ΚΑΦΕΣ

Περάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ παρέα με την De’Longhi

SPONSORED

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να φτιάξεις καφέ στο σπίτι όπως οι καλύτεροι baristi στον κόσμο;

Ο καφές δεν είναι απλά συνήθεια, είναι ιεροτελεστία. Δεν είναι απλά ένα ρόφημα που το επιλέγουμε σε ένα καφέ, είναι η πρώτη σκέψη όταν ξυπνάμε. Δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά οι έρευνες για την κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Οι ίδιες έρευνες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης είναι στο σπίτι και για αυτό εμείς στο ΟneMan περάσαμε την Παγκόσμια ημέρα καφέ μαζί με τους αναγνώστες μας και τις αυτόματες μηχανές της De’Longhi. 

Ο καφές είναι το ρόφημα που πίνουμε για να ξυπνήσουμε, το ρόφημα που πίνουμε στη δουλειά, το ρόφημα που πίνουμε όταν μαζευόμαστε τα μεσημέρια με τους φίλους μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι λέμε «πάμε για καφέ;» για να κανονίσουμε ραντεβού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Καφέ, η χώρα μας βρίσκεται στην 17η θέση στον κόσμο στην κατά κεφαλήν κατανάλωση με 5,4 κιλά το χρόνο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινλανδία με 12 κιλά το χρόνο. Οι Έλληνες καταναλώνουν 40.000 τόνους καφέ το χρόνο, με γεωμετρική αύξηση, με μόλις έναν στους 10 να καταναλώνει καφέ εκτός σπιτιού και το υπόλοιπο ποσοστό εντός σπιτιού. Συγκεκριμένα το 56% των Ελλήνων πίνει καφέ στο σπίτι, το 25% στον χώρο όπου εργάζεται, ενώ ποσοστό 18% των καταναλωτών πίνει καφέ, σε κάποιο μαγαζί ή στο χέρι.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ πίνουμε αρκετό καφέ στο σπίτι, δεν ξέρω αν πίνουμε καλό και ποιοτικό καφέ στο σπίτι και αυτό ήρθε να το αλλάξει η De’Longhi. Αν αναρωτιέσαι το πως, εμείς το καταλάβαμε και με το παραπάνω την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, όπου μαζί με τις μηχανές De’Longhi και αρκετούς αναγνώστες μας γιορτάσαμε την Παγκόσμια ημέρα καφέ.

Η μέρα φαινόταν από την αρχή ότι θα είναι όμορφη και η αλήθεια είναι ότι εξελίχθηκε ακόμα πιο υπέροχα μαζί με όλους εσάς στο σπίτι της 24 Media. Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη. Ο καιρός ήταν καλός και επίτηδες δεν είχα πιει καφέ το πρωί για να μπορέσω να δοκιμάσω του καφέδες από τις μηχανές De’Longhi. Εκεί συνάντησα τον Coffee Expert Χρήστο Καβράκο ο οποίος βρισκόταν στο ένα δωμάτιο μαζί με τη νέα Eletta Explore της De’Longhi και του ζήτησα να μου φτιάξει έναν πρώτο espresso.

Οι λεπίδες του μύλου άρχισαν να ακούγονται και εκεί κατάλαβα ότι θα έπινα τον πιο φρεσκοκομμένο καφέ που έχω πιει σε σπίτι. Τα αρώματα, η γεύση, η ποιότητα δεν έμοιαζε με τίποτα παρόμοιο που έχω δοκιμάσει και είναι φτιαγμένο με μη επαγγελματικό εξοπλισμό. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καλομάθει με το τρίτο και τέταρτο κύμα καφέ και η ποιότητα σε αρκετά καφέ της πόλης είναι πολύ υψηλή. Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, άρτια εκτελεσμένος σε κάθε του λεπτομέρεια φτάνει στο ποτήρι μας σε όποια μορφή ζητήσουμε. Espresso, cappuccino, latte, flat white, macchiato, cold brew, freddo.

Αν σου πω ότι όλα αυτά, στην πιο άρτια και ποιοτική τους μορφή μπορείς να τα έχεις στο σπίτι σου, θα με πιστέψεις; Κι όμως, μπορείς να αγοράσεις κόκκους φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ από όποια εταιρεία επιθυμείς και σου αρέσει και με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού να έχεις τον τέλειο καφέ στο ποτήρι του σπιτιού σου.

