BRAND EXPERIENCE
SPONSORED

Μια στάση στον νέο Παπασπύρου στο Μαρούσι θα σου φτιάξει τη μέρα

Λίγα λόγια για το νέο κατάστημα Παπασπύρου στην άνοδο της Κηφισίας πάνω από το δαχτυλίδι.

Είναι λίγα εκείνα τα πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση όταν οδηγείς. Να πετύχεις το αγαπημένο σου τραγούδι στο ραδιόφωνο, να μιλήσεις με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο στο τηλέφωνο, να ονειροβατείς σκεπτόμενος τα δικά σου. Αλλά τίποτα δεν θα σου φτιάξει τη μέρα περισσότερο από το να κάνεις τη σωστή στάση. Και ανεβαίνοντας την Κηφισίας προς τα βόρεια προάστια μετά το δαχτυλίδι, η στάση είναι μία και είναι καινούρια.

Το κατάστημα Παπασπύρου ήρθε να προστεθεί σε μία ήδη busy γειτονιά αλλά από την πρώτη μέρα κατάφερε να ξεχωρίσει. Το γιατί είναι αυτονόητο για εμάς που γνωρίζουμε καλά το brand Παπασπύρου και τα προϊόντα του αλλά είναι και πολύ εύκολο να το ανακαλύψεις αν κάνεις κι εσύ τη δική σου στάση εκεί.

Έχουμε μπει παλαιότερα στο εργαστήρι Παπασπύρου, έχουμε φτιάξει σπανακόπιτες, μελομακάρονα, panettone, μπόμπες, μαγειρευτά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς μαζί τους. Και όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με το συγκεκριμένο όνομα υπάρχουν τρεις λέξεις μπροστά μας. Ποιότητα, συνέπεια, απόλαυση. Δεν ξέρω αν συμφωνούν με αυτές τις τρεις λέξεις τα αδέρφια Παπασπύρου, ο Φίλιππος κι ο Θανάσης, που τρέχουν πλέον την οικογενειακή επιχείρηση αλλά αυτό βγάζει το brand κάθε φορά που το επισκέπτεσαι.

Και στο καινούριο κατάστημα ήταν όλα εκεί. Στις βιτρίνες με το φανταστικό μαγειρευτό φαγητό, έτοιμο να το πάρει κάποιος στο σπίτι ή τη δουλειά, στα γλυκά, τα παγωτά, τα βουτήματα, τα σάντουιτς τα τσιμπήματα και σε όλα τα καλούδια στα οποία θες να βουτήξεις. Τα βλέπεις στη σοβαρότατη επένδυση που έχει γίνει για να φτιαχτεί ένας χώρος που μπαίνεις με την καρδιά σου. Στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, στο station του καφέ που βλέπεις τις μηχανές να ξεπηδούν από τον πάγκο, στους ανθρώπους που σε καλημερίζουν και σε φροντίζουν σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος.

Πάμε να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις τρεις αυτές έννοιες.

Ποιότητα στην πρώτη ύλη. Εμείς το έχουμε δει στα ενδότερα, στα άλευρα, τις ζάχαρες, τα φρέσκα φρούτα, τα τρόφιμα, το γάλα, τους κόκκους του καφέ και κάθε τι που μπαίνει σε μια παρασκευή. Και ο καθένας από εσάς μπορεί να το δει με την πρώτη ματιά, με την πρώτη μπουκιά. Καμία έκπτωση στην ποιότητα. Αυτό τους έλεγε ο πατέρας τους, αυτό ακολουθούν τα παιδιά και έχει αποδειχθεί λίρα εκατό. Γιατί ο καταναλωτής μπορεί να ψάχνει την καλύτερη τιμή αλλά όταν βρει κάτι ποιοτικό και νόστιμο, θα τον κερδίσει.

Συνέπεια στη γεύση. Πολλοί λένε ότι είναι θέμα συνταγής. Αλλά κάνουν λάθος. Σε 5 άτομα να δώσουμε την ίδια συνταγή θα την κάνουν διαφορετική. Η συνέπεια απορρέει από την καλή πρώτη ύλη και έρχεται μόνο με τη σκληρή δουλειά της ομάδας. Δουλεύουν όλοι μαζί στο εργαστήριο και τα καταστήματα ώστε κάθε ένας από εμάς να έχει το ίδιο ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε τι που βάζει στο σπίτι του.

Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Εδώ θέλει χέρι, εκπαίδευση, υπομονή και επιμονή. Για να καταφέρεις κάθε τι να αξίζει μια θέση στη βιτρίνα θέλει καθημερινή σκληρή δουλειά αλλά και τη μαεστρία ανθρώπων όπως τα αδέρφια Παπασπύρου. Που κάνουν τα πιο απλά να μοιάζουν ιδανικά. Πόσο νόστιμη να είναι μια μπόμπα κοτόπουλο; Πόσο γαμάτο να είναι ένα μιλφέιγ στο οποίο προσθέτεις φράουλες; Πόση γεύση πια να κρύβει ένα σάντουιτς με μανούρι και αβοκάντο. Η απάντηση σε κάθε τέτοια ερώτηση είναι στον υπερθετικό βαθμό. Γιατί σε ό,τι κι αν απλώσεις το χέρι σου στα καταστήματα Παπασπύρου, ξεκινάς ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι.

Στις λέξεις που ανέφερα δεν έβαλα μία πολύ σημαντική. Αλλά αυτή είναι δύσκολο να την αναγνώσεις σε μια σύντομη επίσκεψη σε ένα κατάστημα. Είναι η αγάπη. Η αγάπη αυτών των ανθρώπων για το φαγητό, το γλυκό, τη δουλειά τους. Είναι η αγάπη που βάζουν καθημερινά σε ό,τι κάνουν και μπορεί πολλές φορές να μοιάζει φλύαρο ή ανώφελο αλλά για όλους εμάς που περνάμε την πόρτα ενός καταστήματος Παπασπύρου, είναι τόσο μα τόσο σημαντικό.

Ραντεβού στο νέο κατάστημα Παπασπύρου στο Μαρούσι. Ελάτε πεινασμένοι.