© Virginia Mayo / Associated Press
ΠΟΤΟ

Η πιο hot μπύρα του πλανήτη περιέχει 500 καυτερές πιπεριές

«Η μπύρα είναι καλή. Τα επόμενα λεπτά όμως δεν είναι καθόλου καλά» αναφέρει μία από τις πρώτες κριτικές που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ για τη Signal One 2.0.

Carolina reaper. Ο τίτλος ακούγεται τουλάχιστον δυσοίωνος, αφού θα μπορούσε να είναι το όνομα κάποιου serial killer ή το παρατσούκλι ενός κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιούν στον Νότο των ΗΠΑ. Δεν είναι όμως. Αντίθετα, πρόκειται για το πιο καυτερό τσίλι στον πλανήτη σύμφωνα με τα Ρεκόρ Guiness, μία κόκκινη πιπεριά που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να καταπιούν χωρίς να βάλουν τα κλάματα ή να ζητήσουν βοήθεια.

Τι σχέση μπορεί να έχει τώρα η Carolina reaper με τον κόσμο της μικροζυθοποιίας; Η συγκεκριμένη πιπεριά, η οποία πρωτοεμφανίστηκε μόλις το 2017, είναι ένα από τα βασικά συστατικά της πιο hot μπύρας στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μία ζυθοποιία με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ αποφάσισε να βάλει στη συνταγή για την μπύρα της όχι μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 500 carolina reapers.

Η Maltese Brewing Company που ανήκει σε πυροσβέστες της περιοχής ένωσε πριν λίγο καιρό τις δυνάμεις με τον καθηγητή χημείας Ray Parrish. Ο τελευταίος είχε πάντα μία εμμονή με τα Ρεκόρ Guiness και έτσι θεώρησε ιδανική ευκαιρία τη νέα συνεργασία για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να μπει και εκείνος στο βιβλίο με τα μεγαλύτερα ρεκόρ του πλανήτη.

400.000 SHU σε μία μπύρα

Κάπως έτσι, γεννήθηκε η Signal One 2.0 pineapple IPA -την οποία ο Parrish παρουσιάζει ως μία «πραγματική χημική σούπα»- με σκοπό να βρεθεί στην κορυφή με τις πιο καυτερές μπύρες στον κόσμο. Στην κλίμακα Scoville Scale (σ.σ: μονάδα μέτρησης καψίματος) το μείγμα από τις 500 carolina reapers έσπασε όλα τα κοντέρ: 400.000 μονάδες SHU (Scoville Heat Unit).

Φυσικά, αυτό που μάλλον δεν είχε υπολογίσει -ή μήπως γνώριζε εξαρχής;- ο Ray Parrish είναι πως δεν υπάρχει κατηγορία στα Guiness για την «πιο hot μπύρα» στον πλανήτη. Κανείς άλλος, βέβαια, δεν είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο. Ναι, υπάρχουν μικροζυθοποιίες που έχουν πειραματιστεί με καυτερές γεύσεις. Αλλά 500 carolina reapers; Όχι, αυτό μοιάζει με καθαρή τρέλα.

Πάντως, η Maltese Brewing Company ελπίζει πως όλη αυτή η δημοσιότητα, ιδιαίτερα μάλιστα αν δημιουργηθεί ειδική κατηγορία στα Guiness με αυτήν την αφορμή, θα βοηθήσει στις πωλήσεις της. Μάλιστα, όταν τα μαγαζιά ανοίξουν ξανά, ελπίζουν ότι αρκετοί άνθρωποι θα έρθουν από άλλες περιοχές ώστε να δοκιμάσουν τη Signal One 2.0 pineapple IPA.

Όσο για εκείνους που ήδη τη δοκίμασαν; «Η μπύρα είναι καλή» έγραψε ένας χρήστης στο εξειδικευμένο Untappd, για να συνεχίσει: «Τα επόμενα λεπτά όμως δεν είναι καθόλου καλά».