ΚΑΦΕΣ

Η Nespresso Vertuo φέρνει όλο τον κόσμο του καφέ σπίτι σου

SPONSORED

Ο καφές είναι μια από τις πιο οικουμενικές ιεροτελεστίες του πλανήτη. Σε οποιαδήποτε γωνιά του, οι άνθρωποι με παρόμοιο ή και διαφορετικό τρόπο απολαμβάνουν τον καφέ τους. Και όχι μόνο το πρωί αλλά κάθε ώρα της ημέρας, ο κάθε ένας από εμάς έχει ανάγκη από έναν καλό καφέ για να του δώσει το μπουστάρισμα που χρειάζεται αλλά και για να γεμίσει την μέρα με αρώματα και όμορφες γεύσεις.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια η απόλαυση μιας καλής κούπας καφέ στο σπίτι ήταν προνόμιο λίγων και εκλεκτών. Ήταν προνόμιο μόνο όσων ήξεραν αλλά ταυτόχρονα διέθεταν τον κατάλληλο -και ακριβό- εξοπλισμό για να παρασκευάσουν έναν υψηλής ποιότητας καφέ στο σπίτι. Όλα αυτά μέχρι που ήρθε η Nespresso και μας έδειξε τον δρόμο ώστε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι καλό καφέ με διαφορετικά χαρμάνια από όλο τον κόσμο. Τα σπίτια γέμισαν μηχανές Nespresso Original και ταυτόχρονα τα πρωινά μας έγιναν αμέσως καλύτερα.

Όμως από τότε η ιεροτελεστία του καφέ έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της ανάγκης για ένα ρόφημα που απλά θα μας ξυπνήσει. Διαφορετικές ποικιλίες, διαφορετικοί τρόποι παρασκευής, άλλη ποσότητα και ποτήρι ανάλογα με τα γούστα και την ώρα της ημέρας. Και όλα αυτά ξαφνικά δεν αφορούσαν μόνο τους afficionados του καφέ, αλλά έγιναν ο πυρήνας της ενασχόλησης για πολλούς που ήθελαν να ανακαλύψουν όλο το φάσμα των δυνατοτήτων που κρύβονται κάτω από την φλούδα κάθε κερασιού καφέ.

Ο κόσμος του καφέ είναι ταυτόχρονα συναρπαστικός αλλά και ατελείωτος. Κι αν νομίζεις ότι για να ανακαλύψεις όλον αυτόν τον μαγικό κόσμο χρειάζεται να ξοδέψεις λεφτά σε εξειδικευμένο εξοπλισμό που θα γεμίσει τα ντουλάπια σου και να ψαχτείς με διαφορετικές ποικιλίες και χαρμάνια, τότε η Nespresso σου έχει την λύση. Nespresso Vertuo. Για άλλη μια φορά η εταιρεία που έβαλε τον espresso barista alike καφέ στο σπίτι μας, μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε υπέροχο καφέ, σε όποια μορφή μας αρέσει, με όποιο χαρμάνι μας ταιριάζει, σε ότι μέγεθος κούπας επιθυμούμε.

Τι είναι η Nespresso Vertuo

Είναι άλλη μια καινοτομία της Nespresso που προσφέρει πραγματικά μια εντελώς νέα εμπειρία για τον καφέ στο σπίτι. Η Vertuo καταφέρνει σε μια μόλις μηχανή να συμπεριλάβει διαφορετικούς τρόπους παρασκευής καφέ με το αποτέλεσμα να συναγωνίζεται επάξια αυτό των καλύτερων coffee experts. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις την κάψουλα στην θέση της και να πατήσεις το κουμπί. Η διαδικασία παρασκευής καφέ με τη νέα Vertuo δημιουργεί μια μεταξένια και απαλή κρέμα, αποκαλύπτοντας τα φρέσκα αρώματα του καφέ και χαρίζοντας πλούσιο σώμα. Θα διαπιστώσεις ότι κάθε κάψουλα Vertuo έχει τον δικό της χαρακτήρα, ακριβώς όπως κι εσύ. Απαλή γεύση, γεμάτο σώμα και πλούσια κρέμα, είναι τρία χαρακτηριστικά που διαφέρουν σε κάθε κάψουλα και διαφοροποιούνται σε κάθε χαρμάνι. Τόσο απλά, τόσο εύκολα η Nespresso Vertuo κατάφερε να μας κάνει coffee experts και να μας δείξει όλο το φάσμα του κόσμου του καφέ. Η μόνη δύσκολη απόφαση που έχεις να πάρεις είναι να διαλέξεις την κάψουλα που σου ταιριάζει.

