Arthur Mola/Invision/AP
HOT RIGHT NOW

H Julia Fox μας χάρισε το πιο συγκλονιστικό ντεμπούτο της χρονιάς

Αυτή είναι η ερασιτέχνης ηθοποιός που έκλεψε την παράσταση ως ερωμένη του Adam Sandler στο -πραγματικά υπέροχο- Uncut Gems.

Μπορεί το Uncut Gems, εκεί όπου ο ‘γελωτοποιός της αμερικανοσύνης’ αποδεικνύει ότι μια χαρά το έχει με την υποκριτική ως εθισμένος στο τζόγο και λαμόγιο έμπορος διαμαντιών στη Νέα Υόρκη, να μην κέρδισε ούτε μια Οσκαρική υποψηφιότητα, αλλά μας χάρισε κάτι πολύ πιο σημαντικό και διαχρονικό.

Συγκεκριμένη την πρώτη εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη της πάλαι ποτέ έφηβης party girl (έμπαινε στα club από τα 14 με ψεύτικη ταυτότητα) και μετέπειτα γυμνό μοντέλο του Playboy (ναι, το έχει κάνει και αυτό) και σχεδιάστριας μόδας, την οποία ήδη από το 2014 το Elle είχε ‘ταμπελάρει’ ως η ‘ωραιότερη μούσα της Νέας Υόρκης’.

“Βγαίνω σπάνια πια έξω. Έχω βαρεθεί τη νύχτα και έχω πάθει ανοσία στις φθηνές απολαύσεις που προσφέρει, ήδη από τα 18 μου. Μου φαίνονται όλα πια βαρετά και επαναλαμβανόμενα”

Δεν είναι τυχαίο ότι οι σκηνοθέτες του Uncut Gems, οι περιβόητοι αδελφοί Safdie (αυτοί που έκαναν αγνώριστο και τον Robert Pattinson στο Good Time), την κυνηγούσαν μανιωδώς επί εννιά ολόκληρα χρόνια για να την πείσουν. Γράφοντας τον ρόλο της ερωμένης με την χρυσή καρδιά, εκείνης που αδίκως ο Sandler πέταξε από το σπίτι επειδή νόμισε ότι έκανε φάση στο club με τον The Weeknd, εντελώς πάνω της.

“Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα μια κανονική δουλειά. Άσε που με έχουν απολύσει από κάθε δουλειά που είχα. Αυτή τη στιγμή μπήκα κατά λάθος στην υποκριτική. Αν και εφόσον βρω τους σωστούς ατζέντηδες, μπορεί να συνεχίσω. Αν και το πραγματικό μου πάθος είναι η σκηνοθεσία και η παραγωγή'”

Η αλήθεια είναι ότι ούτε και αυτοί ακόμη δεν πιστεύω ότι μπορούσαν να προβλέψουν το πόσο καλή ήταν η -όνομα και πράγμα- Fox στον συγκεκριμένο ρόλο για τον οποίο δικαίως κέρδισε το Breakthrough Actor Award στα 2019 Gotham Awards.

Προσοχή. Δεν σου μιλάω απλώς για ομορφιά και σεξαπίλ. Παρότι η 29χρονη Ιταλοαμερικανίδα, που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει ως καλλιτέχνης (φωτογράφος αλλά όχι μόνο), διαθέτει χωρίς υπερβολή πρόσωπο επιπέδου Scarlett Johansson και booty επιπέδου Jennifer Lopez. Κάτι που, αν δεν με πιστεύεις, μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις από το -άκρως εθιστικό- Instagram της.

Αυτό που έκανε την -πάλαι ποτέ συνιδιοκτήτρια nightclub- Julia να ξεχωρίζει, που σε ανάγκαζε να μην μπορείς να τραβήξεις το βλέμμα σου από πάνω της, ήταν μια ανθρωπιά (δεν έχει καμία σχέση με κλισέ χαζογκόμενα) και μια αυθεντικότητα που δεν χαρίζεται και δεν αγοράζεται. Αυτό που λένε εμπειρία ζωής που ξεχειλίζει όσο και οι Kardashian τύπου καμπύλε της.

Την ίδια αυθεντικότητα που την έκανε να μην διστάσει, στα πλαίσια της γύρας της στα late night talk shows, να μιλήσει για το εξάμηνο που πέρασε στο λύκειο δουλεύοντας ως dominatrix για να βγάλει το χαρτζιλίκι της.

“Η πρώτη μου υποκριτική εμπειρία ήταν στο γυμνάσιο, όταν μετά το σχολείο δούλευα ως dominatrix. Δεν υπήρχε γυμνό ή διείσδυση. Ήταν μόνο role play. Έμπαινα απλώς στο δωμάτιο και διάβαζα τι ήθελε ο πελάτης από εμένα. Κάτι στο οποίο είμαι καλή ως τώρα'”.

Ή για την περίοδο που βαρέθηκε τον χώρο της μόδας, έφαγε μια υπαρξιακή κρίση, μπήκε στο αυτοκίνητο και βρέθηκε να μένει στη μέση του πουθενά, σε ένα σπίτι με ξύλινους πασσάλους, στην ακτή της Λουιζιανάς, παίζοντας κρυφτό με τους τυφώνες.

Για μένα το Μανχάταν είναι το κέντρο του κόσμου. Για διακοπές πάω στο Μαΐάμι και για δουλειά στο Λος Άντζελες. Αλλά λατρεύω την ερημιά της Άγριας Δύσης και γενικότερα την απομόνωση

Είπαμε, η πολυτάλαντη Julia (είναι και σκηνοθέτης, με την πρώτη της δουλειά να ονομάζεται Fantasy Girls και να ασχολείται με τις απαγωγές κοριτσιών στο Reno), αποτελεί τον ορισμό του It Girl. Είναι με διαφορά το πιο κουλ άτομο σε κάθε δωμάτιο που μπαίνει.

“Γνώρισα κάτι κορίτσια 13-15 ετών και συνειδητοποίησα μιλώντας τους ότι το sex trafficking και οι απαγωγές ήταν τόσο συχνό φαινόμενο που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις δηλώσουν στην αστυνομία. Ήξερα επιτόπου ότι αυτό ήταν κάτι για το οποίο ήθελα να μιλήσω'”.

Και αυτό είναι κάτι που επιβάλλει να μάθεις το όνομά της. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τώρα που σκόνταψε κατά λάθος μπροστά στο φακό, είναι δεδομένο ότι θα γίνει αφέντρα του. Είπαμε, αν μη τι άλλο, τον ξέρει τον τρόπο.