ΦΑΓΗΤΟ

Ο Άκης, η ketchup, η μαγιονέζα και η γεύση που στο τέλος πάντα νικά

Λίγα λόγια αγάπης αρχικά για την Heinz και τη γεύση που δίνει στα τραπέζια μας εδώ και τόσα χρόνια και στην συνέχεια για τον Άκη Πετρετζίκη ο οποίος μας έκανε να αγαπήσουμε ξανά το comfort food.

Αν στο τέλος κάθε παραμυθιού κερδίζει η αγάπη και στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα οι Γερμανοί, τότε σίγουρα στο θέμα φαγητού εκείνο το οποίο πάντα μα πάντα νικά στο τέλος είναι η γεύση.

Θα το ακούσεις σε εκπομπές μαγειρικής, σε διαγωνισμούς, σε ακριβά εστιατόρια αλλά και μικρές καντίνες του δρόμου. Τα πιάτα που κερδίζουν την καρδιά μας είναι εκείνα που ξεχειλίζουν από γεύση. Και για μια τέτοια ιστορία γεύσης (και αγάπης) θα μιλήσουμε σήμερα.

Ας δούμε όμως πρώτα τους πρωταγωνιστές της μικρής μας ιστορίας. Απο τη μία είναι η Heinz. Την οποία φυσικά γνώρισες σαν brand πρώτη φορά από την αγαπημένη μας ketchup τομάτας. Με το χαρακτηριστικό λογότυπο, τη χαρακτηριστική συσκευασία αλλά και την ακόμα πιο χαρακτηριστική γεύση που συνοδεύει τα τραπέζια μας από τότε που γεννηθήκαμε μέχρι σήμερα, μιας και η ίδια η εταιρεία μετρά 150+ χρόνια ζωής.

Είναι η ketchup που μας έμαθε να αγαπάμε τις πατάτες με ketchup. Είναι εκείνη που μας ανάγκασε κάποτε να σταθούμε με πειθώ μπροστά στις μαμάδες μας και να τους πούμε ότι σήμερα τα μακαρόνια μας θα έχουν πάνω τους ketchup. Είναι εκείνη που έκανε μαζί μας τις πρώτες street food εξερευνήσεις σε αυτοσχέδια hot dog και burgers. Αλλά και εκείνη που εμπιστεύθηκαν και εμπιστεύονται τόσοι και τόσοι μάγειρες, τόσοι σεφ και τόσα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό σε λίγο με αφορμή έναν ακόμα σεφ που μπαίνει στην οικογένεια της Heinz.

Δίπλα της στην σειρά των πρωταγωνιστών της ιστορίας μας στέκεται μία υπέροχη, νεότερη φυσικά, μαγιονέζα. Η οποία δεν είναι απλά καλή. Είναι σοβαρά καλή. Και κάπου εκεί είναι που σε κερδίζει με το καλημέρα, πριν κάνεις καν ποπ το καπάκι. Κι αυτό γιατί στην συσκευασία έχει αυτό το “(Seriously) Good” που είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στις μαγιονέζες μετά την ανακάλυψή τους.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τον Lary David στο Curb Your Enthusiasm και την συγκρατημένη αισιοδοξία του όταν χαρακτήριζε κάτι ως “Pretty pretty pretty good” με το χαρακτηριστικό μαρσάρισμα στη φωνή του. Ε εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι σοβαρά καλό. Η μαγιονέζα της Heinz είναι φτιαγμένη 100% από αυγά ελευθέρας βοσκής. Είναι πλούσια, κρεμώδης και αδιανόητα γευστική. Φτιαγμένη μόνο από υλικά υψηλής ποιότητας είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κερδίσει τη θέση της στο ντουλάπι και το ψυγείο σου δίπλα στην Heinz Ketchup.

Όσον αφορά τον τρίτο πρωταγωνιστή της ιστορίας, αυτός έχει ονοματεπώνυμο, εκπομπή στην τηλεόραση που λατρεύουμε, μαγαζιά σκορπισμένα σε διάφορα σημεία στην Αττική αλλά και ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί ό,τι κι αν κάνει. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο άνθρωπος θαύμα της ελληνικής μαγειρικής πραγματικότητας αλλά από αυτό τον Σεπτέμβριο θα είναι και ο νέος ambassador της Heinz στην Ελλάδα.

Κάτι που σημαίνει ότι όχι απλά θα συνεχίσει να ετοιμάζει υπέροχα πιάτα στα μαγαζιά του παρέα με την Heinz Ketchup και την Heinz (Seriously) Good Mayonnaise αλλά και ότι θα έχει πλέον το δικό του tailor made μπουκάλι ketchup με την υπογραφή του (διατίθεται μόνο στο κατάστημα Kitchen Lab που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Ρόμβης 9)! Συν άλλες όμορφες ενέργειες που έχουν σχεδιάσει από κοινού με την Heinz και τις οποίες μπορείς να μαθαίνεις μέσα από το insta account της Heinz.

Αυτή η ιστορία αγάπης λοιπόν θα αρχίσει να γράφεται τώρα. Από τους τρεις παραπάνω πρωταγωνιστές αλλά και από όλους εμάς που καθημερινά δημιουργούμε τα δικά μας αγαπημένα πιάτα με τη γεύση της Heinz και τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να ανυπομονούμε για αυτό το φθινόπωρο. Παρέα με Heinz.