ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Στην Κύθνο, η «Μαργιώρα» μεγαλώνει και το παιχνίδι αρχίζει

Ταινίες, μουσικές, εκθέσεις, καλλιτέχνες, φαγητό και -πάντα- κρασιά, βρίσκουν αυτό το καλοκαίρι τη θερινή τους κατοικία στο επιβλητικό αρχοντικό του νησιού, φωτίζοντας ακόμα πιο ατμοσφαιρικά τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Στον τρίτο πια χρόνο λειτουργίας της, η «Μαργιώρα» της Κύθνου δίνει φέτος ακόμα πιο δυνατά τον πολύχρωμο τόνο της στη Χώρα του νησιού. Έχοντας ήδη κατακτήσει τη θέση της στον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων, προχωράει ακάθεκτη στον επόμενο στόχο της: να μοιραστεί με φίλους όλα εκείνα που αγαπά στην Ελλάδα του 2022.

Ταινίες, μουσικές, εκθέσεις, καλλιτέχνες και -πάντα- κρασιά, βρίσκουν αυτό το καλοκαίρι τη θερινή τους κατοικία στο επιβλητικό αρχοντικό της Μαργιώρας, φωτίζοντας ακόμα πιο ατμοσφαιρικά τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Με όλους τους χώρους της ανοιχτούς τώρα στο κοινό, η «Μαργιώρα» υποδέχεται στις αυλές της παλιούς και νέους φίλους προσφέροντας κάτι περισσότερο από καλό φαγητό (και τις περίφημες μουσικές της φυσικά). Η πίσω αυλή θα φιλοξενεί φέτος και προβολές νέων ελληνικών ταινιών, εκθέσεις σύγχρονων εικαστικών και live βραδιές με μουσικές που έχουν ήδη αγαπηθεί – ή που θέλουμε να σας συστήσουμε!

Η πλατεία μας διεκδικεί πίσω την παλιά έννοια της πλατείας: ως χώρου παιχνιδιού, αλλά εδώ για μεγάλους. Πέρα από τα περίφημα Ελληνικά κρασιά μας (σε συνεργασία με τον sommelier Άρη Σκλαβενίτη), τα περίτεχνα cocktail μας (με τη σφραγίδα του Πάνου Κανατσούλη, Bartender of the Year ’17) και τα eclectic αποστάγματά μας, τα βράδια μας θα δροσίζουν πια και τα live dj sets που επιλέξαμε για εσάς, πάντα στην indie-soul διάθεση που σας έχουμε συνηθίσει.

Και το deli μας; Έτσι θα μείνει; Έτσι θα μείνει, πεισματικά κυκλαδίτικο και υποστηρικτικό στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Αλλά τώρα θα γίνει και στέγη για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το ελληνικό κρασί, προσφέροντας μαθήματα που ξεκλειδώνουν γρήγορα αλλά σε βάθος τα μυστικά του.

Όσο για το φαγητό μας, επιμένουμε σταθερά στις ποιοτικές και παραδοσιακές κυκλαδίτικες πρώτες ύλες και γεύσεις, τις οποίες και φέτος συνδυάζουμε με τον σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο του σεφ Άρη Ρούσσου. Η «Μαργιώρα» στρώνει τα τραπέζια της για πρωινό από τις 9.30 έως τις 14.00 και για δείπνο από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 00.30. Όπως καταλάβατε όμως, η βραδιά μόλις αρχίζει…

Πού θα βρεις την «Μαργιώρα»;

Μαργιώρα

Στην είσοδο της χώρας της Κύθνου δεσπόζει το αρχοντικό της «Μαργιώρας» όπου φιλοξενεί και σερβίρει τους επισκέπτες της στις 2 της αυλές καθώς και στην πλατεία μπροστά από το κτήριο.

Ποια είναι η Μαργιώρα;

Η «Μαργιώρα» στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό αρχοντικό του 1866, κατοικία της Μαργιώρας (Μαρίας) Βλαστάρη, μιας ισχυρής γυναίκας και εμβληματικής παρουσίας στη ζωή της Κύθνου κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η Μαργιώρα, ήταν η προγιαγιά του Φώντα (Διαλεισμά), που μαζί με τον Μιχάλη (Δανεσσή) ανακαίνισαν πλήρως το εξαιρετικό αυτό κτήριο καθώς και τους εξωτερικούς του χώρους, επαναφέροντάς το στην αρχική του μορφή, σεβόμενοι απόλυτα την αρχική μορφή και διαρρύθμιση του κτίσματος.