FOOD & DRINK

Για μια εβδομάδα τα ποτά μας γεμίζουν μπουρμπουλήθρες

Εφτά ημέρες, τρεις πόλεις και πολλά bubbly cocktails. Έτσι αποφάσισαν να γιορτάσουν τα γενέθλια τους στο Three Cents και εσύ πρέπει να το ζήσεις.

Τα έχεις δει στο μπαρ που κάθεσαι να σου κλείνουν το μάτι με το classic design τους και την πολύχρωμη τρέλα τους. Τα έχεις παρατηρήσει στα χέρια των bartenders που τα έχουν αγαπήσει όσο κανένα άλλο συστατικό αφού απογειώνει τα cocktails τους. Τα έχεις δοκιμάσει ένα προς ένα σαν αναψυκτικά και από τότε δεν μπορείς να προτιμήσεις κάποιο άλλο. Τα Three Cents έχουν μπει για τα καλά στα ποτά μας, στα cocktails μας μα πάνω από όλα στην ζωή μας και τώρα ήρθε η ώρα να τα γιορτάσουμε.

 

Θυμάμαι όταν πρώτη φορά ήρθα αντιμέτωπος με μια Three Cents Pink Grapefruit Soda, είχα εντυπωσιαστεί με το πόσο fizzy, δροσερή και bubbly ήταν. Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο αναψυκτικό που είχα δοκιμάσει και έκανε το long drink μου με gin να μην μοιάζει με οτιδήποτε που μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου. Η ιδέα των τριών bartenders να γεμίσουν τα ποτά μας μπουρμπουλήθρες και να προσφέρουν πραγματικά perfect served ποτά είχε μόλις πραγματοποιηθεί και ήταν έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο την ελληνική bar σκηνή αλλά και αυτή του εξωτερικού.

Σήμερα το όνειρο βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα ελληνικά premium αναψυκτικά δεσπόζουν σε όλα σχεδόν τα bar της χώρας αλλά και σε περισσότερες από 25 χώρες διεθνώς. Αυτή την εβδομάδα τα Three Cents γιορτάζουν τα τρία τους χρόνια και θέλουν να γεμίσουν τρεις πόλεις με φυσαλίδες και υπέροχα cocktails. Έτσι σε επιλεγμένα bar της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας από τις 18 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου σερβίρονται cocktails με Three Cents και πολλές πολλές μπουρμπουλήθρες. Τα μικρά μπουκαλάκια των 200ml θα ανοίγουν κατά ριπάς και θα απελευθερώνουν bubbles παντού.

Εμείς επισκεφτήκαμε ένα από αυτά την Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για να δοκιμάσουμε και να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά πως τα Three Cents απογειώνουν κάθε cocktail στο οποίο συμμετέχουν γεμίζοντάς το με μαγικές, παιχνιδιάρες φυσαλίδες. Φυσικά στον ειδικό κατάλογο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η η Paloma με την μοναδική Three Cents Pink Grapefruit Soda. Δεν είναι τυχαία η επιλογή αφού η Paloma ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία των Three Cents. Μοναδική σε χρώμα και γεύση σε κάνει σε κάθε γουλιά να αναρωτιέσαι αν έχεις τηλεμεταφερθεί στο Μεξικό.

Ο κατάλογος είχε άλλες τρεις fizzy εκπλήξεις. Πρώτο δοκίμασα το les Trois Baudets το οποίο συνδύαζε το gin, αψέντι, vermouth και luxardo maraschino. Όλα αυτά τα έδενε και τα απογείωνε το γεμάτο bubbles Three Cents Tonic. Δεύτερο ήρθε μπροστά μου το Moulin Rouge με μαστίχα, αψέντι, bitters, cordial από άνηθο και Three Cents Lemon Tonic. Δεν μπορείς να φανταστείς πως συνδυάζεται το βοτανικό αψέντι με την αίσθηση άνηθου και πως όλα αυτά τα απογειώνει το lemon tonic. Κάθε φορά που το πλησιάζεις στον ουρανίσκο σου γίνονται μοναδικά παιχνίδια, όπως ακριβώς αυτά που υπονοεί και το όνομά του. Για τέλος άφησα το Man and the Sea το οποίο αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασσικής Paloma, την οποία αξίζει να δοκιμάσεις και ίσως κολήσεις μαζί της. Και αυτά τα κοκτέιλ ήταν μόνο η αρχή, μιας και κάθε bar που συμμετέχει στη γιορτή του Bubble Week, σερβίρουν τα δικά τους Three Cents Cocktails για να τα δοκιμάσουμε όλα!

Όσο δοκίμαζα τα μοναδικά μπουρμπουληθρένια cocktails μου δεν αντιστάθηκα και τράβαγα συνέχεια φωτογραφίες τις φυσαλίδες και τα παιχνίδια που έκαναν στο ποτήρι μου. Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο και εσύ όχι μόνο για να θυμάσαι αυτή την γιορτή αλλά και για να κερδίσεις. Τώρα που σου κέντρισα το ενδιαφέρον άκου προσεκτικά. Πήγαινε από τις 18 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου σε ένα από τα επιλεγμένα bar της πόλης σου και ζήτα τον ειδικό bubble week κατάλογο. Διάλεξε μία από τις επιλογές για να δοκιμάσεις πως ένα Three Cents αναψυκτικό μεταμορφώνει κάθε long drink και cocktail. Τράβηξε φωτογραφία και ανεβάσέ την στο Instagram με hashtag #BubbleWeek. Αν είσαι τυχερός και σε ευλογήσει η θεά της μπουρμπουλήθρας τότε θα κερδίσεις cocktail-kits με Three Cents για να τα έχεις στο σπίτι σου και να απογειώσεις κάθε ποτό που θα φτιάξεις. Ενδιαφέρον ε;

 

Κάπως έτσι τα Three Cents σκοπεύουν να γεμίσουν τον κόσμο με ευχάριστες χρωματιστές μπουρμπουλήθρες και να μας μάθουν τι πραγματικά θα πει perfect served drinks. Άλλωστε η αναζήτηση της τέλειας Paloma και του καθηλωτικού gin tonic είναι αυτά που τους έδωσαν έμπνευση και για αυτό τους ευχαριστούμε. Σήκωσε λοιπόν το ποτήρι σου ψηλά, παρατήρησε τις φυσαλίδες στο ποτήρι, πες χρόνια πολλά και μετά απόλαυσε την γουλιά σου.