Shutterstock
ΦΑΓΗΤΟ

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να στύψεις σωστά ένα λεμόνι

Η πραγματικά σωστή τεχνική απέχει πολύ από αυτό που φαντάζεσαι.

Το να στύψεις το λεμόνι θέλει πάντοτε μια διαδικασία: Όσο και να προσπαθήσεις, δε θα καταφέρεις να αποφύγεις τα ενοχλητικά κουκούτσια από το να πέσουν μέσα στον χυμό ή στο φαγητό. Έτσι, δεν είναι;

Νόμιζα ότι είχα βρει τη λύση στύβοντας το λεμόνι σε λεμονοστύφτη. Όμως κάποιες φορές δε θες να χαλάσεις όλο το λεμόνι. Θες να στύψεις λίγο.

Άλλες πάλι φορές δε θες να χαλάσεις τον λεμονοστύφτη και να έχεις να πλένεις. Θέλεις τέλος πάντων να στύψεις με τον παραδοσιακό τρόπο, χεράτα.

Έτσι ψάχνοντας στο ίντερνετ, έπεσα και εγώ πάνω σε αυτό το φοβερό life hack.

  • Αρχικά πλένεις το λεμόνι, ακούγεται προσπεράσιμο βήμα, αλλά δεν είναι.
  • Ρόλαρέ το πάνω στον πάγκο. Έτσι θα βγάλει όλα του τα αρώματα.
  • Μετά το κόβεις στα δύο και βγάζεις τα κουκούτσια που είναι ετοιμόρροπα. Μέχρι εδώ όλα καλά, όλα παραδοσιακά.
  • Eδώ υπεισέρχεται το twist. Αντί να ζουλήξεις το κομμένο λεμόνι με το εσωτερικό του προς τα κάτω, το ζουλάς με το εσωτερικό του προς τα πάνω. Ακούγεται έξαλλο, αλλά δεν είναι. Με αυτόν τον τρόπο τα κουκούτσια δεν πέφτουν ποτέ μέσα στο φαΐ.

Με προσοχή βέβαια. Γιατί αν το ζουλήξεις με δύναμη το λεμόνι, κινδυνεύεις να πεταχτεί ο χυμός στα μάτια σου και αυτό δεν το θέλουμε ούτε εμείς και κυρίως ούτε εσύ.