ΜΠΑΡ

Τα μπαρ που μας έχουν λείψει: The Bank Job

Αφού δεν μπορείς να πας, φέρνουμε το αγαπημένο The Bank Job στο σπίτι σου.  

Διανύουμε την έκτη εβδομάδα καραντίνας. Αυτό όμως που μας έχει στοιχίσει περισσότερο (ΟΚ, τουλάχιστον σε μένα) είναι το κλείσιμο τη εστίασης, τα bar, τα καφέ και τα εστιατόρια που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε. Για τον λόγο αυτό, εδώ στο Οneman αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα bar που μας έχουν λείψει περισσότερο και να τα φέρουμε στο σπίτι μας.

Πολλές φορές λένε ότι καταλαβαίνεις ότι κάτι σου λείπει όταν το χάνεις. Μάλλον κάπως έτσι είναι και η σχέση όλων μας με τα bars. Μας έλειψαν πολύ και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να φέρουμε λίγο από την αύρα των αγαπημένων μας bar στο σπίτι σας. Θα μιλήσουμε με τους ιδιοκτήτες τους, για να μας πουν τις σκέψεις τους για την καραντίνα και την επόμενη μέρα αλλά θα μάθουμε και πώς να φτιάχνουμε ένα cocktail του καταλόγου στο σπίτι.

Την εκκίνηση την κάνουμε με ένα αγαπημένο μας bar στο οποίο έχουμε περάσει υπέροχες βραδιές. Το Bank Job είναι το μαγαζί που τα τελευταία χρόνια άλλαξε την νυχτερινή διασκέδαση της πόλης. Δεν είναι ένα all day bar σαν όλα τα άλλα. Είναι ένα καθαρό fun bar στο οποίο πας να περάσεις καλά το βράδυ σου και να πιεις υπέροχα ποτά.

Κλείσε τα μάτια σου, και πάμε να μεταφερθούμε στην υπέροχη μπάρα του Bank Job με την δερμάτινη επένδυση. Εκεί κάτσαμε νοητά και με τον Δημήτρη Τσάλα, έναν εκ των ιδιοκτητών και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.

“Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει πλήξει τόσο τις ζωές όλων μας όσο και την παγκόσμια οικονομία. Έτσι κι εμείς, οπως και το σύνολο του χώρου μας έχουμε σαφώς επηρεαστεί, όμως πρόκειται για μια πανδημία όποτε μένουμε ψύχραιμοι, ασφαλείς και αισιόδοξοι. Η φύση της δουλειας μας είναι τέτοια που καθημερινά συναναστρεφόμαστε με πολύ κόσμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πρώτες μέρες να είναι δύσκολες για μας. Δημιουργήσαμε όμως μια καθημερινότητα σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Προσπαθήσαμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε για να έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους ή ακόμα και με τους τετράποδους φίλους μας. Λίγη άθληση, αγάπη για την έβδομη τεχνη και φυσικά ξεσπάσματα δημιουργικότητας στην κουζίνα μας”.

Το Bank Job ήταν ένα από τα μαγαζιά που αυτές τις εβδομάδες ήρθε σε επικοινωνία με τους θαμώνες του μέσα από τα social media μεταφέροντας τα πάρτι του στο σπίτι του καθενός. “Πραγματικά τα μηνύματα του κόσμου που λάβαμε από τις πρώτες κιόλας μέρες μας έδειξαν τόσο την αγάπη του για το Bank Job όσο και την ανάγκη του για μία ‘έξοδο’ από την νέα πραγματικότητα. Έτσι γρήγορα αποφασίσαμε να έρθουμε κοντά του με τον τρόπο μας, κάνοντας κάθε Κυριακή ένα  live DJ stream μέσω Instagram με τον Αλέξανδρο Ξυριδάκη να βρίσκεται πίσω από τα decks και την κάμερα φυσικά. Με τον τρόπο αυτόν νιώσαμε τον κόσμο κοντα μας, ελπίζουμε κι εκείνοι το ίδιο”

Κάπου εδώ νομίζω ταιριάζει και ένα ποτάκι. Συγκεκριμένα ένα cocktail από τα ‘χέρια’ του head bartender του Bank Job Θάνου Τσεκούρα. Το cocktail που βρίσκεται στον τελευταίο κατάλογο του μαγαζιού λέγεται Christophe Rocancourt, και είναι πολύ εύκολο και απίστευτα γευστικό.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Θάνου και θα νιώθουμε ότι μας σερβίρει εκείνος. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε 2 μικρα σφηνακια τεκίλα λευκή, 1 σφηνάκι χυμό ανανά, 1 κλαδάκι εστραγκόν. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο, ανακατεύουμε καλά, απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά. Έτοιμο το cocktail και το Bank Job είναι πιο κοντά στο σπίτι σου.

Πίνοντας μια γουλιά από το υπέροχο cocktail συνεχίζουμε, για να μιλήσουμε για την δύσκολη επόμενη μέρα. “Επιλέγουμε παρά τις δυσκολιες που υπάρχουν να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι συλλογικά ο χώρος της εστίασης θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα. Όσον αφορά την ομάδα του Bank Job, όπως και τα προηγούμενα εφτά χρόνια λειτουργίας μας έτσι και τώρα ανυπομονούμε να έρθει η μέρα που θα ανοίξουμε ξανά τις πόρτες μας να υποδεχτούμε τον κόσμο”.

Όμως ο κόσμος θα είναι ίδιος μετά από όλο αυτό; Θα βγαίνουμε όπως βγάιναμε και πριν; “Η Υπάρχουσα κατάσταση σίγουρα έχει επηρεάσει τον κόσμο Αλλά συγχρόνως καταλαβαίνουμε και μέσω των μηνυμάτων που λαμβάνουμε την ανάγκη των ανθρώπων για διασκέδαση. Να απολαύσουν ξανά απλά πράγματα όπως έναν καφέ στη γειτονιά τους, μια βόλτα στο κέντρο ή ένα ποτό στο αγαπημένο τους μπαρ. Στην αρχή ο κόσμος θα είναι διστακτικός, επηρεασμένος από τις παρούσες συνθήκες,πιστεύω όμως πως σύντομα θα επανέλθουμε όλοι στις αγαπημενες μας συνήθειες και μαζί με αυτές στα αγαπημένα μας στέκια”.

Το ίδιο ελπίζουμε και εμείς. Σύντομα να ανοίξουν τα αγαπημένο μας bar, να κάτσουμε στις μπάρες τους και να πιούμε τα ποτά και τα cocktail τους. Σίγουρα ένα από αυτά θα είναι το Bank Job και ελπίζουμε και εμείς να φέραμε την αύρα του μέσα στο σπίτι σας, μιλώντας με τους ανθρώπους του και προτείνοντας ένα cocktail του. Την επόμενη εβδομάδα θα βγούμε σε ένα άλλο αγαπημένο μας bar.