Τι κάνει την Nespresso Vertuo να ξεχωρίζει

Αν ψάχνεις το μυστικό πίσω από την λειτουργία της Nespresso Vertuo τότε ήρθε η ώρα να το μάθεις. Ήρθε η ώρα να σου λυθεί η απορία πως μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού η Nespresso Vertuo να δημιουργεί τόσα διαφορετικά είδη καφέ και τόσες παραλλαγές της ίδια ποικιλίας. Το Vertuo λοιπόν, είναι ένα έξυπνο σύστημα που προσαρμόζει τις παραμέτρους παρασκευής σε κάθε κάψουλα καφέ, ώστε να εκχυλίζει κάθε σταγόνα γεύσης και να παράγει μια πλούσια, απαλή κρέμα. Αυτό συμβαίνει χάρη στον μοναδικό γραμμωτό κώδικα (barcode) που βρίσκεται σε κάθε κάψουλα και συνδέεται με μια αυτόματη παράμετρο εκχύλισης, η οποία ρυθμίζει τη ροή και τον όγκο του νερού, τη θερμοκρασία, το χρόνο εκχύλισης και την περιστροφή της κάψουλας. Ακριβώς στα επίπεδα που επιλέγουν οι coffee experts για κάθε μείγμα. Μπορείς να παρασκευάζεις τον αγαπημένο σου καφέ με ακρίβεια και ευκολία, σε όποιο μέγεθος κούπας επιθυμείς και καταλαβαίνεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο μόλις η φωτεινή ένδειξη στη μηχανή Vertuo ανάψει κάτι που υποδεικνύει ότι η κάψουλα έχει αναγνωριστεί επιτυχώς.

Όμως οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ για την Nespresso Vertuo, αφού όπως αναφέραμε και πριν, περιστρέφει την κάψουλα χάρη στην μοναδική τεχνολογία Centrifusion™. Χρησιμοποιώντας την φυγόκεντρο δύναμη, η κατανομή του νερού γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το εύρος της κάψουλας καφέ και έτσι δημιουργείται κατά την εκχύλιση ένας καφές με πλούσιο άρωμα αλλά και τέλεια κρέμα από πάνω. Τέλειος καφές, σε ότι μέγεθος κούπας επιθυμείς, με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού. Αυτό είναι η Nespresso Vertuo.

Και πέρα από όλα αυτά οι μηχανές με την νέα τεχνολογία είναι πανεύκολες στον καθαρισμό και στην συντήρηση τους. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αδειάσεις τις κάψουλες από την θήκη τους, να στραγγίξεις το νερό από την σχάρα και να το περάσεις με ένα πανί για να το καθαρίσεις. Αυτή η διαδιακασία ίσως να μην χρειάζεται και κάθε μέρα. Τόσο απλά. Επίσης οι μηχανές Nespresso Vertuo διαθέτουν Bleutooth και Wi-Fi για να τις ελέγχεις μέσα από την εφαρμογή της Nespresso και να παρατηρείς όλες τις απαραίτητες ενδείξεις που χρειάζονται για τον τέλειο καφέ σου.

Τι είδη καφέ μπορώ να φτιάξω;

Η τεράστια καινοτομία της Nespresso Vertuo είναι ότι προσφέρει μια πλειάδα επιλογών, για όλα τα γούστα. Αυτό το καταφέρνει μέσα από τις 27 διαφορετικές ποικιλίες καφέ Vertuo που διατίθενται σε κάψουλες τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών για την ιδανική παρασκευή καφέ σε πέντε διαφορετικά μεγέθη κούπας. Έντονος espresso, απαλός gran lungο ή μεγάλη κούπα καφέ. Πιο συγκεκριμένα οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν κάψουλες για απόλαυση ροφημάτων Mug (230ml), Gran Lungo (150ml), Double Espresso (80ml), Espresso (40ml) και craft brew (535ml). Επίλεξε από την ευρεία γκάμα χαρμανιών, όπου το καθένα έχει τη δική του ένταση και το δικό του ξεχωριστό άρωμα. Αυτό και μόνο σε βάζει σε μια διαδικασία αναζήτησης ώστε να βρεις το κατάλληλο και πιο ταιριαστό χαρμάνι για κάθε ώρα της ημέρας. Και πίστεψέ με θα θες να τα δοκιμάσεις όλα!

