Francesca Giaitzoglou Watkinson
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα noodles της Kobra από τον Άνταμ Κοντοβά

Ο chef μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή ενός αγαπημένου πιάτου από το εστιατόριο της οδού Ναυαρίνου.

Στο μενού – αποκάλυψη του Άνταμ Κοντοβά για την Kobra, τα Dan Dan Noodles ανήκουν σίγουρα στα must-try πιάτα. Έντονες γεύσεις, τραγανή, φρέσκια υφή και μπόλικο umami χαρακτηρίζουν τα noodles του chef, ο οποίος φημίζεται τόσο για τη δημιουργικότητα όσο και για τις bold επιλογές του στην κουζίνα. Μέχρι να ξαναβρεθούμε λοιπόν στα τραπέζια της Kobra, αυτή είναι η συνταγή ενός αγαπημένου πιάτου.

Τα noodles της Κόμπρας από τον Άνταμ Κοντοβά

Υλικά

• 500 γρ. κιμάς κοτόπουλο
• 50 γρ. κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 30 γρ. τζίντζερ
• 30 γρ. σόγια
• 50 γρ. μίσο
• 50 γρ. σάκε

Σάλτσα Κόμπρα

• 500 γρ. gochujang
• 50 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. σάκε
• 200 γρ. σόγια
• 300 γρ. χυμό μήλο
• 50 γρ. σκόνη σκόρδο
• 50 γρ. sesame oil
• 50 γρ. fish sauce
• 30 γρ. σκόνη τζίντζερ
• 50 γρ. χυμό λάιμ
• 30 γρ. πάστα ταμάρινθου

Για το σερβίρισμα

• 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 50 γρ. φιστίκια αράπικα αλατισμένα
• 50 γρ. μποκ τσόι
• 10 γρ. λάδι από σουσάμι
• 50 γρ. κρεμμύδι τηγανητό

Εκτέλεση

• Για τη σάλτσα Κόμπρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε ένα ομογενές μείγμα.

• Για τον κιμά, σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με το σάκε και τη σόγια και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίσο. Μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά και αφαιρούμε.

• Για το σερβίρισμα. Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και ταυτόχρονα ξεκινάμε να βράζουμε τα noodles μας για 3-4 λεπτά. Τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι από σουσάμι, φιστίκια αράπικα, και σάλτσα κόμπρα. Ανακατεύουμε καλά τα noodles μας και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση και τοποθετούμε στο κουτί.

• Γαρνίρουμε από πάνω με τηγανητά κρεμμύδια, μπλανσαρισμένο μπόκ τσόι, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια και σάλτσα Κόμπρα.