FOOD & DRINK

To Bacardi Legacy έχει χτίσει τη δική του κληρονομιά

Ένας διαγωνισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον και γράφει την δική του ιστορία. Οι έξι Έλληνες νικητές μάς μιλούν για την εμπειρία τους.

Θυμάμαι παρακολουθώ τον διαγωνισμό Bacardi Legacy από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Ελλάδα. Τότε το 2014 ήταν που για πρώτη φορά αυτό ο ασυνήθιστος διαγωνισμός έφτασε στην χώρα μας. Τότε νικητής ήταν ο Στέλιος Παπαδόπουλος και από τότε έχω παρακολουθήσει κάθε ένα από τα μοναδικά Bacardi Legacy. Ένας διαγωνισμός που χτίζει την δική του κληρονομιά και στην χώρας μας αλλά και παγκόσμια και ένας διαγωνισμός που πάει όλη την bar κοινότητα πολλά βήματα μπροστά.

Το Bacardi Legacy παγκόσμια διεξάγεται 11 χρόνια, φέτος διανύουμε τον 12ο και μπορεί υπερηφανεύεται ότι δεν μοιάζει με κανέναν άλλον διαγωνισμό. Δεν προσπαθεί μόνο να αναδείξει τα υπέροχα cocktails και τους ταλαντούχους bartenders μέσα από την οικογένεια των Bacardi spirits αλλά και να μάς προσφέρει το cocktail που θα αφήσει το δικό του στίγμα στην bar σκηνή και θα γίνει κλασικό. Η διαδικασία στην οποία μπαίνει ο κάθε bartender για να το καταφέρει αυτό τον βγάζει έξω από τα στενά όρια του επαγγέλματός του και του συστήνει νέες πτυχές της δουλειάς του.

 

Ο κάθε bartender πρέπει να δημιουργήσει μια μοναδική ιστορία για το cocktail του, πρέπει να το προωθήσει, να φτάσει σε όσα περισσότερα αυτιά και στόματα γίνεται και να γίνει ο ίδιος ambassador της ίδιας του της δημιουργίας. Δεν είναι τυχαίο ότι νικητές προηγούμενων ετών κατέληξαν να είναι brand ambassadors, ιδιοκτήτες πετυχημένων μαγαζιών αλλά και επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες στον χώρο του bartending. Είναι που ξεπερνούν τα όρια τους και μαθαίνουν νέες πτυχές του επαγγέλματος.

Καλά όλα αυτά τα θεωρητικά που αραδιάζουμε αλλά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του Bacardi Legacy είναι οι νικητές του ελληνικού διαγωνισμού όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα cocktails που δημιούργησαν και προώθησαν. Μιλήσαμε με όλους ξεκινώντας από τον Στέλιο Παπαδόπουλο που είχε νικήσει το 2014 (όταν διεξήχθη ο διαγωνισμός για πρώτη φορά στην Ελλάδα) και περνώντας από τον Χάρη Δάρρα το 2015, τον Κωνσταντίνο Καπνιάρη το 2016, την Λορέτα Τόσκα το 2017, τον Αντώνη Μαντζαρίδη το 2018, φτάσαμε στον περσινό μας νικητή, τον Φίλιππο Τασούλα. Φέτος οι τρείς νικητές έχουν ήδη αναδειχθεί στον ελληνικό ημιτελικό του διαγωνισμού και το ΟΝΕΜΑΝ ήταν εκεί.

 

2014 – Στέλιος Παπαδόπουλος

Cocktail: Elements

 

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Το Bacardi Legacy ξεκίνησα να παρακολουθώ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον από τη πρώτη κιόλας χρονιά (2009) γιατί ήταν πολύ διαφορετικός συγκριτικά με του υπόλοιπους που υπήρχαν και ήταν ίσως ο μόνος διαγωνισμός που παρακαλουθούσα με πάθος πολύ πριν έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Βασικό στόχος του δεν ήταν μόνο να διαφημίσει τα προϊόντα του και να κάνει engage τους διαγωνιζόμενους αλλά, να τους εξελίξει τόσο στο επαγγελματικό κομμάτι όσο και σε προσωπικό, να τους εκπαιδεύσει πάνω στην δουλειά τους και να τους κάνει καλύτερους επαγγελματίες. Οπότε μόλις ανακοινώθηκε αρκετά χρόνια μετά στην Ελλάδα, άδραξα την ευκαιρία  αμέσως και νομίζω ότι ήμουν κιόλας η πρώτη συμμετοχή.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Η εμπειρία του διαγωνισμού ήταν πάρα πολύ δυνατή αλλά ταυτόχρονα και αρκετά αγχωτική θα έλεγα αλλά, σίγουρα  μοναδική. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη προσωπική πρόκληση που είχα ως τότε. Μία πρόκληση που νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον κόσμο του Bar κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβουν, αρκεί βέβαια να είναι έτοιμοι και συνειδητοποιημένοι.

