ΚΑΦΕΣ

Γιατί η μέρα δεν ξεκινάει χωρίς το αγαπημένο τελετουργικό

Ποιος ξυπνά χωρίς να φτιάξει έναν καφέ για να ξεκινήσει την ημέρα του όπως της αρμόζει; Ή ποιος δεν έχει κανονίσει να δει τους φίλους μετά από καιρό με απαραίτητη παρέα μία κούπα καφέ;

Καφές, λοιπόν,  μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις που συνέβησαν από καταβολής του κόσμου.

Το δικό μου λοιπόν τελετουργικό ξεκινά με το που ξυπνήσω και τρέχω στην κουζίνα για να φτιάξω το αγαπημένο μου ρόφημα, εύκολα, άνετα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάτι που προσφέρει η Vertuo. Υψηλής ποιότητας καφέ, ό,τι θέλω δηλαδή κάθε πρωί για να ξεκινήσω μία ημέρα -είτε αυτή έχει απαιτήσεις είτε όχι.

Και μιλάμε για μία μηχανή με τέτοιο σύστημα και με τεχνολογία γραμμωτού κώδικα που αναγνωρίζει την ποικιλία του καφέ που παρασκευάζεται και προσαρμόζει αυτόματα τις παραμέτρους εκχύλισης – όπως ο χρόνος έγχυσης, η θερμοκρασία του νερού, ο ρυθμός της ροής, η ταχύτητα περιστροφής – ακριβώς στα επίπεδα που επιλέγουν οι coffee experts για κάθε μείγμα, δημιουργώντας έναν σκούρο καφέ με γεμάτο σώμα, πλούσια και απαλή κρέμα.

Ο αγαπημένος μου είναι ο Carafe Pour Over Style με το μοναδικό του μείγμα από τη Λατινική Αμερική που δε με μοιάζει με κανέναν άλλο στη σειρά. Το απαλό του χαρμάνι Arabica από το Περού και την Κολομβία -δύο χώρες που θα τις επισκεπτόμουν με κλειστά τα μάτια, (και) για να δοκιμάσω τους καφέδες που παράγονται εκεί- αποτελείται από δύο ποικιλίες που αλληλοσυμπληρώνονται με τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά δημιουργώντας ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.

Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να βάλει την κάψουλα του καφέ σε τύπο pour-over στο σετ VERTUO Carafe και να περιμένει για λίγο μέχρι να ετοιμαστεί. Μετά ανακατεύει και είναι έτοιμος να ανακαλύψει τις έντονες νότες καβουρδίσματος και καπνίσματος κάτω από τη λεπτή στρώση κρέμας. Ένας καφές με πλούσια γεύση και γεμάτο σώμα.

Και φυσικά αφού ετοιμαστεί ο καφές να τον μοιραστεί είτε με τα αγαπημένα του πρόσωπα, είτε με τους συνεργάτες του, γιατί χωρίς εκείνους δεν μπορεί να πάει καλά η ημέρα.