ΠΟΤΟ

Ο Mr Peacock είναι ένα παγώνι διαφορετικό από τα άλλα

Πήγαμε στο νέο all day bar του Χαλανδρίου και βρήκαμε ένα παγώνι σε μια αυλή που με τα cocktail του, την αύρα του και την ατμόσφαιρα του σε εντυπωσιάζει.

Ένα παγώνι που ζει ολημερίς σε μια από τις πιο όμορφες αυλές του Χαλανδρίου. Εκεί που υπάρχει φως και happy διάθεση όλη την μέρα. Ένα παγώνι πολύχρωμο που σου τραβάει το μάτι. Ένα παγώνι που τραβάει ωραίο κόσμο να κάτσει στις καρέκλες του. Ένα παγώνι που προσφέρει ενδιαφέροντα cocktail και νόστιμα πιάτα. Αυτό το παγώνι ακούει στο όνομα “Mr Peacock” και είναι το πιο φρέσκο και καλοκαιρινό μαγαζί στο Χαλάνδρι.

Για τους γνώστες του Χαλανδρίου, στην οδό Κατσουλιέρη υπήρχε μια στοά με μια αυλή. Αυτός ο χώρος μεταμορφώθηκε. Την στοά του κοσμεί ένα παγώνι που σε καλωσορίζει και μόλις διαβείς την τζαμένια πόρτα μπαίνεις μέσα σε έναν πολύχρωμο και αποσβολωτικό χώρο. Πολλά χρώματα, διαφορετικά τραπέζια, ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικές καρέκλες. Όλα αυτά όμως δεν προκαλούν στο παραμικρό σύγχυση. Όλα αυτά όμως δεν προκαλούν στο παραμικρό σύγχυση.

Προκαλούν μια happy διάθεση και ένα μειδίαμα που καιρό είχες να κάνεις μόλις πρωτομπείς σε μαγαζί. Η μπάρα στα αριστερά σου απλώνεται σε όλη την πλευρά του χώρου και έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να σου προσφέρει (περίμενε θα τα πούμε αργότερα). Μερικές από τις λεπτομέρειες που βλέπεις τριγύρω σου τις έχουν επιμεληθεί τα παιδιά από το Sake Tattoo. Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται.

Αυτό όμως που σου τραβάει την προσοχή όπως το παγώνι που συναντάς τυχαία σε πάρκο της Ρώμης ή του Βελιγραδίου, είναι η αυλή του.

Μεγάλη, ευάερη, ευήλια. Μπορεί να ακούγονται σαν επίθετα κλισέ αλλά σκέψου ότι τέτοια αυλή είχαμε καιρό να δούμε σε all day bar. Αυλή που σε προκαλεί να πιεις τον καφέ σου το πρωί, προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από τον Ιάκωβο Αποστολάτο, να δοκιμάσεις τα snacks του Mr Peacock αλλά και να απολαύσεις τον ουρανό το βράδυ πίνοντας το ποτό σου. Εδώ θα περάσεις μερικά από τα πιο καλοκαιρινά σου βράδια στο Χαλάνδρι. Και αυτό είναι σίγουρο. Ειδικά όταν ανοίξει ακόμα περισσότερο ο καιρός και το feelgood party που στήνεται κάθε βράδυ μεταφερθεί ολοκληρωτικά στον έξω χώρο. Όλο αυτό το σκηνικό αν σου θυμίζει νησί τότε έχεις ικανοποιητικά επίπεδα φαντασίας. 

Μην νομίζεις ότι έχω ξεχάσει να σου μιλήσω για τον κατάλογο του Mr Peacock. Είναι άκρως ενδιαφέρον και αδύνατον να τον προσπεράσει κάποιος αφού έχει μερικά διαμάντια που βλέπεις για πρώτη φορά. Πίσω από την μπάρα και από τον κατάλογο βρίσκονται ο Χάρης Δάρρας και ο Γιάννης Αλεξόπουλος. Ο Χάρης πριν λίγες μέρες γύρισε από την Αυστραλία όπου κατάφερε να μπεις στην οκτάδα του διαγωνισμού Bacardi Legacy για τον οποίο μας είχε μιλήσει πριν κερδίσει τον ελληνικό τελικό. Μαζί με τον Γιάννη έφτιαξαν έναν κατάλογο που εκτός από το βραβευμένο cocktail Clandestino θα βρεις αλλές 12 επιλογες. Ανάμεσα σε αυτές και το Fashion Cola το οποίο σε πάει θερινό σινεμά με bourbon, ρούμι infused με pop corn και σπιτικό σιρόπι cola αλλά και ένα εντυπωσιακό Zombie.

Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και ένα διαφορετικό Negroni από τα συνηθισμένα. Σιγοβρασμένο με φράουλες για 60 λεπτά σε 60 βαθμούς με τρόπο τέτοιο ώστε να μην χάσει την ένταση του αλλά να κερδίσει σε γεύση. Αν πάλι, λατρεύεις τον τρόπο που σερβίρεται η draught μπύρα αλλά δεν σ’ αρέσει η μπύρα τότε για σένα φτιάχτηκε το draught cocktail. Καλά άκουσες. Μια κάνουλα ειδικά σχεδιασμένη για να σου σερβίρει cocktail το οποίο θα αλλάζει κάθε μήνα. Ακριβώς από πίσω, δυο άκρως καλοκαιρινές κοκτειλογρανιτιέρες με Sexy Colada (παραλλαγή του κλασσικού pina collada) να γυρνάει συνεχώς. Αν δεν το έχεις καταλάβει, σε αυτό το μαγαζί το καλοκαίρι βρίσκεται σε κάθε του πινελιά.

Όλα αυτά συνδυάζονται και με φαγητό. Burger, pizza, hot dog αλα Μαβίλη, σαλάτες, ομελέτα και ότι άλλο χρειάζεσαι να τσιμπίσεις κατά την διάρκεια της μέρας ή το απόγευμα μαζί με το aperitivo σου.

Αυτό το παγώνι είναι πιο εντυπωσιακό από όλα τα υπόλοιπα. Άκρως καλοκαιρινό, έχει εμφάνιση που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, κατάλογο που θες να ανακαλύψεις την κάθε του λεπτομέρειες και κέφι που θα σε κάνει να το αγαπήσεις. Και αυτό το παγώνι βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Mr Peacock Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι τηλ: 210-6800390 facebook | foursquare