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Το Bacardi Legacy ήταν για μένα life & mind changing. Ήταν η καλύτερη και πιο δυνατή εμπειρία που είχα ποτέ στην καριέρα μου ως Bartender όπου μάλιστα τελείωσε ακριβώς μετά τον παγκόσμιο τελικό στη Μόσχα. Χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά, σκληρή δουλειά σε πολλούς τομείς. Αλλά πραγματικά άξιζε το κάθε λεπτό. Είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους και επαγγελματίες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο, με τους οποίους είμαστε ακόμα φίλοι ή συνεργάτες. Να δουλέψω μαζί τους, να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα, σαν επαγγελματίας. Μου πρόσφερε μία δυνατή εμπειρία ζωής και με έκανε να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά και τον χώρο το οποίο δουλεύαμε και δουλεύουμε ακόμα.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Κληθήκαμε να παρουσιάσουμε ένα ποτό το οποίο να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό γίνεται. Να διαλέξουμε συστατικά τα οποία να είναι ευρέως (Παγκοσμίως) γνωστά αλλά και διαθέσιμα. Εκείνη την περίοδο αρκετά επηρεασμένος από την Tiki κουλτούρα ήθελα να δώσω ένα δικό μου σύγχρονο Mediterranean  twist στα ήδη υπάρχον κλασικά Tiki ποτά όπου υπήρχαν διαθέσιμα. Εμπνευσμένος λοιπόν από υλικά που υπήρχαν ήδη στα Tiki ποτά αλλά και στην Μεσόγειο όπως γλυκό Grapefruit και πικραμύγδαλο πρόσθεσα βασιλικό ως σήμα κατατεθέν την Μεσογειακή κουλτούρας. Ήθελα να δώσω το δικό μου στοιχείο και να φέρω κοντά μέσα απο το ποτό μου τις 2 αυτές τόσο δυνατές κουλτούρες και γεύσεις, τόσο της Tiki, όσο και της Μεσογείου. Ήθελα να δώσω το δικό μου Element.

 

2015 – Χάρης Δάρρας

Cocktail: Clandestino

 

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Ήταν το 2014 το καλοκαίρι όταν άκουσα πρώτη φορά για το διαγωνισμό, και ήταν η περίοδος που ψαχνόμουν με τους διαγωνισμούς, είχα πάρει μέρος ήδη σε 3, ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος για μένα. Επίσης ήταν πολύ δελεαστικό το ταξίδι στην Αυστραλία, και ο διαγωνισμός αυτός ήταν πολύ διαφορετικός απ’ τους άλλους. Ήταν πολύ πιο δημιουργικός απ τους άλλους, έπρεπε να δημιουργήσεις ένα buzz γύρω απ το ποτό σου, αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Όταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που κράτησε περίπου 5-6 μήνες, απ τα ημιτελικά στην Αθήνα μέχρι το τελικό στην Αυστραλία. Πολύ δημιουργική περίοδος γιατί λόγω του διαγωνισμού έπρεπε να κάνεις συνέχεια πράγματα, να προωθήσεις το ποτό σου, ήταν καινούργια όλα αυτά για μένα. Έκανα πολλά ταξίδια και είδα πολύ ωραία πράγματα. Βέβαια η πιο ωραία αλλά πολύ αγχωτική στιγμή του τελικού όταν έχεις φτάσει στους 8 καλύτερους, και λες από μέσα σου «λες να κερδίσω εγώ».

