istock
ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Παστίτσιο ή μουσακάς, ποιο κλασικό ελληνικό πιάτο κερδίζει τη μάχη;

Ένα από τα πιο κλασικά αιώνια διλήμματα παίρνει επιτέλους την απάντησή του χάρη στα everest και τον Βασίλη Καλλίδη.

Παστίτσιο και μουσακάς. Δύο από τα πιο κλασικά ελληνικά πιάτα, με φανατικό κοινό το καθένα. Δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα στα 2, αφού αμφότερα έχουν τα δυνατά τους όπλα. Χάρη στα everest όμως, και την πρωτοποριακή τους συνεργασία με τον Βασίλη Καλλίδη, το δίλημμα αυτό παύει να υφίσταται, αφού και τα 2 μπορείς να τα φας εύκολα και απλά σε μορφή πίτας και άρα να τα συνδυάσεις.

Συγκεκριμένα, οι νέες αυτές πίτες, είναι εμπνευσμένες από ελληνικές αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές, όπου ο Βασίλης Καλλίδης τις «μεταμόρφωσε» σε λαχταριστές πίτες, μετατρέποντας την παραδοσιακή κουζίνα σε σύγχρονο street food. Οι 2 νέες πίτες είναι οι: Πίτα Μουσακάς με κιμά, μπεσαμέλ, μελιτζάνα και φύλλο σφολιάτας και Πίτα Παστίστιο με κιμά, μπεσαμέλ, μακαρόνια και φύλλο σφολιάτας.

Επειδή βέβαια, πάντα ο καθένας θα έχει το αγαπημένο του, ζητήσαμε από 3 δημοσιογράφους του OneMan να πάρουν θέση και να διαλέξουν. Spoiler: Δεν τα κατάφεραν όλοι.

Και τα δύο για τον Γιώργο Ρομπόλα

Είναι από εκείνα τα διλήμματα που δε θα έπρεπε να υπάρχουν καν. Πώς ακριβώς δηλαδή να διαλέξεις ανάμεσα σε παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις, ανάμεσα στο comfort food και το φαγητό που η μάνα σου έφτιαχνε με πολύ μεράκι στην κουζίνα της, ανάμεσα σε αργοψημένες μελιτζάνες με πεντανόστιμο κιμά και λαχταριστά μακαρόνια με πάλι πεντανόστιμο κιμά, ανάμεσα σε παστίτσιο σε μουσακά;

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν αυτά έρχονται μέσα χειροποίητες πίτες των everest με την υπογραφή του Βασίλη Καλλίδη, έτσι ώστε να μπορείς να τις απολαύσεις κάθε στιγμή στο γραφείο;

Και επειδή, τελικά, κάποια διλήμματα δεν πρέπει να υπάρχουν καν, επειδή όχι μόνο αποτελούν σπαζοκεφαλιά αλλά παράλληλα κάνουν την καρδιά σου να σκίζεται στα δύο, εγώ έχω πάρει την απόφασή μου: τα θέλω και τα δύο, αρνούμαι πεισματικά να διαλέξω ή το ένα ή το άλλο, πολύ απλά δεν μπορώ να το κάνω. Μου αρέσει να τσιμπάω στη δουλειά – και μουσακά, και παστίτσιο. Τι να κάνουμε;

Μουσακάς για τον Κωνσταντίνο Αμπατζή

Αγαπώ και τα δύο πιάτα και τα τρώω υποχρεωτικά με φέτα. Όμως μια μικρή προτίμηση στον μουσακά τον έχω και αυτή οφείλεται σε ένα και μόνο πράγμα: την μελιτζάνα και την αδυναμία που έχω αναπτύξει εσχάτως σε αυτήν. Οπότε, επειδή στις συνταγές του Βασίλη Καλλίδη για τα everest είναι δύσκολο να αντισταθώ και θα τιμώ αμφότερες τις πίτες, τουλάχιστον θα προμηθεύομαι πάντα μία πίτα μουσακά παραπάνω.

Μουσακάς και για τον Θοδωρή Κανελλόπουλο

Δεν νομίζω ότι χωρά καν δίλημμα. Μουσακάς και μόνος μουσακάς. Εθνικός θησαυρός, παρακαταθήκη, αν αποσυνθέσεις τη χώρα με μία Ακρόπολη και έναν μουσακά μπορείς να την ξαναφτιάξεις. Δεν ξέρω αν οφείλεται στη μελιτζάνα, στον κιμά ή στη μπεσαμέλ ή αν είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μαζί. Είναι μία μαγεία, ένα αριστούργημα, κάτι από το οποίο θα έπρεπε να ξεκινά κάθε ελληνικό βιβλίο μαγειρικής. Οπότε πλέον και για να το έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πετάγεσαι σε ένα everest και είναι δίπλα σου σε πίτα.