iStock
ΚΑΦΕΣ

Τι λέει ο καφές που πίνεις για την προσωπικότητά σου

Εσπρέσο ή καπουτσίνο; Μέτριος ή σκέτος; Ζεστός ή κρύος; Ο τρόπος που πίνεις τον καφέ σου λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου.

Για κάποιους είναι ιεροτελεστία και για κάποιους βασικό κομμάτι της ημέρας τους. Άλλοι τον πίνουν για να μπορέσουν να ξυπνήσουν και άλλοι για να τους συντροφεύει στη δουλειά ή στη βόλτα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που κάποιος πίνει καφέ πάντως, ένα πράγμα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Όλοι έχουμε τον ολόδικό μας καφέ και δύσκολα τον αλλάζουμε.

Αν όμως, μέχρι σήμερα πίστευες πως η επιλογή καφέ έχει να κάνει μόνο με την γεύση, τότε μάλλον κάνεις λάθος, αφού ο καφές που επιλέγεις λέει πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου. Δε μας πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω και θα δεις ότι έχουμε δίκιο. Και δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Darren Stanton, πρώην ντετέκτιβ και ψυχολόγος με πάνω από 26 χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Καφές φίλτρου (σκέτος) / γαλλικός

Σύμφωνα με τον Stanton, όσοι επιλέγουν να πίνουν σκέτο καφέ φίλτρου, τείνουν να είναι πιο απόλυτοι στις απόψεις τους, ενώ πολλοί ασχολούνται με την γυμναστική και με το σώμα τους, καθώς είναι γνωστό πως ο γαλλικός είναι χαμηλός σε θερμίδες.

Αυτό επίσης μπορεί να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα αποφασιστικό και συγκεντρωμένο άτομο που αγαπά να φροντίζει τον εαυτό του. Προσοχή όμως γιατί αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι πολλές φορές στα όρια του εγωισμού.

Εσπρέσο

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το μυστικό για τον τέλειο εσπρέσο Kevin Butz/Unsplash

Όσοι επιλέγουν εσπρέσο είναι συνήθως αρκετά περιπετειώδεις, ξέρουν τι θέλουν και δε φοβούνται να το ζητήσουν. Θα παρομοιάζαμε κάποιον που πίνει εσπρέσο με κάποιον που μπαίνει σε ένα μπαρ και παραγγέλνει να πιει ρούμι ή ουίσκι.

 

Αν λοιπόν, κι εσύ αγαπάς να πίνεις εσπρέσο τότε μάλλον είσαι από εκείνους που μιλούν ευθέως και δεν τους αρέσουν οι πολλές ανοησίες.

 

Καπουτσίνο

Αν ο αγαπημένος σου καφές είναι ο καπουτσίνο, τότε ανήκεις σε μια κατηγορία ανθρώπων θα τους χαρακτηρίζαμε περιπετειώδεις και fun. Μάλλον σου αρέσει να εξερευνάς τα όριά σου και να βγαίνεις από την ζώνη ασφαλείας σου.

 

Όπως λέει και ο Stanton, «Όσοι αγαπούν τον καπουτσίνο είναι άνθρωποι που τους αρέσει να αποκτούν συνεχώς νέες δεξιότητες, είναι ανοιχτόμυαλοι και πάντα έτοιμοι να περάσουν καλά».

Κορτάδο

Εντάξει, ο συγκεκριμένος καφές δεν είναι από τους πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ανάμεσά άνθρωποι που δηλώνουν φανατικοί λάτρεις του. Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε μάλλον είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι κανόνες και η οργάνωση και δεν τους αρέσουν οι πολλές αλλαγές.

Μόκκα

Άλλος ένας καφές που δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως αν τον ζητήσεις στην καφετέρια, δεν θα ξέρουν να στον φτιάξουν. Αν λοιπόν, είσαι εκείνος που θα πιει μόκκα το πρωί πριν πας στη δουλειά, τότε είσαι μάλλον αρκετά εξωστρεφής έως και θορυβώδης κάποιες φορές.

Είσαι όμως η ψυχή του πάρτι και σου αρέσει όταν όλα τα φώτα πέφτουν πάνω σου. Παραδέξου το, δεν είναι κακό.

Καφές με γεύση

καφέ iStock

Υπήρχε μια εποχή στην Ελλάδα, εκεί γύρω στα μέσα των 00s που ξαφνικά όλοι άρχισαν να πίνουν καπουτσίνο με γεύση καραμέλα ή γαλλικό με γεύση φουντούκι. Ευτυχώς, αυτή η εποχή πέρασε, αλλά έμειναν κάποιοι που αγαπούν ακόμα να πίνουν έτσι τον καφέ τους.

 

Αν είσαι ένας από αυτούς, πρώτον δεν πρέπει να ντρέπεσαι, γούστα είναι αυτά και δεύτερον σου αρέσει να πειραματίζεσαι, αφού δε θες επ’ ουδενί να σε χαρακτηρίζει η στασιμότητα. Αναζητάς πάντα κάτι νέο να σε ενθουσιάσει και δεν επαναπαύεσαι.

Σοκολάτα / Τσάι

Ναι, ξέρουμε ότι δεν είναι καφέδες, αλλά δεν παύουν να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Αν πίνεις σοκολάτα, ειδικά ζεστή, τότε μάλλον χρησιμοποιείς το αγαπημένο αυτό ρόφημα για να σε κάνει να ξεχαστείς από τα όποια προβλήματα και να μπορέσει να μείνεις για λίγες στιγμές μόνος με τις σκέψεις σου. Αν πάλι, επιλέγεις να πίνεις ζεστό τσάι, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, το πιο πιθανό είναι πως αγαπάς τη ρουτίνα και δε θέλεις να αποκλίνεις από τις αγαπημένες σου συνήθειες, ενώ το πιο πιθανό είναι πως είσαι και αρκετά προσγειωμένος και τα πόδια σου πατάνε γερά στη γη.