Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη στον καινούργιο χώρο του CTC

Ο chef και η ομάδα του σε νέες γαστρονομικές περιπέτειες, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με τον πιο ωραίο κήπο στην Αθήνα.

Του αρέσει να ρισκάρει του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η νέα απόφασή του να μεταφερθεί το CTC εν μέσω πανδημίας σε έναν νέο, πολύ μεγαλύτερο χώρο, επιβεβαιώνει ότι είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που δε σταματά να σχεδιάζει το επόμενο βήμα ποτέ. Το εστιατόριο που μας συστήθηκε σε έναν μικρό και φιλόξενο χώρο στα Ιλίσια, άνοιξε τα φτερά του για καινούργιες περιπέτειες. Ήδη, άνοιξε τις πόρτες του, Πλαταιών 16 στον Κεραμεικό, στο υπέροχο νεοκλασικό που στεγαζόταν κάποτε το Αθήρι, εγκαινιάζοντας μία νέα, δημιουργική εποχή.

Συναντήσαμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη πριν ανακοινωθεί το άνοιγμα της εστίασης, εν μέσω προετοιμασιών για το καινούργιο του εγχείρημα. Το CTC διαθέτει πλέον μία εμφανώς μεγαλύτερη σάλα που λούζεται στο φως του ήλιου αλλά κι έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας. Εκεί, θα βρίσκεται στημένη μία μπάρα όπου θα σερβίρονται κάποια καλωσορίσματα από το μενού αλλά και ένα lounge γι΄αυτά τα φανταστικά καλοκαιρινά βράδια. Τον σχεδιασμό υπογράφει ο Στάμος Χονδροδήμος (IDLaboratorium), ο οποίος διαθέτει σημαντικό portfolio στα luxury hotels κι έχει συνεργαστεί με τον chef σε ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και την Πάρο.

CTC κεραμεικός Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

«Το CTC γεννήθηκε σαν ιδέα και υλοποιήθηκε μέσα στο 2015. Από εκεί και πέρα θέλω να ελπίζω και πιστεύω ότι τα καταφέραμε μέχρι ένα βαθμό να έχουμε μία εξελικτική πορεία μέσα σε αυτά τα χρόνια. Παρόλα αυτά είχαμε πάντα σαν ένα μικρό σκόπελο για εμάς, τον χώρο. Θεωρούσαμε ότι δεν είναι ισάξιος με αυτά που θέλαμε να δώσουμε. Οπότε βρέθηκε αυτό σαν ευκαιρία και θεωρήσαμε ότι το επόμενο βήμα για το CTC είναι να στηθεί σε έναν καινούργιο χώρο, έναν χώρο που τον διέπει μία κλασική εικόνα αλλά επισφραγίζεται από έναν φανταστικό κήπο που είναι ίσως από τους πιο ωραίους στην Αθήνα. Έτσι πήραμε την απόφαση, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, να ρισκάρουμε για άλλη μία φορά και όπου μας βγάλει» λέει ο Αλέξανδρος.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Το CTC μπορεί να άλλαξε «σπίτι» όμως ο chef δηλώνει κατασταλαγμένος στον γευστικό χαρακτήρα της κουζίνας και δηλώνει ότι το μενού παραμένει έκπληξη και θα το δούμε στο τραπέζι μας. «Σίγουρα εξελίσσομαι όπως και όλη η ομάδα. Θα μείνουμε στο ίδιο ύφος και στυλ απλώς θα κοιτάξουμε να πάμε στο επόμενο βήμα, λίγο παραπάνω. Η μεγαλύτερη σάλα δεν με τρομάζει ιδιαίτερα γιατί είναι στο χέρι μας το πόσο θα αυξήσουμε τον αριθμό του κόσμου που μπορούμε να υποδεχτούμε. Εμείς, σίγουρα δε θα θυσιάσουμε την ποιότητα στον βωμό του μεγαλύτερου χώρου και θα πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα». Το ανανεωμένο CTC θα σερβίρει cocktail που θα συνοδεύουν το φαγητό, ενώ πλέον μάγειρες και σερβιτόροι γίνονται μία ομάδα και όλοι αλληλένδετα συμμετέχουν στην ιεροτελεστία του δείπνου.

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος θέλει να βγει έξω. Αυτό θα καταλαγιάσει μετά από λίγο καιρό και πιστεύω ότι θα βρούμε τις ισορροπίες μας από Σεπτέμβριο. Αν δεν έχουμε νέα κύματα πανδημίας. Το fine dining σαν κατηγορία εστίασης – αν θες – είναι οι χώροι που απαιτούν τις λιγότερο διορθωτικές κινήσεις για να επανέλθουν με μέτρα (με αποστάσεις, συνθήκες υγιεινής, κτλ.). Εμείς όλα αυτά τα είχαμε αυτονόητα οπότε δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Οικονομικά δεν ήταν και ποτέ πολύ εύκολα στην Ελλάδα για να είναι και τώρα» προσθέτει ο Αλέξανδρος.

CTC κήπος αθήνα Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

CTC Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

CTC, Πλαταιών 16, Κεραμεικός