Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
BURGERS

Smash’n Bun: Τα burgers του Μιχάλη Νουρλόγλου στην πιο νόστιμη και healthy εκδοχή τους

Dry aged μοσχαρίσιο κρέας, χειροποίητο potato bun και βιολογικά υλικά στο νέο street food που άνοιξε στο Κολωνάκι.

Ένα μενού εστιατορίου, βασισμένο σε dry aged κρέατα, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, βιολογικά προϊόντα και χειροποίητες παρασκευές, έστησε ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο Smash’n Bun, δίνοντας στο burger τη θέση που του αξίζει. Street food δε σημαίνει απαραίτητα και fast, και ο chef βάζει τα δυνατά του για να το αποδείξει.

Ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα. Αρκεί να πούμε ότι στο Smash’n Bun, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις την Παρασκευή, το μοσχαρίσιο (ελληνικό) κρέας προέρχεται από grass fed ζώα και πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό, ωριμάζει για 40 ημέρες, το potato bun απαιτεί μία διαδικασία 3 ωρών προκειμένου να δώσει το τέλειο ψωμάκι και η fermented ketchup χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο για να δώσουν οι ζυμώσεις τη νοστιμιά τους. Μήπως τελικά το burger δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση;

«Αν θέλεις να προσφέρεις ένα ποιοτικό burger, φυσικά και δεν είναι. Χρησιμοποιούμε βιολογικά προϊόντα, κάνουμε όλη την προετοιμασία στην κουζίνα μας και προσπαθούμε να υπάρχει συνέπεια στο φαγητό. Αυτό σημαίνει ο ίδιος και καλός προμηθευτής, το ίδιο και σωστό αποτέλεσμα. Μόνο για να καταλήξουμε στην τέλεια πατάτα για το potato bun, χρειάστηκε ένας μήνας» λέει ο Κλάιντι Κρόσι, ο σεφ της κουζίνας του μαγαζιού και ο άνθρωπος που θα συναντάς στο πάσο.

smash'n bun burger Smash n Bun / Francesca Giaitzoglou Watkinson
Smash n Bun

 

Στο μενού του Μιχάλη Νουρλόγλου, πρωτοστατεί το burger με 5 κωδικούς – από το κλασικό Teddy’s, στο Smokey με BBQ sauce και το Moldo για τους λάτρεις των μανιταριών μέχρι το Kokos με τηγανητό αυγό, το Butter με fermented βούτυρο (γίνεται in house με γιαούρτι και μυρωδικά) μέχρι το Yogi που αποτελεί τη vegan εκδοχή. Όλα παραπάνω μπορείς να τα παραγγείλεις double ή να προσθέσεις κάποια επιπλέον υλικά, όπως βιολογικό μπέικον ή τρούφα. Τον κατάλογο συμπληρώνουν δύο ακόμα KFC burgers (Korean Fried Chicken), με bio κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και Korean Fried Chicken μερίδα με πίκλες.

© Smash n Bun /

© Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

 

Ο chef έχει καταφέρει να δώσει αρκετές asian πινελιές – από το kimchi και τα fermentations μέχρι το Korean chicken. Στις σαλάτες, οι επιλογές είναι τρεις: hotslaw (μία πιο πικάντικη εκδοχή της κλασικής coleslaw), the middle finger με baby gem, kale, gorgonzola, τραγανό μπέικον και πικλαρισμένο αχλάδι και cows meal με «καμένο» kale, edamame, baby σπανάκι, cranberry, αμύγδαλα και vinaigrette lemongrass.

smash'n bun

Στο ψυγείο, έχεις επιλέξεις ανάμεσα σε μπύρες από μικρές ζυθοποιίες και μερικές ετικέτες κρασιού, ενώ για επιδόρπιο, το παγωτό έρχεται πάνω στην ώρα που ανοίγει ο καιρός.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Τηλ. 210 7249802