ΚΑΦΕΣ

Η Samba Coffee Roasters στην κορυφή του Hellenic Barista Championship

Ο head roaster της εταιρίας, Νίκος Αντζάρας, εκπροσωπεί την Ελλάδα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καφέ στη Μελβούρνη.

Από μια μικρή ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε το 1979, η Samba Coffee Roasters εξελίχθηκε σε πρωτοπόρο εταιρεία επεξεργασίας και διανομής υψηλής ποιότητας καφέ σε ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα, τέσσερις δεκαετίες από το ξεκίνημά της, συνεχίζει να ταξιδεύει στις πιο σημαντικές χώρες, παραγωγούς καφέ του κόσμου, αποκομίζοντας  μοναδική τεχνογνωσία, ενώ το brand συνδέεται άμεσα με την ιστορία της ανάπτυξης του specialty καφέ στη χώρα μας. Η ανοδική πορεία της στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, την οδήγησε στην κατάκτηση του πανελλήνιου διαγωνισμού Barista αλλά και στο δρόμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Barista της Αυστραλίας.

Η Samba Coffee Roasters στην κορυφή του πρωταθλήματος Barista

Η Samba κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Hellenic Barista Championship, που φιλοξενήθηκε από την παγκοσμίου επιπέδου έκθεση εστίασης – HORECA 2022. Ο Νίκος Αντζάρας, Head Roaster της Samba, παρουσίασε έναν ξεχωριστό καφέ, υβρίδιο ποικιλίας Geisha με Cattura, από το κτήμα Café Granja La Esperanza, της Κολομβίας, κερδίζοντας, εκτός από το Ελληνικό Πρωτάθλημα, και το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα – World Barista Championship, στο οποίο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2022, στη Μελβούρνη.

H Samba Coffee Roasters και πού μπορείτε να απολαύσετε τους καφέδες της

H ελληνική εταιρεία Samba επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ. Πλησιάζοντας στην πέμπτη δεκαετία από την ίδρυση της, έχει επεκταθεί και σε καταστήματα λιανικής πώλησης στο Κολωνάκι και την Πανόρμου, όπου οι coffee lovers απολαμβάνουν τις γεύσεις με την υπογραφή Samba. Στόχος της Samba Coffee Roasters, πέρα από τη μετάδοση της αγάπης της για τον καφέ, είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των έμπειρων στελεχών της μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων που φέρουν την πιστοποίηση του SCA (Specialty Coffee Association).

Μέσω της σελίδας sambacafe.gr μπορεί να βρει κανείς την ολοκληρωμένη σειρά καφέδων και εξοπλισμού για το σπίτι αλλά και να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά video στο blog section. Stay tuned για τα νέα προϊόντα καφέ αλλά και για την προετοιμασία και την οργάνωση του ταξιδιού της ομάδας στην Αυστραλία.

Μάθετε περισσότερα για την προετοιμασία που έκανε ο Νίκος Αντζάρας και δείτε τις πρώτες του αντιδράσεις μετά την κατάκτηση του Hellenic Barista Championship:

Website: https://www.sambacafe.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/sambacoffeeroasters/

Facebook: https://www.facebook.com/sambacafegr/