© Adi Goldstein / Unsplash
ΚΑΦΕΣ
SPONSORED

Πώς ο πιο σημαντικός καφές της ημέρας γίνεται απόλαυση

Όταν οι μέρες είναι απαιτητικές, υπάρχει ένας σύμμαχος στο γραφείο για να σου προσφέρει αυτό που θες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ.

Σήμερα, όπως κάθε πρωί τον τελευταίο καιρό, σηκώθηκα στις 07:30 και πετάχτηκα από το κρεβάτι προσπαθώντας να μην κάνω καθόλου θόρυβο. Ντύθηκα αθόρυβα, έπλυνα τα δόντια μου αθόρυβα, έβαλα τα κλειδιά στην πόρτα αθόρυβα. Ο ύπνος, το ξύπνημα, οι καθημερινές απαιτήσεις, η ζωή γενικά αλλάζει σε τεράστιο βαθμό όταν έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι. Υπάρχουν δύο πιστοί σύντροφοι που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτήν την αχαρτογράφητη καθημερινή περιπέτεια: αποδοχή της κατάστασης και καφεΐνη

(Για να μην παρεξηγηθώ: Η φάση είναι υπέροχη, μάλλον ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, απλά έχει κούραση. Πολλή κούραση. Και οι αντοχές δοκιμάζονται).

Ο πρώτος καφές της μέρας είναι κάτι που κάνω γρήγορα και βιαστικά για να φτάσω στο γραφείο. Μετά, υπάρχει ένας μίνι σχεδιασμός, γράψιμο, meetings, εξωτερικά ραντεβού, τηλέφωνα, συνεντεύξεις. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και η ανάγκη να κρατήσεις το κεφάλι σου καθαρό. Να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει – τι πάει καλά, τι πάει στραβά, τι θέλει να δει το κοινό γραμμένο με μεγάλα γράμματα στο site.

Δεν είναι (πάντα) εύκολο. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εξωτερικά γυρίσματα ή συνεντεύξεις εκτός γραφείο τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιεστικά – ιδιαίτερα σε μία πόλη που πρέπει να αποφύγεις την κίνηση όπως ο διάβολος αποφεύγει το λιβάνι. Αλλιώς μπορεί να τρελαθείς.

Έτσι, υπάρχει μία κρίσιμη καμπή μέσα στη μέρα: το μεσημέρι. Ο πιο σημαντικός καφές της ημέρας είναι αυτός που πίνω εκείνη την ώρα, όταν γυρίζω πίσω στο γραφείο. Εκεί που χρειάζομαι ένα pushάρισμα για να συνεχίσω τις πιο απαιτητικές μέρες στο γραφείο.

Είναι η ώρα και για ένα μικρό διάλειμμα, λίγος χρόνος για τον εαυτό σου, για να σκεφτείς λίγο καλύτερα τα πράγματα. Είπαμε υπάρχει ένας σύμμαχος που λέγεται «καφές» και ο καλύτερος τρόπος να τον απολαύσεις είναι από τη Magnifica Start, η νέα αυτόματη μηχανή καφέ της De’Longhi. Ναι, είναι όσα υπόσχεται το όνομά της.

Ξέχνα τις πρόχειρες λύσεις, καλωσόρισε τη γρήγορη αλλά πολύ υψηλής ποιότητας απόλαυση. Ρίξε τους κόκκους καφέ και άκου τους να αλέθονται μπροστά σου λες και είσαι σε κάπιοιο γραφικό καφέ της Ρώμης. Άσε το άρωμα του φρεσκοαλεσμένου καφέ να διώξει τα σύννεφα από το κεφάλι σου. Απόλαυσε μία γουλιά από τον ολόφρεσκο καφέ και μερικές στιγμές ηρεμίας – τις έχει ανάγκη, σου αξίζουν.

Κάθε καφές είναι ολόφρεσκος, ενώ δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για υπολείμματα στην μονάδα γιατί απλά δεν υπάρχουν. Μάλιστα, μέσα από την καλαίσθητη οθόνη αφής μπορείς να επιλέξεις εκείνο το στυλ καφέ που θες: steam, espresso, coffee, lungo και doppio+.

Αν είναι πρωί και θες την άποψή μου δοκίμασε έναν doppio+ που θα κρατήσει περισσότερο, αν είναι μεσημέρι και θες να απολαύσεις τη γεύση του καφέ στο μάξιμουμ, o espresso δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ.

Όσο για όσους λατρεύουν τον capuccino και γενικά τους καφέδες με την προσθήκη γάλακτος; Το ακροφύσιο ατμού της Magnifica Start της De’Longhi δεν είναι κάποιο διακοσμητικό εξάρτημα. Αυτός ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής αφρού γάλακτος θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν κρεμώδη, με βελούδινη υφή αφρό γάλακτος που θα ζήλευε ακόμα και ένας πεπειραμένος barista.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο πιο σημαντικός καφές της ημέρας, εκείνος που πίνει το μεσημέρι στη δουλειά γίνεται από απλή ανάγκη και συνήθεια μία στιγμή απόλαυσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία Magnifica Start της De’Longhi.