Unsplash
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια με φέτα και ντομάτα: Η εύκολη συνταγή που σαρώνει στο TikTok

Μια «ελληνική» μακαρονάδα είναι αυτή τη στιγμή η νούμερο 1 συνταγή στα social media.

Για να καταφέρει ένα video στο TikTok να γίνει viral θα πρέπει να πληροί μια σειρά από κριτήρια. Να είναι πρωτότυπο, να έχει ενδιαφέρον και το περιεχόμενό του να είναι απλό, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να το «αντιγράψει» εύκολα.

Τους τελευταίους μήνες της καραντίνας το TikTok έχει μετατρέψει σε παγκόσμιες τάσεις διάφορους χορούς, κωμικά σκετσάκια, αλλά και κάποιες συνταγές. Γίνεται να ξεχάσουμε ποτέ τον dalgona coffee;

Το πιο πρόσφατο video της πλατφόρμας, που φαίνεται πως σαρώνει σε προβολές, είναι μια συνταγή με αρκετά υλικά της ελληνικής κουζίνας, όπως η φέτα, η ντομάτα και το ελαιόλαδο. Ο λόγος για το TikTok Pasta, όπου το κύριο συστατικό του είναι φυσικά τα ζυμαρικά.

Η συνταγή πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στο διαδίκτυο, όταν μια food blogger από τη Φινλανδία, η Jenni Häyrinen, έδειξε τον τρόπο παρασκευής των ζυμαρικών, με την προσθήκη φέτας και ντομάτας. Όπως είχε πει και η ίδια, λίγο μετά την προβολή της συνταγής της, η φέτα «εξαφανίστηκε» σχεδόν από όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας, με τον κόσμο να φτιάχνει μανιωδώς αυτά τα μακαρόνια.

Πριν λίγες ημέρες η ιδιαίτερα διάσημη στο TikTok, Feelgoodfoodie, με σχεδόν 1 εκατομμύριο followers, έδειξε τη συνταγή σε ένα video και αμέσως έγινε το πιο πετυχημένο του λογαριασμού τις. Πάνω από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη συνταγή, με πολλούς από αυτούς να σχολιάζουν ότι την έχουν ήδη δοκιμάσει στο σπίτι τους.

@feelgoodfoodie Baked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial 😘 ##tiktokpartner ##learontiktok ##fetapasta ##recipes ♬ original sound – Feel Good Foodie

Ο τρόπος παρασκευής των ζυμαρικών με φέτα και ντομάτα είναι αρκετά απλός και όλοι, είτε έχουν μαγειρικές ικανότητες, είτε όχι, μπορούν να τη φτιάξουν. Αρχικά, βάζεις σε ένα ταψί μερικά ολόκληρα ντοματάκια (ανάλογα με το πόσα θέλεις να φας) και προσθέτεις λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα βάζεις ένα μεγάλο κομμάτι φέτα στη μέση του ταψιού, προσθέτεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο και το αφήνεις να ψηθεί για μισή ώρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, βράζεις ζυμαρικά (από πέννες, μέχρι σπαγγέτι – γενικά ό,τι τραβά η όρεξή σου) και αφού ετοιμαστούν όλα, τα ανακατεύεις μέσα στο ταψί. Αυτό ήταν.

Τόσο απλό και παράλληλα, τόσο νόστιμο.