ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Πήγαμε στο Lost Athens για να μαγειρέψουμε παρέα με τη σεφ Ελένη Σαράντη

Tο Around the table, το επιτυχημένο γαστρονομικό event της Mastercard, επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά και εμείς πήγαμε στο Lost Athens για να φτιάξουμε ένα πιάτο από το menu μαζί με την σεφ Ελένη Σαράντη.

Αν ήμουν τώρα 18 και έπρεπε να διαλέξω τι θα σπουδάσω για να προσπαθήσω να το κάνω επάγγελμα στη ζωή μου, λογικά θα έλεγα σεφ. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι μου άρεσαν τα βιβλία και οι εκπομπές του Anthony Bourdain ή το γεγονός πώς η άνθηση του Netflix με βρήκε σε φάση που ήθελα να περνάω ώρες με show μαγειρικής ή απλά εντυπωσιάζομαι από τις τεχνικές, τις επαναλήψεις και την αφοσίωση που χρειάζεται κάποιος που δουλεύει μέσα σε μία κουζίνα.

Έτσι, το Around the Table, το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της πόλης που έρχεται από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard®, ήταν φοβερή ευκαιρία για εμένα, να μπω μέσα σε μια κουζίνα, να δουλέψω δίπλα σε μία καταξιωμένη σεφ, να αντιγράψω τις κινήσεις της και να παρουσιάσω ένα αποτέλεσμα που θα είχε να ζηλέψει λίγα από το δικό της αποτέλεσμα.

Και αυτό έκανα. Copy the Chef και όχι οποιαδήποτε σεφ αλλά την Ελένη Σαράντη του Lost Athens, του εστιατορίου που συμμετέχει στην απόλυτη foodie εμπειρία του Around the Table. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, 40 αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας δημιουργούν 40 ειδικά διαμορφωμένα μενού με τοπικά υλικά και έμπνευση από την ελληνική κουζίνα, τα οποία προσφέρονται σε προνομιακή τιμή έως 40€/άτομο, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard®.

Είχα λίγο άγχος· όσο χρειαζόταν, όμως, για να μην αποτύχω και αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι εγώ μπορεί να είχα πάει για να αντιγράψω, δίπλα μου όμως είχα μία σεφ που εργαζόταν κανονικά σε ένα ανοιχτό μαγαζί.

Το πιάτο που έφτιαξα με τις οδηγίες της Ελένης φυσικά και θα βρίσκεται στο Around the Table menu του Lost Athens, και spoiler alert, ήταν ένα φοβερά νόστιμο comfort καρπάτσιο τόνου σε μπρουσκέτα.

Χρειάστηκε, φυσικά, να φορέσω τα γάντια μου και ήμουν πανέτοιμος να ξεκινήσω.

Έτσι έκοψα το ψωμί που στη συνέχεια φρυγανίστηκε για να γίνει μία πολύ τραγανή μπρουσκέτα

διάλεξα και έκοψα τα λαχανικά που χρησιμοποιήσαμε

έβαλα το τυρί που είχα κόψει πιο πριν σε κομματάκια στο μέγεθος της μπρουσκέτας

ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες της σεφ ειδικά στους λεπτούς χειρισμούς που χρειαζόταν η λαβίδα για το γαρνίρισμα

και κατάφερα να στήσω το πιάτο

Αυτό είναι το πιάτο μας και σας περιμένει.

Η διαδικασία ήταν συναρπαστική και αρκετά άνετη, σαν να βρισκόμουν στην κουζίνα του σπιτιού μου. Είδα και συνειδητοποίησα τι θα πει δημιουργικός σεφ, το πώς είναι να εκφράζεσαι μέσα από νέες συνταγές και στο τέλος να δημιουργείς γεύσεις πιάτα που ικανοποιούν τις αισθήσεις. Μου άρεσε πολύ η κοινωνική αλληλεπίδραση, το γεγονός δηλαδή όπου για ένα πιάτο εργάζονται ομάδες στην κουζίνα, όπου συντονισμένα ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια έντονη αίσθηση κοινότητας και αλληλεπίδρασης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά γύρισα και καλύτερος στη δική μου κουζίνα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον που ξέρει πώς, τι και γιατί κάτι γίνεται σωστά και να στο δείχνει.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, του τι δημιουργήσαμε παρέα με τη σεφ, εννοείται ότι είμαι προκατειλημμένος και το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αξίζει να το βρείτε και να το δοκιμάσετε στο Lost Athens.

To Around the Table επιστρέφει λοιπόν, από τις 9 έως τις 30 Νοεμβρίου με 40 hot εστιατόρια της Αθήνας να δημιουργούν 40 menus εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard ®. Όλα τα μενού έχουν κόστος έως 40 ευρώ και οι κρατήσεις γίνονται στο aroundthetable.gr. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Μπαίνεις στο site και κλείνεις τη θέση σου.