ΦΑΓΗΤΟ

Sea Of Tastes: Βουτιές στην πιο delicious γωνιά του χάρτη σου

Μια από τις τελευταίες αυθεντικές γωνιές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής κάνει τη δική της αντίσταση στο γαστρονομικό τετριμμένο.

Αρκετές κουζίνες διεκδικούν τον τίτλο αυτής που «επεκτείνει τον γευστικό ορίζοντα του κοινού της». Και ενδεχομένως, όχι άδικα. Η αλήθεια είναι όμως πως to sea is to believe. Και όχι όποια και όποια θάλασσα. Λίγο πριν ο Τορωναίος συναντήσει την ανοιχτωσιά του Αιγαίου, μια από τις τελευταίες αυθεντικές γωνιές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής κάνει τη δική της αντίσταση στο γαστρονομικό τετριμμένο σε γαλαζοπράσινο φόντο. 

Το Sea Of Tastes είναι το γευστικό απάγκιο του Porto Valitsa. Ενός προορισμού που αποτελεί από μόνος του ένα ξεχωριστό κεφάλαιο φιλοξενίας εδώ και 3 και πλέον δεκαετίες, χάρη στους ανθρώπους του και το ασίγαστο πάθος τους όλα αυτά τα χρόνια για το ξεχωριστό. Γιατί πώς αλλιώς να κάνεις τον επισκέπτη σου ν΄αγνοήσει τις Σειρήνες που θ΄αντικρύσει διάσπαρτες σε όλο το μήκος του πρώτου ποδιού, ερχόμενος σε σένα;

Και ναι, «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Το χιλιοειπωμένο όμως αποκτάει άλλον τόνο και χροιά μόλις πιάσεις στα χέρια σου τα μενού του Sea Of Tastes. Τα μισά και πλέον από τα υλικά του είναι οργανικά, ενώ αρκετά απ’ αυτά διανύουν μικρότερη απόσταση από τη φάρμα ως την κουζίνα, από αυτή που θα κάνεις από το τραπέζι σου ως τη θάλασσα. Hint: Είναι βήματα που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών σου.

Όσο για τις συνταγές; Ένα αντάμωμα επιρροών, πρωτοτυπίας και φαντασίας πάνω από τηγάνια, κατσαρόλες και φιλόξενες γάστρες. Ο head chef Θάνος Παπαδόπουλος δεν συνθέτει απλά πιάτα με βάση τις τρέχουσες τάσεις ή τις ισχύουσες νόρμες. Βλέπει ζευγάρια και παρέες υλικών που έρχονται από τη φάρμα, το βουνό και τη θάλασσα, συναντιώνται και μεταφέρουν σε κάθε μπουκιά τον ενθουσιασμό που φέρνει αυτό το αντάμωμα. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που δοκίμασες γιουβαρλάκια θαλασσινών; (spoiler alert: δεν είναι το μόνο menu item που θα ξεχωρίσεις…)

Το Sea Of Tastes όμως είναι και οι άνθρωποί του. Ο Θάνος, η Ριάννα (όχι η γνωστή, αλλά πίστεψέ με, η σύγκριση είναι αμείλικτη σε κάθε επίπεδο για το κορίτσι από τα Barbados) και αρκετοί ακόμα, με προεξάρχοντα τον Ιορδάνη σε ρόλο μαέστρου της σάλας. Από το «καλωσήρθατε» και τη δική τους, σχεδόν λυρική περιγραφή του μενού, μέχρι την πρόταση για ένα επιδόρπιο ποτό, όλες και όλοι είναι κομμάτι της εμπειρίας του Sea of Tastes. Που δεν χρειάζεται καν την αλμύρα του μαγευτικού σε αποχρώσεις κόλπου που απλώνεται μπροστά σου για να σου ανοίξει την όρεξη…

*εάν θέλεις να καταφέρεις να ζήσεις την εμπειρία, φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση

Περισσότερες πληροφορίες:

www.portovalitsa.gr
www.seaoftastes.com

https://instagram.com/porto_valitsa_resort?utm_medium=copy_link

https://m.facebook.com/122412037839785

https://m.facebook.com/1592310067684007