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Το μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι απέκτησα πολλούς φίλους, γνωρίζεις πάνω από 40 καινούργια άτομα από διάφορες χώρες, σε καλούν σε διάφορες χώρες και ξέρεις ότι έχεις ένα φίλο, είναι πολύ ωραίο όλο αυτό. Εκείνη τη στιγμή δε το καταλαβαίνεις λόγω του άγχους του διαγωνισμού, αλλά μετά που τα φέρνεις στο μυαλό σου είναι πολύ όμορφα. Γιατί μετά παρακολούθησα το διαγωνισμό ως καλεσμένος 3-4 φορές και ένιωσα αυτά τα συναισθήματα. Επίσης όταν τελείωσε ο διαγωνισμός ανοίγαμε το μαγαζί οπότε με βοήθησε η δημοσιότητα που πήρα εκείνη τη στιγμή, γιατί πολλοί άνθρωποι δε με ήξεραν, άρχισαν να γράφουν πολλά site για μένα και για το μαγαζί. Βέβαια τότε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί διαγωνισμοί και ήταν διαφορετικά. Και με γνώρισαν πολλοί άνθρωποι απ το χώρο.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Το όνομα έπρεπε να είναι κάτι εμπνευσμένο απ’ την ιστορία της οικογενείας bacardi, έτσι το όνομα ήρθε από ένα τραγούδι που μιλάει για έναν άνθρωπο που τον έδιωξαν απ’ τη χώρα του και έγινε μετανάστης, όπως περίπου και της οικογενείας της bacardi. Η έμπνευση του ποτού ήρθε ξαφνικά, γενικά μου άρεσε πολύ ο ανανάς στα ποτά, βεβαία το περίεργο συστατικό στο πότο η worcester sauce που μου ήρθε από μια σαλάτα που είχα φάει πολύ πρόσφατα και έτσι το δοκίμασα και έπιασε και νομίζω ήταν αυτό το διαφορετικό που με έκανε και κέρδισα, γιατί μέχρι τότε τη βάζαμε μόνο στο bloody mary. Μετά όλη η φιλοσοφία στο marketing plan του ποτού ήταν μια βαλίτσα που ταξιδεύει όπως και οι μετανάστες που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη. Βεβαία τώρα που το σκέφτομαι πιο επίκαιρο είναι τώρα παρά το 2015. Είχα και μια φράση που έλεγα, αν έφευγες απ τη χώρα σου ξαφνικά τι θα έπαιρνες μαζί σου; Κάτι να στη θυμίζει και κάτι για να τη φτιάξεις απ την αρχή.

 

2016 – Κωνσταντίνος Καπνιάρης

Cocktail: Thimisis

 

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Θεωρούσα πάντα το Bacardi Legacy ως τον κορυφαίο διαγωνισμό κοκτέιλ στον κόσμο, οπότε και ήταν ένα από τα όνειρα μου η συμμετοχή μου σε αυτόν. Βέβαια το μέγεθος του με τρόμαζε αρκετά, οπότε δεν ήταν εύκολη απόφαση να ξεπεράσω τις άμυνες μου και να δηλώσω συμμετοχή. Έτσι λοιπόν μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να μπω στο shortlist του Bacardi Legacy, τα κατάφερα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτό.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Οι πρώτες σκέψεις ήταν γεμάτες πανικό, καθώς από τη στιγμή μου καταφέρνεις να γίνεις ένας από τους τρεις finalist, καλείσαι να σκεφτείς και να οργανώσεις μία καμπάνια που θα κάνει γνωστό το ποτό σου στο κοινό και μέσω αυτής θα το προωθήσεις. Κάτι τέτοιο, όπως μπορείς να φανταστείς δεν είχα ξανακάνει ποτέ μου, οπότε ήταν πολύ εκτός από τα νερά μου. Όμως με το που ξεκίνησε η διαδικασία και συνειδητοποίησα το που είμαι και τι καλούμαι να κάνω ήρθε ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία να κάνω συνεχώς διαφορετικά πράγματα. Οπότε η εμπειρία μου ήταν μοναδική, πρωτόγνωρη και γεμάτη συναισθήματα. Σίγουρα γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου και σίγουρα οφείλω στην εμπειρία εκείνη πολλά από αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Εκτός από τις εμπειρίες και την ευκαιρία να γνωρίσω πράγματα για μένα, μέσω του διαγωνισμού μου δόθηκε η ευκαιρία για μία καινούργια επαγγελματική καριέρα, αυτή του Bacardi Brand Ambassador για την ελληνική αγορά. αυτό από μόνο του μπορεί να εξηγήσει το πώς άλλαξε η ζωή μου και κάπου εδώ να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου γι αυτό.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Με πας αρκετά χρόνια πίσω, αλλά όλα ήταν τόσο έντονα που νιώθω σαν να απάντησα για τελευταία φορά αυτή την ερώτηση χθες. Το ποτό μου ήταν το Thimisis. Με το όνομα αυτό προσπάθησα να ενώσω την ελληνική λέξη θύμησης (αναμνήσεις) με το πρώτο συνθετικό της λέξης θυμάρι, το οποίο και ήταν ένα από τα κυρίαρχα συστατικά του ποτού μου. Η σκέψη που βασίστηκα ήταν κάτι που όλοι μας έχουμε ζήσει και επιβεβαιώσει, ότι δηλαδή μέσα από μία έντονη γεύση ή αίσθηση μπορούν να ξυπνήσουν έντονες αναμνήσεις. Όλοι μας έχουμε συνδυάσει μία μυρωδιά με έναν τόπο ή ένα πρόσωπο. Μία γεύση με μία στιγμή, ένα τραγούδι με τον πρώτο μας έρωτα και κάθε φορά που το ακούμε, γευόμαστε, μυρίζουμε, επιστρέφουμε σε εκείνη τη στιγμή.

