Richard Shotwell/Invision/AP
HOT RIGHT NOW

Είμαστε όλοι ευγνώμονες για την Zendaya

Η 23χρονη κερδίζει άνετα τον τίτλο της MVP της χρονιάς πάνω στο άσπρο άλογό της.

Πρωί Δευτέρας στο μετρό, πηγαίνω προς τη δουλειά με όλη την όρεξη και το κέφι που μπορεί να έχει κάποιος που κατευθύνεται για να ξεκινήσει μια φρέσκια εργάσιμη εβδομάδα. Νύστα, βαρεμάρα, συνωστισμός. Και ξαφνικά, σε μια από τις διαφημιστικές οθόνες (πόσο Ευρώπη πια) που είναι τοποθετημένες στην αποβάθρα, τα ακόμα κόκκινα από τον ύπνο μάτια μου, αντικρίζουν αυτό:

Ποια Δευτέρα, ποιο μετρό, ποια δουλειά, ποια Αθήνα, ποια ζωή. Μόνο Zendaya, να καβαλάει το άσπρο άλογό της και να τρέχει, να χάνεται κι εσύ να τον ακολουθείς από πίσω, όπως φαίνεται ότι κάνει όλος ο κόσμος τους τελευταίους μήνες.

Χάρη στον ρόλο της στο εξαιρετικό Euphoria, η γεννημένη το 1996 Αμερικανίδα αποτελεί ένα από τα πιο hot πρόσωπα του πλανήτη και η φανταστική της εμφάνιση στα Emmys έρχεται να πολλαπλασιάσει αυτή την Zendaya mania, καθώς λίγους μήνες πριν κοσμούσε το εξώφυλλο της Vogue, ενώ αποτέλεσε και το κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας του Tommy Hilfiger. Η μετοχή της βρίσκεται στα ύψη, αλλά κάτι μου λέει ότι ακόμα βρίσκεται πολύ μακριά από το peak της. Στο παρακάτω ποστ της στο Instagram, δες πόσες και πόσοι σταρ την αποθεώνουν. Halle Berry, Jessica Chastain, Shonda Rhimes, Kyle Kuzma και Emily Ratajkowski υποκλίνονται στα σχόλια και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Η ίδια πάντως, έχει συνηθίσει να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας από μικρό κορίτσι,  ξεκινώντας την καριέρα της ως μοντέλο και χορεύτρια, πριν την εντοπίσει το Disney Channel και της δώσει το ρόλο της Rocky Blue στο sitcom ‘Shake it Out’, παρέα με την Bella Thorne.  Στα 17 της διαγωνίστηκε στο Dancing with the Stars, στα 19 της ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστούσε στο δικό της show, το ‘K.C. Undercover’, το 2017 την είδαμε και στο ‘Spiderman: Homecoming’ στο ρόλο της πανούργας φίλης του Peter Parker, Michelle. Α, από τα 15 της έχει και τη δική της δισκογραφική παρουσία, με το ‘Replay’ να αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της.

Σήμερα, στα 23 της, η ‘Z’ όπως την φωνάζουν οι δικοί της (με το Zendaya να προκύπτει από το ΄Tendai’ της διαλέκτου Shona που μιλάνε στην Ζιμπάμπουε και σημαίνει ευγνωμοσύνη), χτίζει πάνω στην επιτυχία της και φροντίζει να αποτελέσει το σωστό role model για τους χιλιάδες ακολούθους της, σε αντίθεση με άλλα γνωστά κορίτσια της Disney.

Στήριξε δημόσια τον Colin Kaepernick, κάλεσε τους φαν της να αντιδράσουν παραλαμβάνοντας το Teen Choice Award της μια μέρα μετά τα γεγονότα του Charlottesville, τα έβαλε ανοιχτά με την παρουσιάστρια του E!, Giuliana Rancic, όταν εκείνη σχολίασε το ράστα μαλλί της στα Όσκαρ του 2015. Τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να την προσέχει, με την Zendaya να επιστρέφει στην τελετή ως παρουσιάστρια βραβείου, κάτι που θεώρησε -και ήταν- μια μεγάλη νίκη.

Σύμφωνα με τον Tommy Hillfiger, αυτή η αφοσίωση της Zendaya στην κοινωνική δικαιοσύνη είναι που της προσδίδει την γοητεία της, μια γοητεία που δεν έχασε ούτε με το αγορίστικο στιλ που υιοθέτησε για τις ανάγκες του ρόλου της Rue στο ‘Euphoria’. Έχει την καρδιά ακτιβίστριας και ξέρει να πολεμά.

Σήμερα, η μεγαλωμένη στο Aukland Zendaya, ζει στο Λος Άντζελες, κάνει παρέα με το καστ του ‘Euphoria’ και καλεί τους φίλους της σπίτι για Netflix και φαγητό. Δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τον Donald Glover και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στην συνέχεια μιας καριέρας που προμηνύεται λαμπρή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν είναι αυτό, ανυπομονούμε να το παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα, όπως ακριβώς παρακολούθησα και το φινάλε του ‘Euphoria’, που έκλεισε με ένα χορευτικό στου οποίου το επίκεντρο ήταν φυσικά η Zendaya.

Αν το επόμενο βήμα της περιλαμβάνει κι ένα άσπρο άλογο, ακόμα καλύτερα.

Κεντρική φωτογραφία:  Richard Shotwell/Invision/AP