ΦΑΓΗΤΟ

Matsusaka: Tο διαμάντι του στέμματος των κρεάτων ‘πατάει’ πρώτη φορά Ελλάδα

Το αθηναϊκό κοινό θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το καλύτερο κρέας του κόσμο στο νέο μενού του Drakoulis Dry & Raw.

Όταν μιλάμε για την σύμπραξη του πιο έντονου executive chef της χώρας με τον απόλυτο artisan του κρέατος, δεν μπορεί παρά να αναφερόμαστε στην πιο προκλητική, ανατρεπτική -και γι αυτό πολλά υποσχόμενη- συνεργασία της χρονιάς.

Δημήτρης Κατριβέσης, λοιπόν και Στράτος Δρακούλης ανοίγουν μία νέα σελίδα στην από χρόνια φιλία τους, με μία επαγγελματική συνεργασία που έρχεται να ταράξει το status της εστιατορικής Αθήνας.

Matsusaka: Tο διαμάντι του στέμματος των κρεάτων κάνει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελλάδα

Ο ένας, πρωτοπόρος και υπεύθυνος της εισόδου της Νikkei κουζίνας στην αθηναϊκή εστίαση. Ο άλλος ένας μαέστρος του steak που βάλθηκε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και τη γεύση της gourmand πόλης με έννοιες, όπως kobe και olive-fed wagyu. Kαι οι δύο μαζί ένα εκρηκτικό, ατίθασο δίδυμο, έτοιμο να δημιουργήσει μία νέα γαστρονομική σκηνή με πρωταγωνιστές τα premium κοπής κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και θιασώτες όλους εμάς.

Ήδη το ‘Limited Edition Menu, Matsusaka Wagyu Meat’, που υπογράφει ο Δ. Κατριβέσης, με αναπάντεχες επιλογές, όπως το Steak tartare με brandy και χαβιάρι, το Wagyu Nigiri, αλλά και το Matsusaka Fat Ice Cream, είναι από μόνο του μια πρόγευση – απόδειξη ότι οι νέες προτάσεις του Drakoulis Dry & Raw θα είναι μία delicious γαστρονομική ανατροπή.

Matsusaka: Tο διαμάντι του στέμματος των κρεάτων κάνει πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελλάδα

Όσον αφορά το κρέας Matsusaka, το καλύτερο κρέας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, το οποίο αποκαλείται και ‘Queen of Dignity’, κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στην Ελλάδα. Τα Drakoulis Dry & Raw έχουν την αποκλειστική διάθεσή του σε όλη την Ευρώπη και το αθηναϊκό κοινό θα είναι το πρώτο που θα το δοκιμάσει.

“Είναι ένα βοδινό που μεγαλώνει στην περιοχή Matsusaka της Ιαπωνίας, σε συνθήκες που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε μεγαλώσει. Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας τρώει μόνο αυτό και κανένα άλλο κρέας. Είναι ένα ζώο φανταστείτε που είναι τόσο ιδιαίτερο, κάτι που το κάνει τρεις φορές καλύτερο από το Kobe.

Η φιλοσοφία της εκτροφής του συγκεκριμένου ζώου είναι να γεννηθεί τέλεια, να ζήσει στο καλύτερο περιβάλλον και να μην καταλάβει ποτέ ότι πέθανε. Αυτή είναι η αλυσίδα που χρησιμοποιείται. Οι τροφές που καταναλώνει αυτό το ζώο είναι σε άλλο επίπεδο”, μας είχε εξηγήσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Oneman ο Στράτος Δρακούλης.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, προκαλεί και το Wagyu Cheesecake, το οποίο παρασκευάζεται με την κλασσική συνταγή για cheesecake με τη διαφορά ότι εδώ χρησιμοποιείται λίπος από κρέας wagyu για το cramble, κονφί μαύρης ελιάς και μια σάλτσα από μαύρο σκόρδο.

Στο ειδικό μενού λοιπόν που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κατριβέσης για τα Drakoulis Dry & Raw, ‘Imagination meats reality’, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πρώτος πανευρωπαϊκά όλες αυτές τις (αν μη τι άλλο) πρωτοποριακές και λαχταριστές δημιουργίες.