 

2017 – Λορέτα Τόσκα

Cocktail: Silver Lining

 

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου να συμμετέχει και πόσο μάλλον να κερδίζει το Bacardi Legacy. Η ιδέα ήταν του Λελου Γεωργοπούλου να πάρω μέρος στο διαγωνισμό, ο οποίος ιδιοκτήτης του Theory bar & more που εργαζόταν τότε ως headbartender και ένας άνθρωπος κλειδί στην εξέλιξη μου και στην καριέρα μου γενικότερα. Έχω τόση εμπιστοσύνη και θαυμασμό στην ευφυΐα του που δεν ήταν και πολύ δύσκολο να με πείσει ομολογώ.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Στην αρχή ήταν δύσκολα… είχα σκεφτεί μέχρι και να τα παρατήσω. Είναι πολύ απαιτητικός διαγωνισμός, μήνες και μήνες σκληρής δουλειάς. Μετά όμως τον πρώτο δύσκολο μήνα αποφάσισα να γκαζώσω και να τον χαρώ όσο περισσότερο γίνεται. Και το έκανα και το ευχαριστήθηκα με όλη μου την ψυχή. Τεράστια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Με έκανε πολύ περισσότερο αναγνωρίσιμη στο χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι καλό από άποψη καριέρας αλλά προσωπικά είχα στιγμές που δυσκολεύτηκα να το διαχειριστώ. Παρόλα αυτά όμως, μόνο καλό μου έχει κάνει και το ευγνωμονώ αυτό. Μου προσέφερε ακόμα πιο δυνατό στομάχι. Γνώσεις γύρω από το πως να χτίσεις ένα brand. Πολλούς φίλους σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Μεγαλύτερη άνεση και ανοχή στην έκθεση. Με έκανε καλύτερη νιώθω και επαγγελματικά και προσωπικά δυνάμωσα.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Το όνομα είναι η στάση ζωής μου. Δεν κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα, αν θέλουμε μπορούμε όλα να τα κάνουμε να έχουν γίνει για κάποιο λόγο, είναι θέμα απόφασης και όχι τύχης. Για μένα έχουμε ευθύνη στο πως θα ζήσουμε τη ζωή μας, και όταν είμαστε στα κάτω μας έχουμε υποχρέωση να βρούμε τι μας δίνει δύναμη και να ξανά ανέβουμε πιο δυνατοί από πριν. Τη φιλοσοφία αυτή ήθελα να περάσω και σε όποιον ερχόταν σε επαφή με το cocktail μου. Να κοιτάει για το Silver Lining γιατί αν θες θα το βρεις.

 

2018 – Αντώνης Μαντζαρίδης

Cocktail: Semilla

 

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Μπορεί να φανεί κάπως περίεργο αυτό που θα πω αλλά η αλήθεια είναι πως αρχικά δεν σκόπευα να δηλώσω συμμετοχή στο Bacardi Legacy. Είναι ένας διαγωνισμός με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα οποία πίστευα ότι δεν ταιριάζω. Εν τέλη αποφάσισα αυτό να το δω ως κίνητρο για βελτίωση και όχι ως εμπόδιο. Πλέον μπορώ να πω πως είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτήν την απόφαση μιας και έζησα μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες στη ζωή μου.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Ήταν ένα πολύ όμορφο “ταξίδι” έξι μηνών. Ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου υλοποιήθηκαν πολλά διαφορετικά project, ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας με αποκορύφωμα τον παγκόσμιο τελικό στο Μεξικό και φυσικά γνωριμίες με ανθρώπους που ίσως δεν θα γνώριζα ποτέ και τώρα θα είναι φίλοι για μια ζωή. Μία μοναδική εμπειρία που σε διαμορφώνει όχι μόνο ως επαγγελματία αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπο.

