ΠΟΤΟ

Τι σφηνάκι να πίνεις αν σε ‘καίει’ η βότκα και η τεκίλα

Ο Γιώργος Δενδράκης μας αποκαλύπτει τα μυστικά της μπάρας.

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου φαν των σφηνακίων. Αν δεν είναι στη γεύση σαν μικρά φρουτώδη κοκτέιλ, τα οποία συνήθως προσφέρονται στην παρέα σε ομαδικές εξόδους γενεθλίων, από εμένα είναι όχι. Μόνη μου, αποκλείεται να παραγγείλω, αν όμως βρεθώ μπροστά στο ερώτημα “Τι σφηνάκι να βάλω” καθυστερώ την παρέα προσπαθώντας να αποφασίσω. Μετά από σκέψη, συνήθως διαλέγω Baileys (η αντίδραση εδώ συνήθως είναι γέλωτας) ή κόκκινο βερμούτ ή ουίσκι, που είναι το μόνο ποτό που μου αρέσει σκέτο.

Πάντα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τη γνώμη ενός ειδικού. Ποιο είναι το σωστό ποτό για σφηνάκι, αν δεν μπορώ τη σκέτη βότκα ή τεκίλα; Ο Γιώργος Δενδράκης, bartender και ιδιοκτήτης του Lokaλ και του The Garden στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας έδωσε τη λύση μπροστά στο άγχος της παραγγελίας σφηνακίου.

Campari, αν σου αρέσουν τα πικρά

Το Campari είναι μία πολύ καλή λύση αν είσαι του πικρού. Αν σου αρέσει πχ. το Negroni, στο Campari θα βρεις την τέλεια επιλογή για σφηνάκι, αφού αποτελεί και ένα από τα τρία συστατικά του.

Παγωμένη μαστίχα, αν σου αρέσουν τα γλυκά

Μία γνωστή και σίγουρη λύση με μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πολλά μαγαζιά μάλιστα, προσφέρουν από μόνα τους τη μαστίχα για κέρασμα.

Spiced rum, αν σου αρέσουν τα αρωματικά

Και τώρα περνάμε στην πιο σπέσιαλ επιλογή. Ίσως το ιδανικότερο σφηνάκι είναι το spiced rum. Έχει μπαχαρικά και ζάχαρη και αυτό το κάνει πολύ γλυκόπιοτο, αλλά και μία κουλ επιλογή για όσους δεν αντέχουν να πίνουν βότκα ή τεκίλα και διστάζουν να το ομολογήσουν.