Αν πάλι σου αρέσει ο καφές με γάλα θα σου πρότεινα με την Nespresso Vertuo να δοκιμάσεις τον reverso. Όπως λέει χαρακτηριστικά και το όνομά του, βάζοντας πρώτα το γάλα και προσθέτοντας μετά τον καφέ μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο αποτέλεσμα. Τι το κάνει μοναδικό; Αρχικά, επειδή ο καφές εκχυλίζεται πάνω στο γάλα, η κρέμα διατηρείται. Επίσης, όταν ο καφές πέφτει πάνω στο γάλα, σχηματίζεται η κρέμα παίρνοντας μια “γαλακτερή” γεύση, με αποτέλεσμα έναν μοναδικά απαλό, εξαιρετικό καφέ.

Η Nespresso Vertuo είναι ένας «καφέ» παράδεισος για όσους λατρεύουν την ποικιλία και βαριούνται εύκολα. Έχοντας δοκιμάσει αρκετές από τις ποικιλίες, τολμώ να σου πω ότι όλοι διαθέτουν πάνω από όλα μεγάλη συνέπεια στην κρέμα, το άρωμα αλλά και την ποιότητα του αποτελέσματος που φτάνει στην κούπα.

Η Nespresso Vertuo σέβεται το περιβάλλον.

Η εταιρεία, τηρώντας την δέσμευσή της για βιωσιμότητα και στη σειρά Vertuo, δημιουργεί κάψουλες από αλουμίνιο, ένα αέναα ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο προστατεύει προσεκτικά τη φρεσκάδα, την ποιότητα και τα αρώματα των καφέδων. Ταυτόχρονα, οι μηχανές καφέ Vertuo Next συσκευάζονται σε ένα πλήρως ανακυκλώσιμο πακέτο κατασκευασμένο από 99,5% ανακυκλωμένο υλικό: ανακυκλωμένο, χυτευμένο χαρτί και φύλλο χαρτιού για προστασία της μηχανής από γρατσουνιές. Επιπλέον, όπως όλα τα συστήματα Nespresso, είναι εξοπλισμένα με λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ή αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης. Και κάπως έτσι έχεις τέλειο καφέ στην κούπα σου, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και προστατεύοντάς το.

Γιατί να πάρω την Nespresso Vertuo

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θα είναι σα να έχεις ένα barista στο σπίτι σου ο οποίος δεν θα σου κάνει τέλεια ένα είδος καφέ αλλά όποιο επιλέξεις εσύ. Θα σου παρασκευάζει εξαιρετικό καφέ για κάθε μέγεθος κούπας, για κάθε ποικιλία, για κάθε τρόπο παρασκευής. Κάθε φορά θα υπάρχουν μερικοί κοινοί συντελεστές στον καφέ σου. Το γεμάτο σώμα, η πλούσια κρέμα και το αρωματικό αποτέλεσμα. Η Nespresso Vertuo κατάφερε από την Nespresso Original να πάει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παραπάνω. Κατάφερε να ξεφύγει από τον καλό espresso τον οποίο διαλέγαμε αν θα είναι ristretto ή lungo. Κατάφερε να μας κάνει να ξαναερωτευτούμε τον καφέ και να ζήσουμε όμορφες στιγμές στην καθημερινότητά μας. Είτε στην δουλειά όταν θα σερβίρουμε έναν καλό καφέ στον συνάδελφο, είτε στο σπίτι το πρωί όταν θα φτιάχνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας για να τον προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε το απόγευμα όταν θέλουμε ένα μικρό μπουστάρισμα για να φτάσουμε μέχρι το βράδυ.

Κι όλα αυτά τα πετυχαίνει η Nespresso Vertuo με μια μόνο κάψουλα και το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην βιωσιμότητα του.