
Pasta Frittata, η ιδανική συνταγή για τα μακαρόνια που περίσσεψαν
Κι όμως, τα τηγανιτά μακαρόνια είναι πιο νόστιμα απ' ότι πίστευες.
- 20 ΣΕΠ 2020
Έφτιαξες μια κατσαρόλα μακαρόνια και βαριέσαι να τρως το ίδιο και το ίδιο φαγητό για τρεις μέρες; Μην στεναχωριέσαι φίλε μου, για όλα υπάρχουν λύσεις. Και μάλιστα απλές. Τι θα έλεγες τα μακαρόνια που έχουν μείνει να τα ρίξεις σε ένα τηγάνι;
Οχι, δεν είναι καθόλου τρελή ιδέα. Είναι πανεύκολη και μάλιστα πεντανόστιμη. Αυτά τα τηγανιτά μακαρόνια ονομάζονται ‘pasta frittata’ (ομελέτα ζυμαρικών) και η συνταγή τους έρχεται από την ιστορική Νάπολη. Όσο να ‘ναι, κάτι παραπάνω ξέρουν οι άνθρωποι εκεί από ζυμαρικά, δε νομίζεις;
Το συγκεκριμένο πιάτο μάλιστα είναι ιδανικό για τα ζυμαρικά που μαγειρέψαμε, μας περίσσεψαν και δεν θέλουμε να τα φάμε στην ίδια μορφή. Με μερικές μικρές πινελιές, μπορούν να γίνουν ένα νέο γευστικότατο πιάτο.
Τι θα χρειαστείς για την Pasta Frittata:
για περίπου 200 γραμμάρια ζυμαρικά
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια μπέικον
- Λίγη παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί θέλεις)
- Αλάτι, Πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Σοτάρεις το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, ρίχνεις την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτεις στο τηγάνι με το μπέικον. Αν τα μακαρόνια είναι σπαγγέτι, καλό θα ήταν να τα κόψεις σε πιο μικρά κομμάτια για ευκολία. Αν είναι πιο μικρά, απλά τα ρίχνεις κατευθείαν στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατέβεις καλά και το μαγειρεύεις σαν κανονική ομελέτα, μέχρι να πάρει χρώμα. Σε λίγα λεπτά είναι πανέτοιμο.
Μας ευχαριστείς μετά.