ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Πώς να φτιάξεις τις πιο λαχταριστές κρέπες με μία κίνηση

Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά και καθόλου γνώσεις μαγειρικής για να εμφανιστούν μπροστά σου 18 λαχταριστές κρέπες με την ποιότητα της ΓΙΩΤΗΣ. Το σύνθημα είναι: 1·2·Bake!.

Έχεις σκεφτεί γιατί η Κυριακή είναι η πιο ιδανική μέρα της εβδομάδας για brunch; Γιατί προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να απολαύσεις μερικές παραπάνω ώρες κάτω απ’ τα ζεστά παπλώματα χωρίς τύψεις, περιμένοντας το στομάχι σου να δώσει τα πρώτα σημάδια ότι χρειάζεται ένα πλήρες γεύμα.

Τώρα που κρυώνει ο καιρός, και το πάπλωμα βαραίνει επικίνδυνα, το παρατηρώ ακόμη πιο έντονα στον εαυτό μου: είναι φορές που το να σηκωθώ από το κρεβάτι μοιάζει με άθλος, πόσο μάλλον το να βγω έξω Κυριακή πρωί. Μπορεί να είναι θέμα κούρασης, μπορεί να είναι θέμα hangover από το προηγούμενο βράδυ, είτε απλά επειδή τελικά μεγαλώνω και ανακαλύπτω την ομορφιά της σπιτικής θαλπωρής, παρέα με φίλους γύρω από ένα τραπέζι.

Την ομορφιά του να στείλεις στο ομαδικό τσατ, «παιδιά, ελάτε από το σπίτι, θα μαγειρέψω εγώ». Παλιότερα, μπορώ να πω ότι με άγχωνε λίγο η σκέψη. Δεν φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες, και το να ετοιμάσω brunch για μια ολόκληρη παρέα ατόμων μού φαινόταν αποστολή αντίστοιχη με εκείνες του Tom Cruise: να φροντίσω να υπάρχουν επιλογές για όλους, να φροντίσω να βγουν γρήγορα και στην ώρα τους τα πιάτα, να ξέρω μια οκά συνταγές απ’ έξω, να μην έχω ξεχάσει κάποιο από τα βασικά υλικά και στο τέλος να σερβίρω τα πάντα τόσο τέλεια όσο τα έχουμε συνηθίσει στα μαγαζιά.

Όντως, κανονικά θα έπρεπε να φροντίσεις για όλα αυτά και ίσως ακόμη περισσότερα, εκτός εάν ξέρεις το σύνθημα: 1·2·Bake!. Τότε, θα γνωρίζεις και ότι τα μίγματα της οικογένειας ΓΙΩΤΗΣ είναι φτιαγμένα για να σου λύνουν τα χέρια μέσα σε 10 λεπτά. Τι προτείνω; Μα φυσικά, το πιο αγαπητό και versatile είδος από την brunch κατηγορία που ποτέ δεν απογοητεύει – τις κρέπες.

Προσφέρουν ανεξάντλητες δυνατότητες και προσαρμόζονται εύκολα, ανάλογα με τα υλικά που έχεις στο ψυγείο. Και το εντυπωσιακό με το μίγμα κρέπας της ΓΙΩΤΗΣ είναι ότι δεν έχεις να παιδέψεις το μυαλό σου με το δίλημμα «γλυκές ή αλμυρές»: είναι ιδανικό και για τις δύο κατηγορίες.

Ρίχνεις απλά το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτεις 500 ml νερού και με ένα γρήγορο ανακάτεμα (όσο χρειάζεται η καφετιέρα να ζεσταθεί) θα εμφανιστεί μπροστά σου χυλός για 18 ολόκληρες κρέπες. Ανάβεις το μάτι και περιμένεις να ζεσταθεί. Λίγα λεπτά και μερικά tips σε χωρίζουν πια από το λαχταριστό brunch που έχεις δοκιμάσει. Η επιτυχία είναι δεδομένη με την ποιότητα της ΓΙΩΤΗΣ.

Με την ευκαιρία, μπορώ να μοιραστώ μερικές συνταγές που πιστεύω ότι ποτέ δεν χάνουν: κρέπα Carbonara, κρέπα Salmon και κρέπα Cookies. Μια κρέπα-απόλαυση, μια κρέπα-βόμβα ενέργειας και μια κρέπα-γλυκιά αμαρτία, αντίστοιχα. Και όλες τους πανεύκολες.

  • Για την κρέπα Carbonara, τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον και έπειτα σε ένα μπολ το ανακατεύουμε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα, μοτσαρέλα, κρέμα γάλακτος και ένα αυγό, ώστε να προκύψει η σωστή κρεμώδη υφή που αγαπάμε στην ιταλική συνταγή. Τα λίγα λεπτά επάνω στο τηγάνι θα κάνουν την απαραίτητη παστερίωση στο ασπράδι, no worries.
  • Για την κρέπα Salmon, τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά, διότι η παρασκευή είναι κρύα: αφού ετοιμάσουμε την κρέπα και την αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε σε στρώσεις καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι (άχαστος συνδυασμός), ενώ ανεβάζουμε στο τέλος τη φρεσκάδα με ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Για την κρέπα Cookies, ανακατεύουμε σε μια μπασίνα πραλίνα φουντουκιού και τυρί κρέμα ώσπου να ομογενοποιηθεί, και έπειτα γεμίζουμε την κρέπα, γαρνίροντας με κομμάτια μπισκότου.

Το τύλιγμα μπορεί να γίνει όπως σε βολεύει – σε ρολάκι, σε μισοφέγγαρο ή σε φάκελο. Τι χρειάζεται να θυμάσαι για να βγάλεις αποτέλεσμα καλύτερο και από εκείνο της κρεπερί στη γειτονιά σου; Θέλουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και γρήγορο γύρισμα για χρυσαφένιο χρώμα, περίπου μετά τα δύο-δυόμιση λεπτά.

Τόσο γρήγορη είναι η διαδικασία. Και σε περίπτωση που τύχει και περισσέψουν φύλλα κρέπας, δεν παίζει άγχος: μπορείτε να τα βάλεις ανάμεσα σε φύλλα από αλουμινόχαρτο και να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο, σε τάπερ για επόμενη χρήση (μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες).

Έτσι, κάθε πρωί θα έχει μια γεύση Κυριακής, με την υπογραφή και την ποιότητα της ΓΙΩΤΗΣ.