HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Μια καλοκαιρινή και γρήγορη συνταγή για λιγκουίνι με καπνιστό σολομό

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan, τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, φτιάχνουμε λινγκουίνι με καπνιστό σολομό.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο με ζυμαρικά; Ρητορική ερώτηση. Ειδικά όταν πρόκειται για λιγκουίνι με καπνιστό σολομό. Το σβήσιμο με κρασί, το ξύσμα λεμονιού και οι φέτες τσίλι δίνουν φοβερή γεύση στη φίνα σάλτσα και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει κάθε pasta lover.

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό

ΥΛΙΚΑ

Για τα λιγκουίνι με σολομό

30 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
120 γρ. λευκό κρασί
170 γρ. κρέμα γάλακτος light
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 – 5 λεπτές φέτες τσίλι
10 γρ. FLAVORITS Aegean Flakes
300 γρ. καπνιστό σολομό
500 γρ. linguini ολικής ή κανονικά

Για το γαρνίρισμα

  • 30 γρ. άνηθο χωρίς τα κοτσάνια (ψιλοκομμένο)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8).
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και το κρασί να «πέσει» στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το τσίλι και τα FLAVORITS Aegean Flakes, χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια (4-5) και δίνουμε μια βράση.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το καπνιστό σολομό τον οποίο τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  6. Για το γαρνίρισμα, σε ένα multi προσθέτουμε τον άνηθο και το ελαιόλαδο, πολτοποιούμε και δημιουργούμε ένα πράσινο λάδι.
    Προσθέτουμε 3 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά στη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και χωρίς να τα πλύνουμε τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε έντονα ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά προς τα πάνω και τέλος, προσθέτουμε το λάδι άνηθου και με τον ίδιο τρόπο ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
  8. Απολαμβάνουμε.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.