένεια μένει στο κρεβάτι λίγο παραπάνω. Κι όταν είναι ώρα να ξυπνήσουν αντικρίζουν έναν τύπο γεμάτο ενέργεια να τους καλεί να αδράξουν τη μέρα. Την ίδια στιγμή που ο μεγάλος μας θέλει απλά να χουζουρέψει, ο μικρός να δει Μπομπ Σφουγγαράκη και το κορίτσι μου να πιει τον πρώτο καφέ της ημέρας. Πανεύκολα και τα τρία.

Και βάζω τον παράγοντα “ευκολία” στην κουβέντα γιατί όλα στην κουζίνα μας και στη ζωή μας συνολικά έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να έχουν αυτό ως καθοριστικό παράγοντα. Σε λίγο θα μιλήσουμε και για τον δεύτερο, ακόμα πιο σημαντικό. Το να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη είναι ο διαχρονικός στόχος, ειδικά όλων εκείνων που έχουν μικρά παιδιά, άρα ελάχιστο χρόνο για 750.000 μικροδουλειές και υποχρεώσεις.

Η ευκολία που έχει φέρει στη ζωή μας η Nespresso Vertuo, παρέα με την τεχνολογία, την αισθητική και τις eco λειτουργίες για τις οποίες θα πούμε σε λίγο, είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Γιατί με το πάτημα απλά και μόνο ενός κουμπιού, η Vertuo αναγνωρίζει την κάψουλα που έχεις τοποθετήσει και εκχυλίζει την ιδανική ποσότητα καφέ, στις ιδανικές συνθήκες. Κι εσύ δεν έχεις παρά να αναδεύσεις, για να “σπάσεις την κρέμα” μέσα στον καφέ και να επιτρέψεις στα βαθιά αρώματα και τον έντονο χαρακτήρα που έχει παγιδευτεί στην κρέμα να πάει σε όλο το ρόφημά σου.

Το τι ποικιλία θα επιλέξεις και σε τι φλυτζάνι θα απολαύσεις τον καφέ σου είναι μία καθαρά προσωπική απόφαση, όπως είδες και στο βίντεο. Εγώ προτιμώ τον έντονο χαρακτήρα του καφέ, έτσι συνήθως επιλέγω ποικιλίες με σκούρο καβούρδισμα όπως ο Espresso Altissio. Ενώ το κορίτσι μου που αγαπά το γάλα ή ένα γάλα αμυγδάλου στον καφέ της, προτιμά εναν Double Cappuccino Chiarro σε Signature Mug της Nespresso. Και το σημαντικότερο; Ότι με τη Vertuo παίρνεις κάθε μα κάθε φορά το ίδιο υπέροχο αποτέλεσμα, ό,τι καφέ κι αν επιλέξεις να δημιουργήσεις.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα προσωπική απόφαση, η οποία στο δικό μου μυαλό είναι επιτακτική. Κι αυτή είναι η στροφή σε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα για εμάς και τον πλανήτη στον οποίο έχουμε την τύχη να κατοικούμε. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη απόφαση μέσα στη μέρα μας έχει ένα αντίκτυπο και ένα αποτύπωμα στον πλανήτη. Τα προϊόντα που επιλέγουμε, το πόσο νερό ή τροφή σπαταλάμε, οι εταιρείες που εμπιστευόμαστε και οι συνήθειές μας μπορούν – αν όχι πρέπει – να έχουν βιώσιμο πρόσημο.

Η Nespresso έχει σηκώσει χρόνια τώρα ψηλά τη σημαία της βιωσιμότητας παγκοσμίως. Με τις πρακτικές της σε επίπεδο παραγωγής αλλά και στο day to day, δείχνει το δρόμο και σε άλλες επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τη δική τους στροφή στη βιωσιμότητα. Εμείς όμως στο σπίτι μας, τι μπορούμε να κάνουμε για να ατενίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον;

Ήδη η επιλογή ενός συστήματος Vertuo είναι ένα τέτοιο βήμα. Η δυνατότητα για μεγαλύτερους σε ποσότητα άρα και διάρκεια απόλαυσης καφέδες και τα φιλικά προς το περιβάλλον σκεύη που την συνοδεύουν, είναι μια πραγματικά καλή αρχή. Εκεί όμως που χρειάζεται η ουσιαστική απόφαση είναι στις καθημερινές συνήθειες. Το να έχεις δίπλα στη Vertuo το δοχείο ανακύκλωσης για τις κάψουλες είναι μία μικρή αλλά τόσο ουσιαστική κίνηση. Σκέψου μόνο πόσες κάψουλες χρησιμοποιεί κάθε σπίτι κάθε μήνα και πόσο σημαντικό είναι αυτές να βρουν το δρόμο της ανακύκλωσης, το δρόμο της βιωσιμότητας.

Αν σε κάθε μικρή μας κίνηση μέσα στη μέρα, βρούμε τον τρόπο να την μετατρέψουμε σε μία βιώσιμη συνήθεια, πολύ γρήγορα θα δούμε όλη τη ζωή μας με ένα πρίσμα αισιοδοξίας για τον πλανήτη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.