Την ίδια δυσπιστία και μετέπειτα ενθουσιασμό είχαν και οι αναγνώστες του OneMan οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι της 24 Media. Στο πρώτο δωμάτιο βρισκόταν το πιο εξελιγμένο μοντέλο της De’Longhi, η νέα Eletta Explore. Εκεί ο Coffee Expert Χρήστος Καβράκος μάς εξηγούσε όλες τις λειτουργίες του και την όλη διαδικασία παρασκευής του ροφήματος. Όπως μας είπε ο ίδιος, αυτές οι μηχανές κάνουν τους barista περιττούς αφού ένα πάτημα κουμπιού αρκεί για να φτιάξουμε καφέ. Αυτή η συγκεκριμένη μηχανή είναι η μοναδική η οποία μπορεί να φτιάξει και cold brew αν έχεις εθιστεί και εσύ στη νέα μόδα κρύου καφέ.

Τα υπόλοιπα μοντέλα βρίσκονταν στο άλλο δωμάτιο με τον Παύλο, τον έτερο coffee expert μας. Και εκεί όλοι μας μπορούσαμε να «παραγγείλουμε» καφέ. Βασικά λάθος, μπορούσαμε μόνοι μας να φτιάξουμε καφέ όπως ακριβώς θα κάναμε στο σπίτι μας. Το τρίτο δωμάτιο στο οποίο μας περίμεναν εκπλήξεις ήταν η κουζίνα, όπου ο pastry chef της Μεγάλης Βρεταννίας, Στέφανος Σμπόνιας μας ετοίμαζε γλυκά με καφέ όπως tiramisu, paris-brest και άλλα τα οποία και εμείς αλλά και οι αναγνώστες του OneMan εξαφανίζαμε σε χρόνο dt.

Το γλυκό όμως πάει τέλεια με τον καφέ και για αυτό επιστρέψαμε πίσω στις μηχανές De’Longhi, ώστε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα ακόμα espresso ή ότι ποθούσε ο καθένας μας και ήταν για άλλη μια φορά τέλειος. Άλλωστε ως ιταλική εταιρεία η De’Longhi δε θα μπορούσε να μην αγαπάει τον καφέ και να τον φέρνει στο σπίτι μας.

Γι’ αυτό και είναι πλέον ηγέτης στην κατηγορία καφέ προσφέροντας στους χρήστες μηχανών καφέ De’Longhi τη δυνατότητα να πιούμε τον αγαπημένο μας καφέ στο σπίτι με μοναδικού σχεδιασμού και κατασκευής καφετιέρες. Μίας και μιλήσαμε για τον ιδανικό espresso, αυτός πρέπει να έχει, κρέμα, γεύση, σώμα και άρωμα, όπως ακριβώς δηλαδή τον φτιάχνουν οι καφετιέρες Fully Automatic της De’Longhi.

Με τις πλήρως αυτόματες μηχανές καφέ της De’Longhi, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαμβάνουν καφέ στο σπίτι όπως θα τον έφτιαχνε ένας barista και να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία ροφημάτων καφέ με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου. Οι μηχανές της De’Longhi φτάνουν πλέον έως και 51 αυτόματα ροφήματα καφέ με ένα μόνο άγγιγμα, ενώ διαθέτουν κανάτες για ζεστό αλλά και κρύο αφρόγαλα.

Στηρίζονται στη φιλοσοφία του αρωματικού, φρεσκοκομμένου καφέ στο σπίτι με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού και ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά. Επιλέγοντας τον καφέ ή το ρόφημα που προτιμάει ο καθένας, ο καφές αλέθεται αυτόματα τη στιγμή της παρασκευής ώστε να επιτυγχάνεται η γεμάτη γεύση ενός τέλειου espresso σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Με τις πλήρως αυτόματες μηχανές καφέ της De’Longhi μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ με όλο το άρωμα φρεσκοκαβουρδισμένων κόκκων καφέ χάρη στην παρασκευή καφέ από την άλεση του κόκκου μέχρι την εκχύλιση στο φλιτζάνι. Και με την τεχνολογία one touch, μπορείτε να φτιάξετε τέλειο espresso κρεμώδη cappuccino, ένα απαλό latte macchiato με το άγγιγμα ενός μόνο πλήκτρου.

Ξέχασα να σου πω ότι μερικά μοντέλα δεν χρειάζονται ούτε καν αυτό το άγγιγμα καθώς υποστηρίζουν και remote έλεγχο της μηχανής μέσω app στο κινητό. Έτσι μπορείς να έχει βάλει την κούπα σου στη θέση της και να έχεις προγραμματίσει το πότε θα φτιαχτεί ο καφές σου ώστε να έχεις κάθε στιγμή τέλειο, φρέσκο, αρωματικό και γευστικό καφέ.

Τόσο απλά, τόσο εύκολα γίνεσαι υψηλού επιπέδου barista στο σπίτι σου. Τόσο απλά και τόσο υπέροχα γιορτάσαμε την Παγκόσμια ημέρα καφέ μαζί με την De’Longhi.