© iStock
ΦΑΓΗΤΟ

Έτσι θα βράσεις το τέλειο αυγό

Ναι, υπάρχει τρόπος να κάνεις λάθος ακόμα και σε αυτό.

Οι εποχές που οι άντρες δεν ήθελαν να ασχοληθούν με την κουζίνα έχουν περάσει εδώ και πολύ καιρό, έτσι καλό θα ήταν να μπορείς να βράσεις τουλάχιστον ένα αυγό. Μάλιστα, υπάρχει τρόπος ώστε όχι απλά να καταφέρεις αλλά να πετύχεις και ένα τέλειο αποτέλεσμα. Άλλωστε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: σε καμία περίπτωση δε θες (και αν δε σε ενοχλεί καλό θα ήταν να το τσεκάρεις) να είσαι εκείνος για τον οποίον λένε ότι «δεν μπορεί να βράσει ούτε ένα αυγό».

Επειδή υπάρχει τρόπος να κάνεις λάθος ακόμα και σε μία τόσο απλή αποστολή, ετοιμάσαμε τις οδηγίες για το βράσιμο του τέλειου αυγού, αυτού που ξεφλουδίζεται εύκολα και δεν έχει αυτές τις εκνευριστικές πράσινες ακρούλες. Γιατί ποιος θέλει αυτές τις εκνευριστικές ακρούλες ή τσόφλια στο πρωινό του; Κανείς.

Πάρε λοιπόν μία ιδέα και ακολούθα τα βήματα ένα-ένα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Η πιο απλή συνταγή εκεί έξω

  • Τοποθετείς την κατσαρόλα με τα αυγά στο μάτι της κουζίνας και τα καλύπτεις με χλιαρό νερό.
  • Μόλις το νερό βράσει, αφαιρείς την κατσαρόλα από το καυτό μάτι και τη σκεπάζεις με μία πετσέτα.
  • Άσε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 5 λεπτά αν θέλεις τα αυγά σου με μαλακό κρόκο και για 12 αν τα θέλεις με σκληρό κρόκο
  • Στη συνέχεια ρίξε στα αυγά κρύο νερό.
  • Ακολουθώντας αυτά τα πάναπλα βήματα, έχεις μόλις βράσει το τέλειο αυγό και έχεις βγάλει τον εαυτό σου από την κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να βράσουν ένα αυγό.

Τόσο απλά, τόσο εύκολα.