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Δεδομένα η επιτυχία σε έναν διαγωνισμό τέτοιου μεγέθους σου δίνει αναγνώριση. Στο τέλος της ημέρας βέβαια ένας διαγωνισμός θα είναι απλά ένας διαγωνισμός και το τι θα κάνεις με την όποια επιτυχία, αναγνώριση κλπ. είναι στο χέρι σου. Άλλωστε μέσα από το Bacardi Legacy μαθαίνεις πως είναι άλλο το να είσαι νικητής και άλλο το να είσαι κερδισμένος. Προσωπικά θεωρώ πως με ωρίμασε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μου προσέφερε την ευκαιρία να κάνω γνωριμίες και να ζήσω μοναδικές εμπειρίες. Άλλωστε όπως προείπα ο αρχικός λόγος της συμμετοχής μου ήταν για να δοκιμαστώ σε μια διαφορετική για εμένα κατάσταση. Επίσης συνέπεσε με την ίδρυση της ICE UP, της πρώτης ελληνικής εταιρείας αποκλειστικά premium πάγου, μαζί με τους Λορέτα Τόσκα και Αλέξη Σιμωνίδη.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Το όνομα του cocktail είναι “Semilla”, όπου είναι ο σπόρος στα Ισπανικά. Η ιδέα πίσω από το “Semilla” είναι πως ό,τι σπείρουμε σήμερα, θα το θερίσουμε αύριο και αυτό θα είναι η κληρονομιά μας (legacy). Ο σπόρος άλλωστε είναι ένα σύμβολο εξέλιξης, συνεχούς μόχθου και αδιάκοπου αγώνα για ολοκλήρωση. Επίσης δεν δημιουργούμε κληρονομιά για εμάς αλλά για αυτούς που θα μας διαδεχθούν, τους σπόρους δηλαδή που θα μεγαλώσουν.

 

2019 – Φίλιππος Τασούλας

Cocktail: Infinita

Πως πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στον διαγωνισμό του Bacardi Legacy;

Πήρα την απόφαση να λάβω μέρος στο διαγωνισμό θεωρώντας ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξω τη δουλειά μου να ζήσω καινούργιες εμπειρίες και περιπέτειες καθώς και να βγω λίγο εκτός του comfort zone μου.

Πως βίωσες την ιδιαίτερη εμπειρία του διαγωνισμού;

Το Bacardi Legacy είναι ένας διαγωνισμός που ενισχύει τη  δημιουργικότητα χωρίς περιορισμούς.Δεν προσπαθείς απλά να φτιάξεις ένα καλό κοκτέιλ αλλά σου επιτρέπει να ανακαλύψεις άλλες πτυχές και ταλέντα του εαυτού σου. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να δείξεις ποιος είσαι και τη δουλειά σου.

Πως επηρέασε την πορεία σου στον χώρο η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; Τι σου προσέφερε και τι άλλαξε στην ζωή σου;

Είναι πολύ νωρίς θεωρώ για να μιλήσω για το οφέλη του διαγωνισμού αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και υπομονή για να δουλέψουν. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι σε προσωπικό επίπεδο αυτός ο διαγωνισμός με άλλαξε αρκετά προς το καλύτερο,με βοήθησε να έχω πιο ξεκάθαρους στόχους και να γνωρίσω τον εαυτό μου καλύτερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πως εμπνεύστηκες το όνομα αλλά και την φιλοσοφία πίσω από το cocktail σου;

Το όνομα του κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο μέσα από τις ζωές όλων μας. Σκεπτόμενος ότι η ζωή κάνει πολλούς κύκλους ατέλειωτους μικρούς κ μεγάλους. Πάντα μέσα σε αυτούς τους κύκλους της ζωής μας υπάρχουν στιγμές γεμάτες δυσκολίες και στιγμές που μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα για το μέλλον. Ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά περπατάει τη δική του πορεία προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και αυτούς που αγαπάει έτσι λοιπόν βγήκε και η φράση always carry on.. Μέσα στους κύκλους τις ζωής να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε χωρίς να το βάζουμε κάτω.