ΚΑΦΕΣ

Μια νέα ξεχωριστή εμπειρία καφέ ήρθε για να σε ταξιδέψει

Το σαφάρι για την ανακάλυψη του πιο γευστικού ελληνικού καφέ δεν έχει σύνορα. Ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός από την πρώτη κιόλας γουλιά, θα σε ταξιδέψει πέρα από τα όρια της φαντασίας.

O ελληνικός καφές πάντα είχε τον τρόπο να σε ταξιδεύει μέσα από τα τοιχώματα ενός διακριτικού φλυτζανιού. Κάθε γουλιά είναι και μια ανάμνηση, κάθε γουλιά είναι και μια εικόνα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Ένας ελληνικός καφές που παράγεται από μια και μοναδική ποικιλία, με το δικό της, χαρακτηριστικό γευστικό προφίλ, είναι ένας νέος δρόμος γεύσης που ανοίγεται μπροστά σου, για σένα που αναζητάς διαρκώς το πιο γευστικό χαρμάνι, αυτό που σε φέρνει πιο κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Όταν ρωτάς έναν άνθρωπο “να σου φτιάξω έναν καφέ;” σημαίνει πως νοιάζεσαι για εκείνον. Όταν βάζεις όλη σου την προσοχή για να πετύχεις την αναλογία κουταλιάς καφέ/ζάχαρής στην κούπα του και ύστερα κάνεις ‘σκοπιά’ πάνω από το μπρίκι, μέχρι να βράσει ο καφές του, είναι γιατί αυτόν τον άνθρωπο (φίλος, σύντροφος, συγγενής), τον αγαπάς. Για μένα, ανέκαθεν ίσχυε το αξίωμα  ‘ελληνικός καφές = αγάπη’, η οποία πρώτα αιωρείται στην ατμόσφαιρα μέσα από τις φουσκάλες και ύστερα προσγειώνεται γλυκά στο καϊμάκι, μέσα σε μια ολόλευκη κούπα. Πως θα ήταν όμως μια αγάπη, χωρίς μια δόση ανατροπής και περιπέτειας; Συνηθισμένη.

Όταν άκουσα για τον ελληνικό μονοποικιλιακό καφέ από τον Λουμίδη Παπαγάλο και πιο συγκεκριμένα τον καφέ Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica που καλλιεργείται στην Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, σκέφτηκα “πάει, ο ελληνικός καφές έγινε μυθιστόρημα”. Μαθαίνοντας για την φυσική επεξεργασία ‘honey process’, κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον τροπικό ήλιο, το μυαλό μου ταξίδεψε κατευθείαν σε μαγικά μέρη, όπως αυτό που δημιουργείται και σε ιστορίες ανθρώπων που έφτασαν ως την άκρη του κόσμου αναζητώντας μια νέα περιπέτεια που θα τους κάνει να νιώσουν πιο ζωντανοί από ποτέ.

Δοκίμασε και εσύ έναν Λουμίδη Παπαγάλο μονοποικιλιακό, κλείσε τα μάτια και άφησε τις νότες από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και ανθή πορτοκαλιού να σε ταξιδέψουν. Δεν είναι μαγικό;

Και προσγειώνεται στην κούπα σου!

Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων, πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός έφτασε από τα βάθη της Λατινικής Αμερικής, για να γεμίσει τις κούπες μας με ένα νέο, ξεχωριστό χαρμάνι, με μια αγάπη που ρέει ζεστή μέσα στην κούπα σου και αφήνει το αποτύπωμα της μέχρι την επόμενη φορά που θα την γεμίσεις. Το ταξίδι του ελληνικού καφέ μόλις άνοιξε νέους δρόμους στην καθημερινή σου απόλαυση.