ΠΟΛΗ

Το Lost Athens συνεχίζει να φτιάχνει νόστιμο φαγητό χωρίς ταμπέλες

Tacos με αρνάκι φρικασέ, βιοδυναμικά κρασιά και fine pastry στο στέκι της Αρχελάου.

Από το πρώτο κιόλας διάστημα της λειτουργίας του, το Lost Athens μάς έδωσε αρκετούς καλούς λόγους για να βρεθούμε στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι. Είναι ο άνετος εξωτερικός χώρος με τον κήπο δίπλα του, οι funky πινελιές στη διακόσμηση και φυσικά το φαγητό με την άκρως ενημερωμένη κάβα που το καθιστούν ιδανικό προορισμό όταν νιώθεις «χαμένος» στην πόλη.

Τους μήνες που πέρασαν, το Lost Athens έστησε ένα ξεχωριστό delivery menu (το οποίο και τρέχει ακόμα), με ένα burger που αγαπήθηκε απ’ όλη την Αθήνα. Με το άνοιγμα της εστίασης, το εστιατόριο ξαναγίνεται στέκι για όλους όσοι αναζητούν ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εμπειρίες σε οικείους χώρους. «Ο κόσμος βγαίνει, το feedback που παίρνουμε ήδη είναι πολύ καλό. Εδώ είμαστε μία πολύ δεμένη ομάδα. Και το νέο μενού είναι δύο φορές πιο νόστιμο από το προηγούμενο» λέει ο Βασίλης Στεφανάκης.

Στο Lost Athens βρίσκουν όλοι τον δρόμο τους. Απαλλαγμένο από ταμπέλες στην κουζίνα του, με πρωταρχικό στόχο να δημιουργεί νόστιμο φαγητό, το εστιατόριο επέστρεψε με ανανεωμένη κουζίνα, προκαλώντας εκ νέου τον εαυτό του. «Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, ένα sharing menu που μας εκφράζει πολύ. Προτρέπουμε τον κόσμο να μοιραστεί τις γεύσεις» προσθέτει. Στην κουζίνα συνεχίζουν να βρίσκονται οι Γιώργος Ζαχείλας και Στράτος Βλασσόπουλος, ενώ τα γλυκά έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο pastry chef Αλέξανδρος Κονιάρης. Το στήσιμο του μενού συνεχίζει στην ίδια λογική με την οποία και μας συστήθηκε το Lost: «χέρι», «πιρούνι και κουτάλι», «πιρούνι», «μαχαίρι και πιρούνι» και «κουτάλι».

Lost

Η μεγάλη αλλαγή που συναντάμε στον κατάλογο, είναι η προσθήκη των tacos. Τέσσερις επιλογές σε χειροποίητη πίτα, που η κουζίνα δούλευε από πέρυσι, με κοτόπουλο, τόνο, μπακαλιάρο και αρνάκι φρικασέ. Ένα πιάτο από έξι διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας μπαίνει στην κατηγορία «πιρούνι και κουτάλι» για να φέρει τη δροσιά και το καλοκαίρι στο τραπέζι, καθώς επίσης και η μπουράτα με ψητά δαμάσκηνα, ρόκα, καρύδι, πικλαρισμένο μάραθο. Beef tataki, flatbread με gorgonzola και taleggio (τυριά αγαπημένα από τη γειτονική Ιταλία), μαρμελάδα παντζαριού και θυμάρι ξεχωρίζουν στις επιλογές για «πιρούνι» ενώ στην αμέσως επόμενη κατηγορία, αξίζει να δοκιμάσεις το στήθος πάπιας και το καλαμάρι. Στο «κουτάλι» βρίσκονται τα φανταστικά γλυκά του Αλέξανδρου – τρεις επιλογές με ονόματα που σε προδιαθέτουν για το καλοκαίρι: Peach, Pistachio και Daisy.

Αέρας ανανέωσης φύσηξε και στην κάβα του Lost, όπου με τη βοήθεια του Δημήτρη Κούμανη από το Heteroclito στήθηκε μία wine list που αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό την κουζίνα του εστιατορίου. Κρασιά natural και βιοδυναμικά μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, με επιλεγμένες προτάσεις, όπως η Ρομπόλα του οινοποιείου Σαρρή από την Κεφαλονιά και η Ρετσίνα Αμφορέα Naturε από τον Τετράμυθο. Φυσικά, το εστιατόριο συνεχίζει να υποστηρίζει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, με περισσότερες από 50 ετικέτες στις προτάσεις τους.

Lost Athens, Αρχελάου 7, Παγκράτι, Τηλ. 210 7230832. Ανοιχτά Τρίτη – Παρασκευή από τις 18:00, Σάββατο & Κυριακή από τις 14:00, Δευτέρα κλειστά. Μπορείς να δεις το μενού εδώ.

Instagram | Facebook