
Γιατί το φαγητό στ’ αεροπλάνα είναι συνήθως χάλια;
Απ' ότι φαίνεται, ο λόγος δεν είναι ότι οι αεροπορικές μας αντιπαθούν.
- 21 ΝΟΕ 2016
Ας το παραδεχτούμε. Το φαγητό που μας προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια των πτήσεων εξωτερικού δεν είναι σχεδόν ποτέ νόστιμο.
Αν έχεις μια μικρή έστω εμπειρία στα ταξίδια, θα το έχεις αντιληφθεί. Κάτι δεν στέκει, η υφή είναι λίγο παράξενη, η γεύση κάπως αδιάφορη, κάτι πάντα είναι λίγο στραβό. Μια έρευνα του BBC όμως, έρχεται να αποδείξει πως υπάρχει λόγος γι’ αυτό το φαινόμενο και δεν είναι ούτε ότι οι αεροπορικές τσιγκουνεύονται, ούτε ότι αδιαφορούν γι’ αυτά που προσφέρουν στους πελάτες τους.
Αντίθετα, οι αιτίες είναι πολύ συγκεκριμένες κι απόλυτα κατανοητές. Συγκεκριμένα, επειδή το μαγείρεμα σ’ αυτό το υψόμετρο είναι πρακτικά αδύνατο, το μόνο που είναι κάπως εφικτό είναι να ξαναζεσταθεί. Και ξέρεις τι λένε για το ξαναζεσταμένο φαγητό.
Ακόμη, για την αποφυγή ύπαρξης μαχαιριών στον αέρα, το κρέας είναι κομμένο από πριν, ώστε να απαιτείται απλά η χρήση πιρουνιού, κάτι που επίσης δεν βοηθάει στην ποιότητα.
Τέλος, λόγω της απουσίας χρόνου και χώρου, είναι ουτοπικό να ζητάει κάποιος οτιδήποτε περισσότερο από ένα ανεκτό πιάτο φαγητού εν ώρα πτήσης.
Με λίγα λόγια, καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα πετάξεις να είσαι προετοιμασμένος (και φαγωμένος) από πριν και να αποφύγεις την γκρίνια, μιας και δύσκολα θα μπορούσε να σου προσφερθεί κάτι καλύτερο.