Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΠΟΛΗ

Το Junior Does Wine είναι το wine bar που έλειπε από την Αθήνα

Το νέο wine bar στα Ιλίσια προσφέρει value for money επιλογές σε κρασί και πιάτα για τη μέση.

Σε πείσμα των καιρών, υπάρχουν ρομαντικοί τύποι που αποφασίζουν να στήσουν ένα μαγαζί – στέκι, σαν κι αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να βγαίνουν. Έχοντας αυτό στο μυαλό τους και με μία φιλία 15 χρόνων να τους ενώνει, οι Γιώργος Κατσαρός, Νίκος Δούσης και Χρήστος Σπυρόπουλος άνοιξαν πριν από λίγο καιρό το Junior Does Wine, ένα μπαρ στα Ιλίσια, με χαλαρή διάθεση, απαλλαγμένο από τυπικά στησίματα.

«Καταλήξαμε στο ότι θέλαμε να έχουμε ένα μαγαζί σαν αυτά που μας αρέσει να βγαίνουμε. Ο Γιώργος ήθελε πάντα να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Πιαστήκαμε λοιπόν από εκεί, από την αγάπη μας για το κρασί και από το γεγονός ότι είχαμε πολύ ελεύθερο χρόνο κι έγινε» λέει ο Χρήστος, ο οποίος στην πρώτη καραντίνα παραιτήθηκε από τη δουλειά του. «Σκεφτήκαμε μία περιοχή που να μην είναι πιάτσα – πιάτσα αλλά να είναι στο κέντρο, να έχουμε την άνεσή μας. Έτσι προέκυψαν τα Ιλίσια. Ερχόμασταν κιόλας στη γειτονιά, σε ένα καφενείο εδώ κοντά, τον Πλάτανο, οπότε είδαμε τον χώρο, μάς άρεσε και τον κλείσαμε» συμπληρώνει ο Γιώργος. «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε στήσει ένα μαγαζί πιο πριν για να έχουμε τη σύγκριση του πώς είναι να το κάνεις εν μέσω πανδημίας. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι έγιναν τα πάντα online και μέσω τηλεφώνου. Παράγγελνες κάτι, ερχόταν, το έβλεπες, έλεγες μου κάνει δεν μου κάνει» λέει ο Χρήστος.

Junior «Η κάβα περιλαμβάνει 60 ετικέτες κρασιών σε φιάλη και γύρω στις 15 σε ποτήρι» / © Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Junior Junior Does Wine / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

 

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα μπαρ με διαχρονική αισθητική, με ένα όνομα που κρύβει τις ιστορίες των φίλων αλλά σε προδιαθέτει και για τη φιλοσοφία τους. Ο εσωτερικός χώρος του Junior ενισχύει την οικειότητα και φέρνει στο μυαλό τα προ – covid βράδια μας. Μέχρι αυτά να ξαναρθούν, στήνονται τραπεζάκια έξω και απέναντι, μπροστά από ένα μικρό πάρκο που τα παιδιά περιποιούνται καθημερινά.

«Μας ενδιαφέρει να είμαστε ποιοτικοί, οικονομικοί και με χαλαρή διάθεση» τονίζει ο Γιώργος.

Junior κρασί

Η κάβα, που στήθηκε με την καθοδήγηση της σομελιέ Βασιλικής Γαλάνη, περιλαμβάνει 60 ετικέτες κρασιών σε φιάλη (που θα μπορείς και να αγοράζεις για το σπίτι) και γύρω στις 15 σε ποτήρι. Οι ετικέτες θα εναλλάσσονται, θα προτιμώνται μικροί και πιο εναλλακτικοί παραγωγοί χωρίς σύνορα και φυσικά θα υπάρχουν σίγουρα εκπλήξεις. «Θα φέρνουμε δικές μας ανακαλύψεις εκτός καταλόγου, όπως για παράδειγμα ένα κρασί από έναν παραγωγό με μικρή παραγωγή. Θέλουμε να προωθείται η συζήτηση γύρω από το κρασί με τους ανθρώπους που έρχονται» λέει ο Νίκος.

Junior Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Το μενού συμπληρώνεται με λίγες ακόμα επιλογές για ποτό – ένα spritz, virgin cocktail, ένα ακόμα με βάση το prosecco και δύο μπίρες – και ολοκληρώνεται με έναν μικρό κατάλογο κρύων πιάτων που τρώγονται στη μέση και με το χέρι. Όπως στο κρασί, έτσι και στο φαγητό, δεν υπάρχει περιορισμός στην εντοπιότητα, αλλά τα πιάτα είναι σίγουρα value for money (κινούνται από 1,5 μέχρι 7 ευρώ).

Junior

 

 

Junior Does Wine, Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, Τηλ. 21 0722 2883