FOOD & DRINK

Summer Cocktails, Μέρος 2: Η τεκίλα

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στα καλοκαιρινά ποτά και το πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κλασικά (αλλά και μερικά πιο ιδιότροπα) κοκτέιλ. Σειρά έχει η βασίλισσα του Μεξικό.

Μετά τα καλοκαιρινά κοκτέιλ με βότκα λοιπόν, είναι ώρα να ασχοληθούμε με την τεκίλα. Και έχουμε ξαναπεί ότι η τεκίλα δεν αρχίζει και τελειώνει στο σφηνάκι που θα πιεις γύρω στις 4 τα ξημερώματα και θα ξινίσεις τη μούρη από την πικράδα. Είναι ένα υπέροχο ποτό που αξίζει να δοκιμάσεις τόσο σε ένα ποτήρι με πάγο, όσο και ως βάση ενός κοκτέιλ.

Για το δεύτερο, ζητήσαμε την βοήθεια του Αλέξανδρου Κλωνάρη, brand ambassador της Jose Cuervo στην Ελλάδα. Για να μας δώσει εκείνα τα κοκτέιλ για τα οποία γεννήθηκε ένα τόσο αγνό και γευστικό ποτό όπως η τεκίλα. Και να μας μυήσει στις σωστές αναλογίες συστατικών. Ώστε το κοκτέιλ που θα επιχειρήσεις να φτιάξεις, να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στις original συνταγές.

Classic Margarita

50 ml Jose Cuervo Gold

25ml χυμό lime

25ml Grand Marnier Jaune

Προετοιμασία

Παγώνουμε ένα ποτήρι για Margarita με κομμάτια πάγου. Βρέχουμε το χείλος του ποτηριού με ένα lime και το ακουμπάμε σε αλάτι. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Στραγγίζουμε στο ποτήρι.

Paloma

50ml Jose Cuervo Tradicional

10ml χυμό lime

20ml χυμό Grapefruit

50ml σόδα

Προετοιμασία

Σε ένα ποτήρι Hi-ball, του οποίου το χείλος έχουμε πρώτα αλατίσει, προσθέτουμε τα υλικά ένα – ένα. Πρώτα την τεκίλα, μετά τους χυμούς και τέλος την σόδα. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι lime.

La Bandera

Bandera σημαίνει σημαία στα ισπανικά. Το ποτό αυτό σερβίρεται σε τρία ξεχωριστά σφηνάκια. Το πρώτο έχει 25 ml χυμό lime, το δεύτερο 25ml Cuervo Tradicional και το τρίτο έχει Sangrita. Η La bandera πίνεται είτε με αργές γουλιές από τα τρια ποτήρια, ή για τους πιο βιαστικούς σαν σφηνάκι. Πρώτα το lime, μετά η Cuervo και τελείωμα με την Sangrita. Πάμε να δούμε την διαδικασία παρασκευής της Sangrita.

 

3 μέρη φρέσκος χυμός πορτοκάλι

3 μέρη απλός ή πικάντικός χυμός ντομάτας

1 μέρος φρέσκος χυμός lime

Ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι

αλάτι

Προετοιμασία

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Στραγγίζουμε σε σφηνάκια.

Pomegranate Margarita

35ml Jose Cuervo Gold

20ml χυμό lime

50ml χυμό από ρόδι

20ml Grand Marnier

Προετοιμασία

Αλατίζουμε το χείλος ενός ποτηριού για Margarita και το παγώνουμε με κομμάτια πάγου. Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Στραγγίζουμε στο ποτήρι και απολαμβάνουμε.

Rude Cosmopolitan

 

35ml Jose Cuervo Silver

5ml χυμό lime Juice

50ml χυμό Cranberry

25ml Grand Marnier

Προετοιμασία

Παγώνεις ένα ποτήρι για Martini. Προσθέτεις τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και ανακινείς καλά. Ιδανικά πριν το σερβίρεις, χρησιμοποιείς την τεχνική του flame orange zest, όπως στο βίντεο. Για αυτή την τεχνική θα χρειαστείς απλά μια φλείδα πορτοκαλιού και φωτιά. Αν το φοβάσαι αυτό, γαρνίρισε απλά με μια φέτα lime. 

Vanilla and Pineapple Margarita

 

35ml Jose Cuervo Gold

20ml χυμό lime

30ml πουρέ ανανά

20ml σιρόπι βανίλιας

20ml Grand Marnier

Προετοιμασία

Παγώνουμε ένα ποτήρι για Margarita. Χτυπάμε τα υλικά σε ένα shaker με πάγο και στραγγίζουμε στο ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κομμάτι lime. Για τον πουρέ του ανανά μπορείς και μόνος σου να πολτοποιήσεις ένα κομμάτι ανανά με muddler ή blender.

Δώσε την ευκαιρία στην τεκίλα. Ναι, το ξέρω ότι προτιμάς το τζιν και τη βότκα. Αλλά όπως και εγώ, μπορείς να ανακαλύψεις στη γεύση και την καθαρότητά της πολλά στοιχεία που θα σε κάνουν να την εκτιμήσεις και να την τιμάς από δω και πέρα. περισσότερη Jose Cuervo στο Rockwave Festival, 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου.